19 / 04 / 2024

TCP

TCP

AB, Türkiye'yi Avrupa'nın enerji üssü yapacak 3 kritik projeye destek verdi. Bu destek, Rus gazını Avrupa'ya taşıyacak Türk Akımı için Brüksel'in tavrının yumuşadığı anlamına geliyor.

TCP Haberi

TCP

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in G20'deki görüşmesi sonrası 'devam' kararı alınan Türk Akımı için Avrupa'dan 'tam destek' geldi. AB, Türkiye'yi Avrupa'nın enerji üssü yapacak üç önemli gaz projesine destek vereceğini açıkladı. AB'nin resmi internet sitesinde yayınlanan belgeye göre, Orta Avrupa ve Doğu Avrupa'ya ilişkin üç yeni enerji projesi 'öncelikli' ilan edilerek onaylandı. Bu projelerin başında Türk Akımı'nın doğurduğu, Yunanistan'dan Avusturya'ya uzanacak Tesla boru hattı geliyor. AB, Hazar doğalgazını Avrupa'ya ulaştıracak Trans-Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) ve Azeri-Türkmen doğalgazını Türkiye'ye taşıyacak Trans-Hazar Boru Hattı (TCP) projelerine de katkı sağlayacak. 


KRİTİK BİR EŞİK AŞILDI 


AB'nin bu projeleri öncelikli ilan etmesi, Brüksel'in bugüne kadar Türk Akımı'na mesafeli duran tavrının da yumuşadığı anlamına geliyor. Özellikle yıllık 27 milyar metreküp kapasiteli,...