19 / 04 / 2024

tika afganistan restore

tika afganistan restore

TİKA, Afganistan'ın kuzeyindeki Belh ilçesinde bulunan Mevlana Celaleddin'in doğduğu ev, babasının ders verdiği Sultan-ül Ulema Hoca Bahauddin Veled Medresesi'nin restorasyonu için ilk adımı attı.

TİKA, El Halil kentindeki tarihi evleri restore ediyor! 

TİKA, El Halil kentindeki Harem-i İbrahim Camisi'nin çevresinde yer alan tarihi evleri restore etmeye devam ediyor. 

TİKA, Afganistan'da son 15 yılda 1300'ü aşkın proje hayata geçirdi!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Kabil Koordinatörü Zühtü Çal, TİKA olarak Afganistan genelinde 2005'ten itibaren 1300’ü aşkın proje ve faaliyet gerçekleştirdiklerini belirtti.

TİKA Afganistan'da tarihi metruk binayı yeniden turizme kazandırdı!

TİKA tarafından Afganistan'ın batısında bulunan Herat vilayetinde metruk haldeki tarihi bir binanın tadilatını yaparak turizme kazandırdı.

TİKA'nın restore ettiği eserler TRT'de belgesel oldu!

TİKA tarafından inşa ve restore edilen dünyanın dört bir tarafındaki eserlere yolculuğa çıkaracak "İzler ve Çizgiler" belgeselinin ilk bölümü, 19 Temmuz tarihinde yayınlanacak.

TİKA, Afganistan'daki Ulu Cami'nin sergi salonunu restore etti!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Herat Koordinatörlüğünce, Afganistan'ın batısında yer alan Herat vilayetindeki tarihi Ulu Cami'nin sergi salonu baştan aşağı restore edildi.

TİKA, Üsküp'teki İsa Bey Medresesi'ni restore edecek!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Üsküp'teki İsa Bey Medresesi'ni restore edecek!

TİKA Afganistan'da hasta yakınlarına misafirhane inşa etti!

Afganistan'da hasta yakınları için, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından 85 kişilik misafirhane yapıldı.  Hasta yakınları için yapılan misafirhanenin 12 oda, 4 tuvalet ve 2 banyodan oluşuyor. 

TİKA'dan Afganistan'a okul!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Afganistan'ın kuzey vilayetlerinden olan Faryab'ın Kurgan ilçesinde okul inşa ettirdi.

Afganistan'da TİKA desteğiyle Türk modeli arazi reformu!

Afganistan’nın ekonomik kalkınmasında önemli bir dönüm noktası olacak tapu kadastro sisteminin ’Türk modeli Arazi Reformu’ projesiyle uygulanması için Afganistan Arazi İdaresi, Türkiye Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ve TİKA işbirliği ile önemli adımlar atılıyor.

TİKA'nın Tayland'da restore ettiği camiye ödül!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) geçen yıl Tayland'da restore ettiği Bang Uthit Camisine belediye tarafından En Temiz Mabet Ödülü verildi.

TİKA, Arnavutluk Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu'nu restore etti!

Başkent Tiran yakınlarındaki Zall Herr beldesinde bulunan Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu, restore edilerek hizmete açıldı

TİKA Afganistan Mezar-ı Şerif Kari Fadullah Kız Lisesi'ni onardı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın kuzeyindeki Belh vilayeti Mezar-ı Şerif Kari Fadullah Kız Lisesi'nin tadilatını yaptı.

TİKA Filistin'deki Osmanlı'dan kalma hastaneyi restore edecek!

Batı Şeria'nın Nablus kentinde Osmanlı medeniyetinin izlerini taşıyan ulusal devlet hastanesi, Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) desteğiyle gerçekleştirilecek restore çalışmalarıyla yeniden eski güzelliğine kavuşmayı bekliyor.

tika afganistan restore Haberi

tika afganistan restore

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın kuzeyindeki Belh ilçesinde bulunan Mevlana Celaleddin'in doğduğu ev, babasının ders verdiği Sultan-ül Ulema Hoca Bahauddin Veled Medresesi'nin restorasyonu için ilk adımı attı.


TİKA, proje kapsamında bölgede evleri yıkılacak 28 aileye yeni ev yaptırmaya başladı. Evlerin temel atma törenine Belh Valisi Ata Muhammed Nur, Türkiye'nin Mezar-ı Şerif Başkonsolosu Mustafa Erdeviren, TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Kemal Kadir Karadoğan, Koordinatör Yardımcısı Zeki Bulduk, Şibirgan Afganistan-Türkiye Dostluk Çocuk Hastanesi Koordinatörü Dr. Müslüm Kuzudişli ve yerel yetkililer katıldı.


Törenin açılış konuşmasını yapan Vali Nur, Türkiye'nin Afganistan'da hayata geçirdiği projeler için teşekkür ederek bu projenin de manevi yönden çok önemli olduğunu söyledi.


Hoca Bahauddin Veled Medresesi'nin restore edilmesiyle Belh sakinlerinin ekonomik açıdan kalkınacağını ifade eden Nur, projenin bitmesinin ardından bölgenin...