26 / 04 / 2024

THY karı

THY karı

THY'den yapılan açıklamaya göre, şirketin 2013 yılında satış gelirleri bir önceki yıla göre yüzde 27 artarak 18,8 milyar liraya ulaştı. THY'nin konsolide dönem net karı ise 683 milyon lira oldu.

THY, 2023'ün ilk çeyreğinde 233 milyon dolar net kar etti! 

THY'nin 2023'ün ilk çeyreğinde 233 milyon dolar net kar ettiği açıklandı. İşte şirket tarafından paylaşılan o rakamlar...

THY’nin 2033 hedefi: 50 milyar dolar ciro, 800 uçaklık filo!

Türk Hava Yolları 2023-2033 hedeflerini açıkladı. KAP açıklamasında THY’nin konsolide cirosunun 2033 yılında 50 milyar dolara ulaşması, uçak filosunun ise 800 adete çıkarılması öngörüldü. Beklenen yolcu sayısı ise 170 milyon.

THY, 2022 yılı net kârını açıkladı! 2.7 milyar dolar...

Türk Hava Yolları (THY), Covid-19 pandemisi sonrası talepteki güçlü toparlanmayla birlikte 2022 senesi net 2.7 milyar dolar kar ile tamamladı.

THY kendi kredi kartını çıkarıyor

Türkiye'nin en büyük hizmet ihracatçısı konumunda olan THY'nin kendi kredi kartını çıkarmak, yurt içi ve yurt dışında bu kredi kartına dayalı bir sistemi kurgulamak konusunda çalışmalar yürüttüğü kaydedildi.

THY bölgesel uçak projesini rafa kaldırdı

THY'nin pandemi sonrasında artan uçuş talebini karşılamak için 30 uçak alarak bölgesel uçuş filosu kurma planını rafa kaldırdı. İlk 9 ayda karını yüzde 500 artıran şirket yeni yatırım projesinden maliyet hesapları nedeniyle vazgeçtiği kaydedildi.

THY’den havalı bilanço! Türk Hava Yolları tarihinde bir ilk yaşandı!

Yılın ilk altı ayında 737 milyon dolar net kar kazandıklarını açıklayan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, THY tarihinde bunu bir ilk olduğunu açıkladı. İşte detaylar…

THY'nin biletleme servis ücretine yüzde 50 zam geldi! İşte ekonomi ve business sınıfta yeni fiyatlar

Türk Hava Yolları'nın (THY) biletleme servis ücreti, ekonomik kabinde yüzde 40 zamla 50 TL’ye, business kabinde ise yüzde 50 zamla 75 TL’ye çıkarıldı.

11 Mart’ta hangi uçuşlar iptal edildi? Pegasus, THY, Anadolu Jet’ten uçak bileti alanlar ne yapacak?

İstanbul ve yurdun birçok kentinde yağan kar yağışı nedeniyle Anadolu Jet, Pegasus ve THY, seferlerin iptal edildiğini duyurdu. Olumsuz hava şartları nedeniyle uçuşları iptal edilen yolcular, ‘’Hangi uçuşlar iptal edildi? Uçak bileti olanlar ne yapacak?’’ sorularının yanıtını arıyor…

Nef'ten THY kampanyası!

Nef, ev sahibi olmak isteyenleri uçuracak bir kampanyaya imza attı. Dünyanın en fazla ülkesine uçan havayolu şirketi THY ile güç birliği yapan Nef, Miles&Smiles üyelerini 5 bin mil karşılığında 15 bin TL, 10 bin mil karşılığında 35 bin TL indirimle yeni evlerine uçuracak.

THY Ordu-Giresun Havalimanı'na tarifeli sefer düzenleyecek!

THY 'nin, Türkiye 'de deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı 'na tarifeli seferlerin başlatılmasına karar vermesi, iki kentte de sevinçle karşılandı.

Hava ulaşımına kar engeli!

Türk Hava Yolları (THY) resmi internet sitesinden resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Esenboğa, Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarından Gaziantep'e yapılması planlanan karşılıklı 9 seferin iptal edildiği kaydedildi.

THY'de bazı seferler iptal!

THY'de bazı seferler iptal edildi. THY'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, yarın yapılması planlanan karşılıklı bazı seferlerin, meteorolojik beklenti ve olası kapasite azaltılması doğrultusunda iptal edildiği belirtildi.

THY'den sefer iptalleri!

THY'den sefer iptalleri geldi. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda bugün beklenen kuvvetli lodos nedeniyle Türk Hava Yolları'nın ( THY ) bazı seferlerinin karşılıklı olarak iptal edildiği bildirildi.

THY karı Haberi

THY karı


THY'nin 2013 yılı konsolide mali tabloları açıklandı. THY'den yapılan açıklamaya göre, şirketin 2013 yılında satış gelirleri bir önceki yıla göre yüzde 27 artarak 18,8 milyar liraya ulaştı. THY'nin esas faaliyet karı yüzde 9 artışla 1 milyar 240 milyon liraya ulaşırken, konsolide dönem net karı ise 683 milyon lira oldu. 


Şirketin, faaliyetlerinden nakit yaratma kabiliyetine işaret eden faiz, vergi ve kira öncesi karı bir önceki yıla göre yüzde 28 artarak 3 milyar 372 milyon liraya yükseldi.  Faiz, vergi ve kira öncesi kar marjı THY'nin uzun vadeli hedefi olan yüzde 18 seviyesinde gerçekleşti. 


2012 yılında 39 milyon olan yolcu sayısı 2013 yılında yüzde 23,6 artışla 48,3 milyona ulaştı. THY bu sonuçla tarihi bir başarıya imza atarak Avrupalı taşıyıcılar arasında pazar payını yüzde 12,8'e...