16 / 04 / 2024

 temsilciler kurulunun oluşturulması

 temsilciler kurulunun oluşturulması

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "temsilciler kurulunun oluşturulması" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

İnşaat-Sen: Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz!

İnşaat-Sen Örgütlenme Koordinasyon Üyesi Nurseli Gözüaçık, yurtdışında çalışan inşaat işçilerinin ücret sorunu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz." dedi.

Şekib Avdagiç: Vergi ödemeleri için 2021'de yeni takvim oluşturulmalı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, "Özel sektörün ekimden itibaren ödeme termini gelen ertelenmiş SGK primi, KDV, stopaj ve Kurumlar ile Gelir Vergisi için 2021'de makul bir ödeme takvimi oluşturulmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.

Yeni AKM için danışma kurulu oluşturulacak!

Yeni modern Atatürk Kültür Merkezi oprojesi için İyi bir danışma kurulu oluşturulması planlanıyor. Müze ise 2022 yılında hizmete açılacak.

Hayat kalitesini artıracak şehir planları oluşturulmalı!

Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen, ne yazık ki kentsel dönüşümün yanlış anlaşıldığını, insan hayatının kalitesini arttırmak için şehir planlarının oluşturulması gerektiğini belirtiyor.

10 maddede temsilciler kurulunun oluşturulması!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "temsilciler kurulunun oluşturulması" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Gayrimenkul danışmanlık firmaları için geçici lisans sistemi oluşturulmalı!

Realtor Gayrimenkul'ün kurucusu Anıl Ulaş Övençoğlu gayrimenkul danışmanlık firmaları için çalışma izninden önce 'Geçici Lisans'' Sistemi oluşturulması gerektiğini söyledi.

İstanbul için Çevre Strateji Planı oluşturulmalı!

İstanbul’un en yeşil şehir olma yolunda ilerlemesi için kentsel dönüşüm sürecinde, çok geç olmadan hemen bir Çevre Strateji Planı oluşturulması gerekiyor. 

Termal kentler oluşturulacak!

Uluslararası standartlarda termal tesislere sahip termal kent niteliğindeki destinasyonların oluşturulabilmesi ve Avrupa ülkeleri ile rekabet edilebilmesi için, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından termal kentler oluşturulması kararlaştırıldı.

Kültürpark içerisinde ticari alanlar oluşturulmamalı!

Yurt Gazetesi köşe yazarı olan Ersu Hızır bugünkü yazısında Kültürpark projesini değerlendirdi. Hızır, Kültürpark içerisinde yeni inşaat ve ticari alan oluşturulmasının doğru olmadığını söyledi.

OSB yönetim kurulu seçimi nasıl yapılır?

Sanayinin uygun görülen alanlarda yapılanmasını sağlamak amacıyla Organize sanayi bölgeleri kuruluyor. Organize sanayi bölgelerinde yönetim kurulunun oluşturulması gerekiyor. Peki, OSB yönetim kurulu seçimi nasıl yapılır?

Faizsiz Finans Koordinasyon Kurulu oluşturuluyor!

Faizsiz finans sisteminin daha hızlı ve sağlıklı gelişmesi amacıyla Faizsiz Finans Koordinasyon Kurulu'nun oluşturulmasına ilişkin Başbakanlık genelgesi yayımlandı.

Sivas Kızılırmak'a konaklama tesisi yapılacak!

Kızılırmak'ın Sivas'tan geçen bölümünün 8,5 kilometrelik kısmında proje kapsamında, ırmağın her iki yakasına plaj, konaklama tesisleri, restoranlar ve kafeler yapılması, sosyal , sportif ve kültürel alanlar oluşturulması planlanıyor.

İstanbul tarihi yarımada için neden yürütmeyi durdurma kararı verildi?

İstanbul 2. İdare Mahkemesi, tarihi yarımadada yapımı planlanan 45 adet yeraltı, katlı ve açık otopark alanlarını tek tek inceleyip, otopark alanı oluşturulmasına karşı çıktı. Buna gerekçe olarak da, tarihi yarımadanın bir “höyük” olmasını gösterdi.

 temsilciler kurulunun oluşturulması Haberi

 temsilciler kurulunun oluşturulması

1.    Temsilciler kurulu kavramı, site yönetimleri literatürüne 2007 yılında Kat Mülkiyeti Kanununda köklü değişiklikler yapan 5711 sayılı kanunla girmiştir:

2.    Toplu yapıdaki bağımsız bölüm sayılarının fazlalılığı,  yönetsel işlerin de artan çeşitliliğinden dolayı, site yönetiminde karar alma sürecini hızlandırmak ve alınan karaların hukuki alt yapısını oluşturmak maksadı ile, site yönetim planı üzerinden (ki site yönetim planları, kat maliklerinin oybirliği ile aldıkları ilk kararlar tutanağıdır) kat malikleri  bu karar alma, siteyi bu alınana karalarla yönetme yetkisini temsilciler kuruluna verebilir.

3.    Temsilciler kurulunun kimlerden, nasıl ve kaç kişiden oluşacağına yönetim planında  hükmedilir.

4.    Kat maliklerinin, yönetici ve denetici atamasında maliklerin sayı ev arsa payı çoğunluğu yerine, temsilcilerin siteye yönetici atamaları, toplantıya katılan temsilcilerin salt çoğunluğu ile yapılır. Böylece yüzlerce, hatta binlerce bağımsız  bölümden oluşan sitelerde...