25 / 04 / 2024

temmuzda ne kadar konut kredisi kullanıldı

temmuzda ne kadar konut kredisi kullanıldı

Temmuz 2020'de 100 bin kişi ilk defa konut kredisi kullandı. Haziran ayında kamu bankaları tarafından başlatılan düşük faizli konut kredisi kampanyaları, konut kredisi kullanımını artırdı.

Kredilerin yüzde 8’i konuta!

Geçtiğimiz Temmuz ayında verilen konut kredileri, 2019'un aynı dönemine göre yüzde 45 artış gösterirken, 3.5 trilyon TL'lik toplam nakdi kredinin içinde 269 milyar TL'ye ulaştı ve yüzde 7.9’luk orana sahip oldu.

Günde 1.1 milyar TL konut kredisi kullanıldı!

Konut kredisi hacmi 3 Temmuz'da 239 milyar 44 milyon TL oldu. 29 Mayıs-3 Temmuz arasındaki 5 haftada bankalar her iş gününde ortalama 1.1 milyar lira tutarında yeni konut kredisi kullandırdı...

Tüketici kredilerinin 138 milyar 993 milyon 277 bin lirası konut!

Mevduat bankalarındaki tüketici kredilerinin 138 milyar 993 milyon 277 bin lirası konut, 5 milyar 671 milyon 514 bin lirası taşıt, 155 milyar 424 milyon 226 bin lirası diğer kredilerden oluştu.

Emeklilere temmuzda okkalı zam gelecek mi? 2023 Emekli maaşı ne kadar, kaç TL olacak?

Emekli vatandaşların gözü temmuz ara zammına çevrildi. Peki, Emeklilere temmuzda okkalı zam gelecek mi? 2023 Emekli maaşı ne kadar, kaç TL olacak? İşte detaylar...

Asgari ücrette ara zam ne kadar olacak? Yüzde 15-20-25 oranındaki zamlarla kaç TL olacak? Bir bir hesaplandı!

Asgari ücrete yapılacak temmuz zammı için konuşulan rakamlar belli olmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temmuzda asgari ücrete zam yapılacağını söylemesinin ardından asgari ücrete ne kadar zam geleceğine ilişkin üç seçenek kulislerde konuşulmaya başlandı.

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Temmuz emekli zam oranı belli oldu mu?

Temmuz ayı yaklaşırken, gözler emekli maaşlarına yapılacak zamma çevrildi. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Temmuzda emekli maaşlarına yapılacak zam oranı belli oldu mu? İşte detaylar...

Temmuz ayında en yüksek kira artışı ne kadar olacak?

Enflasyon rakamlarının belli olması ile Temmuz ayında kiralarda yapılabilecek en üst sınır belirlendi. Temmuzda en yüksek kira artışı ne kadar olabilecek?

Seyr-i Adalar daire fiyatları ne kadar?

İstanbul Anadolu yakası Maltepe bölgesinde yaşama geçirilen Seyr-i Adalar daire fiyatları ne kadar sorusuna cevap olarak 485 bin 336 TL'den başlıyor deniliyor. Proje, Yapı Yatırım imzası taşıyor...

Kartal Yakacık Royal Towers fiyatları ne kadar?

Konutların tamamının 3 oda 1 salon olarak dizayn edildiği Kartal Yakacık Royal Towers fiyatları ne kadar sorusuna 300 bin TL'den başlıyor cevabı veriliyor. Projede toplamda 54 adet daire yer alıyor...

Evora İstanbul dükkan fiyatları ne kadar?

İhalesi Emlak Konut GYO tarafından gerçekleştirilecek olan Evora İstanbul dükkan fiyatları ne kadar sorusuna 123 bin TL'den başlıyor cevabı veriliyor. Projede 77 adet ticari birim açık artırma ile satılıyor...

Ağustos ayında kiralar ne kadar artacak?

Ev sahiplerinin kiracılarına yapılacakları kira zam oranları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon oranları ile belirleniyor. Peki, Ağustos ayında kiralar ne kadar artacak?

Kentsel dönüşüm risk raporu ücreti ne kadar?

Risk raporu alınmamış veya risk raporunda "risklidir" ibaresi yer almayan rapora sahip binaların yıkımı gerçekleşmiyor. Peki risk raporu nereden ve nasıl alınır? Kentsel dönüşüm risk raporu ücreti ne kadar?

Kentsel dönüşümde kira yardımı ne kadar?

Kentsel dönüşümde anlaşma ile tahliye edilen uygulama alanındaki yapılardaki maliklere kira yardımı yapılabiliyor. En fazla 18 ay boyunca yapılabilen kentsel dönüşümde kira yardımı ne kadar? İşte kentsel dönüşüm kira bedeli...

Göl Panorama Evleri Bahçeşehir ne kadar?

İstanbul Avrupa yakası Başakşehir ilçesine bağlı Bahçeşehir bölgesinde hayata geçirilen Göl Panorama Evleri Bahçeşehir ne kadar sorusuna yanıt olarak 215 bin TL'den başlıyor yanıtı veriliyor...

Ev kredilerinde dosya masrafı ne kadar?

Ev kredilerinde dosya masrafı, bankalardan kullandığınız kredilerin, banka tarafından yapılan incelemeler sonucu yaptığı masrafları sizden tahsil etmesi olarak ifade ediliyor. Peki, ev kredilerinde dosya masrafı ne kadar?

Lüleburgaz Atıksu tesisi bugüne kadar 5 milyon metreküp suyu arıttı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımları Dairesi Başkanlığının bünyesinde faaliyete geçen Aralık 2013 tarihinde faaliyete geçen tesis tarafından bugüne kadar 4 milyon 932 bin 503 m3 atıksu arıtılarak Ergene Nehrine deşarj edildi.

temmuzda ne kadar konut kredisi kullanıldı Haberi

temmuzda ne kadar konut kredisi kullanıldı

Pandeminin derinleştirdiği ekonomik krizle ya işsiz kalan ya da ücretsiz izne zorlanan yurttaşın bankalara olan borcu artmaya devam ediyor. İç tüketimi canlandırmak için vatandaş düşük faizli kredi kampanyaları başlatılınca borçluluk iyice arttı. 

Cumhuriyet'ten Gamze Bal'ın haberine göre; 2019 Temmuz’da ilk kez konut kredisi kullanan 10 bin tüketici bulunurken, bu sayı 2020 Temmuz’da 100 bin kişi oldu. 

10 BİNDEN 100 BİNE

- Son bir yılda konut kredisi borcu 185.1 milyar liradan 269.7 milyar liraya yükseldi. Bu artışta, iç tüketimi canlandırmak amacıyla kamu bankaları tarafından başlatılan düşük faizli krediler etkili oldu.

- Bankalar ve banka dışı finansal kuruluşlar tarafından kullandırılan bireysel krediler yüzde 43 arttı ve 792 milyar liraya yükseldi. 

-Bireysel kredilerin yüzde 47’sini ihtiyaç kredileri, yüzde 34’ünü konut kredileri oluşturdu. 

- 2020 Temmuz ayı itibarıyla İstanbul’da...