28 / 03 / 2024

tekstil sektörü

tekstil sektörü

Son dönemde yeniden toparlanma sürecine giren tekstil sektörü fabrikalarda çalışacak personel bulmakta sıkıntı yaşıyor. İşyerleri ilanla personel aramaya çıktı. Açılan iş ilanlarına talebin yarısı kadar başvuru olduğu öğrenildi.

Türkiye, gayrimenkul sektörü hariç ‘net yatırımcı’ oldu

Türkiye senenin 10 aylık döneminde gayrimenkul sektörü hariç net dış yatırımcı haline geldiği açıklandı. Buna göre, tekstil, konaklama, tarım ve madencilik gibi Türkiye’nin öne çıkan sektörlerinde yurtdışına giden doğrudan yatırım tutarının gelenden fazla olduğu görüldü. 

Tekstil sektöründe kriz: 150 bin kişi işten çıkarıldı!

Öngörülemeyen döviz kuru, artan maliyetler, pahalılaşan üretim, alım gücündeki erime, eritilemeyen stok sektöre darbe vurdu. Bu kapsamda etkilenen tekstil sektöründe son bir yılda 150 bin kişi işten çıkarıldı.

Birleşmiş Milletler'den deprem bölgesinde tekstil sektörünü destekleyecek 2,5 milyon dolarlık program!

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen bölgelerde, tekstil ve ilişkili sektörlere yönelik başlatmış olduğu 2,5 milyon dolarlık yeni programla 3 bin 500 kişiye istihdam sağlamayı planlıyor.

O sektör uçuyor! Rekor üstüne rekor

Tekstil sektöründe ihracat rakamları açıklandı. Türkiye, tekstil ve hammadde ihracatında sadece 7 ayda 6 milyar doları aştı.

Tekstil sektörü can çekişiyor Artan fiyatların ardından bir şok daha

Türkiye’de ekonomik darboğaz başta vatandaşlar olmak üzere üreticinin de belini kırdı. Kur farkı ve artan girdiler nedeniyle birçok sektör çıkmaza girerken tekstilde de durum pek farklı değil. Tekstil üreticisi önünü göremez bir durumda.

Tekstil sektörü ilanla çalışacak personel arıyor! Talebin yarısı kadar başvuru oldu

Son dönemde yeniden toparlanma sürecine giren tekstil sektörü fabrikalarda çalışacak personel bulmakta sıkıntı yaşıyor. İşyerleri ilanla personel aramaya çıktı. Açılan iş ilanlarına talebin yarısı kadar başvuru olduğu öğrenildi.

Türk kadını ev tekstili sektöründe büyük rol oynuyor!

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” yaklaşırken, tekstil sektöründe kadın istihdamının önemine dikkat çekiyor. Türkiye’de yaklaşık 1 milyon kadın tekstilden ekmeğini kazanıyor.

Tekstil sektöründe en çok kadınlar çalışıyor!

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD)’nin “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” için yaptığı açıklama, 2014’ün ilk 6 aylık döneminde istihdamın en çok arttığı sektörün tekstil olduğunu ortaya koyuyor.

Tekstil sektörünün temsilcileri inşaata yöneldi!

İhracatın yıldızı hazır giyim ve tekstil sektörünün temsilcileri piyasada adı konmamış bir kriz olduğunu, üretimden çıkıp mağazacılığa yönelenlerin yanı sıra son dönemde gayrimenkul sektörüne de çok sayıda firmanın girdiğini belirtti

Akça Holding'in yeni rotası gayrimenkul sektörü olacak!

Enerji, tekstil ve tarım ürünleri alanında çalışmalar yapan Akça Holding, inşaat sektörüne girecek. Alaçatı Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. ismiyle kurulan şirket Bayraklı, Alaçatı ve Bornova'da projelerini hayata geçirmeyi planlıyor.

Tekstil sektöründe üretim yerleri şehir merkezlerinden vazgeçmiyor!

Tanıtım imkanı ve çalışanların işe yakın bölgelerde oturma istekleri gibi etkenlerden ötürü bazı sektörlerin üretim yerleri, şehir merkezlerinden vazgeçemiyor. Konutlar ile sanayinin çok net çizgilerle ayrılması gerekiyor...

Özdilek Türk tekstil sektörünün devi halinde geldi!

İki dokuma tezgâhı, 5 personel, 10 ton havlu üretim kapasitesiyle yola çıkan Özdilek bugün, 6 bin 500 çalışanı, yıllık 10 bin ton havlu üretim kapasitesi ve mağazaları ile Türk tekstil sektörünün devi haline geldi.

Tekstil ve konfeksiyon sektörü için akademi kuruluyor!

Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansının desteğiyle yürütülen Bursa Tekstil ve Konfeksiyon Ar-Ge Merkezi Akademi, tekstil ve konfeksiyon sektörünün özel eğitim ve Ar-Ge üssü olacak

tekstil sektörü Haberi

tekstil sektörü

Trakya'da işçi bulmakta güçlük çeken bazı firmalar reklam vererek personel arıyor. 

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Başkanı Erdim Noyan, Trakya'daki fabrikalarda özellikle son zamanlarda işçi bulma sıkıntısı yaşandığını söyledi.

Trakya'daki 24 organize sanayi bölgesinin, limanların, havalimanının, demir ve kara yollarının bölgeyi cazip hale getirdiğini, bölgenin Avrupa ülkelerine yakın olmasının yatırımcılar için birçok avantaj sağladığını aktaran Noyan, "Özellikle İstanbul'da sanayi arsası fiyatlarındaki değer artışı, sanayicilerin Trakya'yı tercih etmesini ve yatırımları bölgemize yapmasını sağlıyor." dedi.

Noyan, Trakya'da ağırlıklı olarak tekstil sektörünün bulunduğunu, bu sektör de dahil genel anlamda işçi bulma sıkıntısı yaşandığını dile getirdi.

Firmaların işçi bulabilmek için çeşitli girişimlerde bulunduklarına işaret eden Noyan, şöyle devam etti:

"Bölgemizde emek yoğun sektörlerin çok olması personel ihtiyacını artırıyor. Bu dönemde İŞKUR dışında personel istihdamı konusunda firmalara yardımcı...