29 / 03 / 2024

Tepecik bölgesindeki Kiptaş konutlarında tapu sorunu çözüldü mü

Tepecik bölgesindeki Kiptaş konutlarında tapu sorunu çözüldü mü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kiptaş Büyükçekmece’ye bağlı Tepecik bölgesinde 2006’da 1.448 konutluk projeye başladı ve 2010’da tamamladı. Teslimlerden bu yana 5 yıl geçmesine karşın tapular hala verilmedi.

Deprem bölgesinde sene sonuna kadar 200 bin konut daha teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki çalışmalara değindi ve konutların teslim tarihlerini açıkladı. İşte Bakan Özhaseki'nin o açıklaması...

Bakan Kacır açıkladı! Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızı asla yalnız bırakmıyoruz!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, deprem bölgesindeki vatandaşları yalnız bırakmadıklarını ve asla da bırakmayacaklarını söyleyerek, "Her türlü desteği sağlayarak vatandaşlarımızın umutlarını yeniden yeşertmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Deprem bölgesinde inşaat sektöründe işçi sıkıntısı çok büyük! 

Deprem bölgesindeki illerde inşaat faaliyetleri devam ederken bu illerin bir yandan toparlanması için mevcut iş yerleri de 6 Şubat öncesine dönmeye çalışıyorlar. Yoğun göç veren şehirlerde işçi sıkıntısı da artarak devam ediyor. İşverenler şehir dışından getirdiği işçileri otellere yerleştiriyor.

İstanbul'da kentsel dönüşüm yapılıyor ama yetmiyor! Her sokakta 1-2 bina bile devrilse büyük felaket olur!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, hem deprem bölgesindeki çalışmalar hem de İstanbul'un dönüşümü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki, İstanbul'da dönüşüm çalışmalarınınsürdüğüne ancak rakamların yetersiz olduğuna dikkat çekti. 

Deprem bölgesindeki çimento ve beton fiyatları yakın takipte! Bunu yapanlara 102 milyon TL ceza!

Deprem bölgesindeki yeniden inşa süreci devam ediyor. Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, çimento ve beton fiyatlarının yakından takip ettiklerini açıkladı.

Deprem bölgesindeki hazır beton ve çimento firmalarına 37,8 milyon TL ceza!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremlerin gerçekleştiği bölgede hazır beton ve çimento sektöründe faaliyet gösteren firmalara 37,8 milyon TL ceza uygulandığını belirtti.

Bakan Özhaseki açıkladı: İstanbul'da ve deprem bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki çalışmalar ve İstanbul'daki kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Özhaseki'nin o konuşması...

Büyükşehir ‘yargıda’ demişti: Seferihisar'da SİT alanına otel planları yeniden askıya çıkarıldı!

Konya merkezli Bera Holding’in İzmir’in Seferihisar ilçesindeki doğal SİT bölgesindeki denize sıfır parsele inşa etmek istediği otelin ayrıntıları planları askıya çıkarıldı. İşte detaylar....

Deprem bölgesi olan 11 ilde konutlar ne zaman teslim edilecek? Milletvekilleri sordu, Bakan Özhaseki il il açıkladı!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından, deprem bölgesindeki konut inşaatları ile ilgili yaşanan gelişmeler yakından takip ediliyor. Peki deprem bölgesi olan 11 ilde konutlar ne zaman teslim edilecek? İşte Meclis'ten o konuşmalar...

Deprem bölgesindeki illerde yeniden yapılandırma yükümlülükleri düzenlendi...

Deprem illerindeki yeniden yapılandırma yükümlülüklerinde mücbir sebep halinin düzenlendiği açıklandı. Yapılan açıklamada, bölgede bulunan iller için mücbir sebep durumuna yönelik düzenleme yapıldığı kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Deprem bölgesindeki Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 245 bin afetzede başvurdu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada deprem bölgesinde uygulanan Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 245 bin afetzedenin başvuru yaptığını söyledi.

Deprem bölgesindeki 46 bin konutun inşaatı tamamlandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada deprem bölgesindeki 46 bin konutun inşaatını tamamladıklarını belirterek bunları peyderpey teslim edeceklerini söyledi.

Bakan Özhaseki: Deprem bölgesindeki beton fırsatçıları geri adım attı!

Afyonkarahisar’da bir dizi temaslarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki deprem bölgesindeki fahiş beton fiyatları ile ilgili bazı açıklamalar yaptı. Bakan Özhaseki, yaptığı açıklamada deprem bölgesindeki beton fırsatçılarının geri adım attığını söyledi.

Tepecik bölgesindeki Kiptaş konutlarında tapu sorunu çözüldü mü Haberi

Tepecik bölgesindeki Kiptaş konutlarında tapu sorunu çözüldü mü

Ev sahipleri krediye uygun olmadığı için evlerini satamamaktan ya da teminat gösterememekten şikayetçi. E5’e çıkılan yolda kaldırım dahi olmayan bölgede ulaşım da ciddi sorun.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kiptaş’ın hayata geçirdiği konut projelerinde tapu sorunu yaşanıyor. 2006’da inşaatına başlanan ve 2010’da teslim edilen Tepecik Konutları’nda 1448 konut için tapu bekleniyor. Projeden ev sahibi olanlar evlerin tapusuz olması nedeniyle krediye uygun olmadığını, teminat gösteremediklerini belirtiyor. Tapusuz olduğu için evlerde değer artışının da sınırlı kaldığını söyleyen ev sahipleri, Kiptaş’ın yıllardır sorunu çözme sözü vermesine karşın hala bir sonuca ulaşamamaktan şikayetçi. Bölgede emlak ofisi olan bir yetkili, “10 alıcıdan 8’i tapusu yok denilince eve bakmadan dönüyor. 5 yılda evler değer kazandı ama benzer projelere göre prim artışı çok sınırlı kaldı” dedi. 


ULAŞIM ÇİLESİ

Tepecik Konutları’nda...