26 / 04 / 2024

teleferik durdurma

teleferik durdurma

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin dün tanıtımını yaptığı ve 29 Ekim'de bitirileceğini duyurduğu Uludağ’a yaptırılacak olan yeni teleferik hattına mahkeme tarafından 'yürütmeyi durdurma' kararı verildi...

Aydın'da zeytinliğe yapılacak fabrikaya durdurma kararı!

AYDIN'ın İncirliova İlçesi'ndeki Zeytinlik bölgede 30 dönümlük alana yapılması planlanan 'Prina' fabrikasına onay veren Toprak Koruma Kurulu kararına, Aydın 1 'inci İdari Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Ankara'nın imar uygulamasına yürütmeyi durdurma!

Ankara'nın imar uygulamasına yürütmeyi durdurma geldi.İzmir'deki 5'inci İdare Mahkemesi, Büyükşehir Belediyesi'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aleyhine açtığı davada İnciraltı Turizm Merkezi Nazım İmar Planları'nın yürütmesini durdurdu.

İnciraltı'nda yürütmeyi durdurma kararı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı davada 5. İdare Mahkemesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca hazırlanıp onaylanan İzmir înciraltı Turizm Merkezi imar planlarıyla ilgili yürütmeyi durdurma karan verdi.

Dağbaşı’ndan Isırlık mevkisine teleferik yapılacak!

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın ‘On Numara’ projeleri arasında yer alan Isırlık Kent Ormanı projesinde çalışmalara başlandı. Kasap; Dağbaşı’ndan Isırlık mevkisine de bir teleferik hattı yapmayı planlıyoruz, dedi...

Uludağ teleferik hattı yolcu taşımaya başlıyor!

Bursa'nın en önemli simgelerinden olan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenerek modern yüzüyle vatandaşları Uludağ'a ulaştıran teleferik, yarından itibaren Oteller Bölgesi 'ne de yolcu taşımaya başlıyor.

Uludağ teleferik hattı Oteller Bölgesi’ne yolcu taşımaya başlıyor!

Bursa’da ulaşıma köklü çözümlerle nefes aldıran Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenerek modern yüzüyle vatandaşları Uludağ ’a ulaştıran teleferik, Oteller Bölgesi ’ne de yolcu taşımaya başlıyor.

Reşat Kasap: Teleferik projesinde inşaat aşamasına geçmeyi planlıyoruz!

Rize'nin incisi teleferik projesinde yapım için kamulastırıldı. Söz konusu kamulaştırma sonrasında Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap: Teleferik projesinde inşaat aşamasına geçmeyi planlıyoruz, dedi.

Rize teleferik projesi kamulaştırıldı!

Rize'nin incisi teleferik projesinde Paşakuyu Mahallesindeki hak sahipleriyle anlaşmaya varıldı.Toplam 480 m2'lik alan teleferik projesinin yapımı için kamulaştırıldı. Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, işlemlerin yapılmaya devam ettiğini belirtti.

Yenimahalle Şentepe teleferik hattının 2. etabı yüzde 75 tamamlandı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Yenimahalle - Şentepe arasında hizmet veren teleferik hattının 2. etapta gerçekleştirilen yapım çalışmaları kapsamında kılavuz halatlar helikopter yardımıyla çekildi.

Yırca Termik Santrali için ikinci durdurma kararı!

Manisa'nın Soma ilçesine bağlı Yırca Mahallesinde, 7 Kasım'da Kolin Grubu'nun termik santral yapımı için 6 bin 666 zeytin ağacını sökmüştü. Zeytin ağaçlarının katledilmesinin ardından Danıştay 6'ncı Dairesi'nden, yürütmeyi durdurma kararı çıktı...

Sakarya Atatürk Stadı arazisine yapılacak ticaret merkezine durdurma kararı!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Sakarya Şube Başkanı Hüsnü Gürpınar, Sakarya Atatürk Stadı'nın yerine yapılması planlanan ticaret merkezine ilişkin Sakarya 1. İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini bildirdi.

Danıştay AOÇ'de yürütmeyi durdurma kararı verdi!

Danıştay 6. Dairesi de, Atatürk Orman Çiftliğindeki (AOÇ) arazinin, TBMM tarafından kullanılmasına olanak sağlayan Koruma Bölge Komisyonunun kararına yönelik açılan davada yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Maçka Teleferik İstasyonu revizyon yapım işi ihalesi 22 Aralık'ta!

İstanbul Ulaşım A.Ş; Maçka Teleferik İstasyonu Revizyon Yapım işini 22 Aralık 2014 tarihinde saat 11.00'de ihaleye çıkarıyor. İhale açık ihale usulü ile yapılacak.

teleferik durdurma Haberi

teleferik durdurma

Bursa’da, Uludağ’a yaptırılacak olan ’Yeni Teleferik Projesi’ çalışmaları, bazı ağaçların yasa dışı kesildiği gerekçesiyle, Bursa 2’inci İdare Mahkemesi tarafından verilen ’Yürütmeyi durdurma’ kararı ile durduruldu.


Bursa 2’inci İdare Mahkemesi’nin aldığı bu karar, Bursa Barosu’nda Baro Başkanı Avukat Ekrem Demiröz, Baro Çevre Komisyonu Başkanı Eralp Atabek ve Doğader Başkanı Murat Demir’in katıldğı basın toplantısı ile gazetecilere duyuruldu.


Mevcut projenin daha önce ağaç kesimini önleyecek bir yöntemle yapılacağının duyurulduğunu belirten Bursa Baro Başkanı Demiröz şunları söyledi:


"Direklerin helikopterlerle dikileceği ve daha az ağaç kesileceği söylenmişti. Fakat bu projeden vazgeçildi. Çünkü alan oldukça rüzgarlı. Biz de Bursa Barosu ve DOĞADER olarak ortak bir çalışma yürüttük. Dava öncesi ağaç katliamının yapılmaması için bazı girişimlerde bulunuldu. Açılan dava sonucunda da, bu projenin telafisi olmayan sonuçlara neden olacağı...