19 / 04 / 2024

tema vakfı karapınar açıklaması

tema vakfı karapınar açıklaması

TEMA Vakfı, Konya Karapınar'daki linyit rezervinin çıkarılması ve termik santral projesinin, tarım arazileri, yeraltı suları, ekosistem, insan sağlığı ve bölge ekonomisi üzerinde olumsuz etkiler yaratacağını açıkladı....

Konya Karapınar Milli Emlak'tan satılık 19 gayrimenkul!

Karapınar Milli Emlak, Konya ili, Karapınar ilçesinde yer alan 19 gayrimenkulü satıyor. 

TOKİ Konya Karapınar 3. Etap kura sonuçları 8 Ekim 2021!

TOKİ Konya Karapınar 3. Etap kura sonuçları 8 Ekim 2021 haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Konya Karapınar 3. Etap kura sonuçları 8 Ekim 2021 ve projeyle ilgili merak edilen detaylar...

TOKİ Konya Karapınar orta gelir başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Konya Karapınar orta gelir grubu projesi için başvuru dönemi başladı.

TOKİ Konya Karapınar 3. Etap alt gelir başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Konya Karapınar projesi için başvuru dönemi başladı.

Atakule GYO, Atakule AVM'nin Temmuz ayı kirasını TEMA Vakfı'na bağışlayacak!

Atakule GYO, TEMA Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı tarafından ülkede meydana gelen orman yangınları nedeniyle zarar gören bölgelerin yeniden ağaçlandırılması amacıyla Atakule AVM'nin Temmuz 2021 kirasını TEMA Vakfı'na bağışlayacak.

Konya Karapınar Meke Küçük Sanayi Sitesi'nde 171 iş yeri yapılacak!

Konya Karapınar Meke Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, Konya Karapınar Meke Küçük Sanayi Sitesi'ne ait 171 adet iş yeri için yapım işi ihalesi düzenliyor. Yapım ihalesi 4 Mart 2021'de gerçekleşleştirilecek.

Konya Karapınar Meke Küçük Sanayi Sitesi'nde 171 iş yeri yapılacak!

Konya Karapınar Meke Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, Konya Karapınar Meke Küçük Sanayi Sitesi'ne ait 171 adet iş yeri için yapım işi ihale ediyor. Yapım ihalesi 4 Mart 2021 tarihinde yapılacak.

Kalyon Holding, Karapınar SCADA Merkezi için mimari proje yarışması düzenliyor!

Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası ve Türkiye’nin en büyük güneş santrali Karapınar GES ile yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlarını büyüten Kalyon Holding, Karapınar SCADA Merkezi için mimari proje yarışması düzenliyor.

Karapınar Vadisi Gecekondu Projesi'nin akıbeti mecliste!

Karapınar Vadisi Gecekondu Projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. MHP'li Sazak, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Konya Karapınar'da kentsel dönüşüm hızlandı!

Konya Karapınar'da Çetmi-Pınarbaşı Kentsel Dönüşüm inşaat alanını inceleyen Belediye Başkanı Mehmet Yaka, ''İlçemizin çehresine artı değer katacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin hayırlı olmasını diliyorum'' dedi. 

TOKİ Konya Karapınar Millet Bahçesi ihalesi yarın!

Konya İli Karapınar İlçesi Gaziosmanpaşa Mahallesi Millet Bahçesi Ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat  14:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Konya Karapınar 3. Etap'ın inşaatı başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Konya'nın Karapınar ilçesinde, 3. etapta hayata geçirilecek olan 317 konutun inşaatı başladı.

TOKİ Konya Karapınar 3. Etap'ın inşaatı başladı!

TOKİ tarafından Konya'nın Karapınar ilçesinde inşa edilecek 3. etapta planlanan 317 konutun yapımına başlandı.

tema vakfı karapınar açıklaması Haberi

tema vakfı karapınar açıklaması


TEMA Vakfı, Konya Karapınar'daki linyit rezervinin çıkarılması ve termik santral projesinin, tarım arazileri, yeraltı suları, ekosistem, insan sağlığı ve bölge ekonomisi üzerinde olumsuz etkiler yaratacağını açıkladı. 


Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı'ndan (TEMA) yapılan yazılı açıklamada, Konya Karapınar Kapalı Havzası Termik Santral Etkileri Uzman Raporu'nun sonuçlandığı belirtildi. 


TEMA Vakfı önderliğinde 9 bilim adamının 6 aylık çalışması sonucu hazırlanan raporda, projenin hayata geçmesi durumunda Karaman-Ereğli-Karapınar arasındaki bütün yer altı suyunun çekileceği, bölgedeki obrukların sayı ve büyüklüklerinin artabileceğine dikkat çekildi. 


60 bin kişinin tarımsal geliri riske girecek


Bölgedeki tarımda istihdam edilen 60 bin kişinin tarımsal gelirinin risk altına gireceği belirtilen raporda, bölgenin önemli ölçüde göç vereceği, bunun da sosyoekonomik yeni sorunlara neden olacağı ifade edildi. 


Türkiye'nin "buğday ambarının" doğrudan etkileneceğine değinilen raporda, fosil...