29 / 03 / 2024

termik santarl iptal başvurusu

termik santarl iptal başvurusu

Akdeniz’deki beş termik santral için iptal davası başvurusu yapıldı. Adana'da Bazı meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşları,, doğu Akdeniz’deki beş termik santral için lisans iptali davası açılması başvurusunda bulundu.

Eskişehir termik santral ihalesi iptal edildi!

Eskişehir Alpu ilçesindeki tarım arazilerinin üzerine kurulması planlanan kömürlü termik santrale ilişkin açıklanan ihale şartnamesi iptal oldu. 

İzdemir Termik Santrali'nin yeni ÇED raporu çıktı!

İzmir Aliağa'da faaliyete geçmesi beklenen İzdemir Termik Santrali projesinin ÇED raporu iptal edilmişti. Santralin mühürlenmesi beklenirken proje için yeni ÇED raporu çıkarıldığı öğrenildi.

İZDEMİR Termik Santrali'nin ÇED raporu iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İZDEMİR'in termik santral projesi için 7 yıl önce verilen ÇED olumlu raporunu İzmir 2. İdare Mahkemesi iptal etti.

ENKA Termik Santrali'nin ÇED izni iptal edildi!

2. İdare Mahkemesi, İzmir'deki ENKA Termik Santrali'nin ÇED izni iptal edildi. Davacılardan Arif Ali Cangı, kararı değerlendirdi.

Bandırma'ya termik santral inşa edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bandırma'nın Şirinçavuş'da kurulması planlanan termik santralle ilgili çevresel etki değerlendirme (ÇED) sürecinin başladığını duyurdu. Proje daha önce halkın tepkisi üzerine iptal edilmişti.

Engie, İskenderun Körfezi'ne yapacağı termik santralden vazgeçti!

Fransa’nın kamu enerji şirketi Engie, İskenderun Körfezi’nde yapmayı planladığı termik santral projesini iptal etti. Paris’te kasım sonunda yapılacak iklim zirvesinin sponsoru olan şirketin, termik santral yatırımları çevreci grupların tepkisine neden olm

Zonguldak'ın Muslu termik santral ÇED toplantısı iptal oldu!

CHP'li 20 milletvekilin de katılacağı Muslu beldesine inşa edilecek ek termik santrale ilişkin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinin salona alınmaması nedeniyle yapılamadı.

Konya'da termik santrale mahkeme engeli!

Konya 1. İdare Mahkemesi, Konya Karapınar havzasında kurulması planlanan 5 bin 400 megavatlık (Mw) termik santrale linyit sağlayacak Karaman-Akçaşehir kömür ocağı projesi için verilen 'ÇED olumlu' kararını iptal etti.

Kolin'den Soma'ya termik santral!

Manisa'nın Soma İlçesi Yırca Mahallesi'nde termik santral yapmak için 6 bin 666 zeytin ağacını kesen, tartışmalar sonrasında Danıştay'ın iptal kararıyla, başka bir bölgede termik santral yapacağını duyuran Kolin firması, bunun için ilk adımı attı...

Kolin İnşaat termik santral için yeni yer buldu!

Manisa'nın Soma İlçesi Yırca Mahallesi'nde termik santral yapmak için 6 bin 666 zeytin ağacını kesen, tartışmalar sonrasında Danıştay'ın iptal kararıyla, başka bir bölgede termik santral yapacağını duyuran Kolin firması, bunun için ilk adımı attı.

Danıştay ‘Yırca’da Bakanlar Kurulu kararını iptal etti!

Yırca köyünde 6 bin zeytin ağacının söküldüğü alanda termik santral yapılması için Bakanlar Kurulu’nun aldığı acele kamulaştırma kararının yürütmesini durduran Danıştay, kararı esastan iptal etti.

Yırca'da kamulaştırma kararı iptal!

Greenpeace ve Yırca Mahallesi sakinlerinin avukatı Deniz Bayram, Danıştay' ın, Soma ilçesindeki Yırca Mahallesi'nde kurulması planlanan termik santralle ilgili kamulaştırma kararını iptal ettiğini öğrendiklerini söyledi.

EMO: Termik Santral özelleştirmeleri iptal edilmeli!

Elektrik Mühendisleri Odası ( EMO ) Yatağan, Yeniköy, Kemerköy ve Çatalağzı Termik Santrali ile bağlı maden sahalarının özelleştirmesinin iptal edilmesi gerektiğini bildirdi...

termik santarl iptal başvurusu Haberi

termik santarl iptal başvurusu

Bazı meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşları, beş termik santralin lisansının iptali istemiyle dava açılması için başvuruda bulundu.


Adana Barosu Çevre Komisyonu Başkanı İsmail Hakkı Atal, adliye önünde yaptığı açıklamada, Adana Barosu, Tabip Odası, Ziraat Mühendisleri Odası, Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri ve Greenpeace işbirliğiyle bazı termik santrallerin lisansının iptal edilmesi için Danıştay'a dava açacaklarını bildirdi.


Davanın Bakanlar Kurulu kararına itiraz niteliği taşıdığı için doğrudan Danıştay’a açılacağını ifade eden Atal, şunları kaydetti:


"Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan bazıları 500 metre arayla 8 termik santral lisans almıştı ve biz bu termik santrallerle ilgili lisans iptal davaları açtık. Daha sonra Danıştay İdare Dava Daireleri Kurulu bu termik santrallerin toplam etkisinin hesaplanmadığı için kümülatif etkiye dayalı olarak bizim davalarımızı haklı gördü. Ancak küresel enerji kartelleri Türkiye’yi işgal...