27 / 04 / 2024

timfed üyeleri kimler

timfed üyeleri kimler

Türkiye'deki 80 bin üyesini 30 birlik çatısı altında buluşturan TİMFED (Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu), 81 ilden 300 delegesiyle 5. Olağan Genel Kurulu'nu günü TOBB Kuleleri Konferans Salonu'nda yapıldı...

Bolu Belediye meclisi ihtisas komisyonları üyeleri belirlendi!

Bolu Belediye meclisinin toplantısının Nisan ayı birinci oturumunda ihtisas komisyonları üyeleri belirlendi. İlk olarak gizli oylama ile encümen üyeliği seçimi yapıldı. Sonra oturumda İhtisas komisyonu üyelikleri seçimlerine geçildi.

Kimler istimlak yapabilir?

Bir kişinin özel mülkiyetinde bulunan gayrimenkulunün, kamu yararı amacıyla bedeli ödenerek devlet yada kamu tüzel kişisinin mülkiyeti geçmesine istimlak deniyor. Peki, kimler istimlak yapabilir?

Kat malikleri toplantısına kimler katılabilir?

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, apartmanlar kat malikleri kurulunca yönetiliyor. Apartman hakkında belirlenecek kurallar ve alınacak kararlar kat malikleri genel kurul toplantısında belirleniyor. Peki, kat malikleri toplantısına kimler katılabilir?

2015'te kimler emlak vergisi ödemeyecek?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajı, milyonlarca “emekli, ev hanımı, işsiz, gazi ve engelli” vatandaşlar için 2015’te de devam ediyor. Peki kimler emlak vergisi ödemeyecek?

Emlak vergisini kimler öder 2015?

1319 sayılı Emlak kanunu gereğince Türkiye sınırları içerisinde kalan tüm taşınmaz sahiplerinin emlak vergisi ödemesi gerekiyor. Peki, emlak vergisinden muafiyet var mı? Emlak vergisini kimler öder 2015?

İpoteğin fekkini kimler isteyebilir?

İpotek, mevcut bulunan veya mevcut olması muhtemel krediler için ilgili veya herhangi bir gayrimenkulün teminat olarak gösterilmesi durumuna deniyor. Peki, borç ödendikten sonra ipoteğin fekkini kimler isteyebilir?

Gelir Vergisi’nde beyan dönemi başladı! Kimler beyanname verecek?

Gelir Vergisi’nde beyan dönemi 2 Mart’ta başladı, 25 Mart’a kadar vaktiniz var. Peki kimler beyanname verecek, hangi gelirler için beyanname verilmesi gerekiyor? Önemli tarihler ne?

Kira beyannamesini kimler verir?

Kira gelir vergisi, işyeri ve meskenini kiraya vererek gelir elde eden kimseler tarafından ödeniyor. Vergilendirmede bazı kıstaslar bulunuyor. Her kira geliri elde eden vergi mükellefi olmuyor. Peki, kira beyannamesini kimler verir?

Kira gelir vergisini kimler öder?

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malını 2014 yılı içerisinde kiraya veren kimselerin, kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki, kira gelir vergisini kimler öder?

ÇED raporu kimler için gerekli?

ÇED belirli bir proje veya gelişmenin, çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği bir süreç olarak biliniyor. ÇED raporu süreci tamamlanmadan projeye başlanamıyor. Peki, ÇED raporu kimler için gerekli?

Tapu harcını kimler öder?

Tapu devri için randevu gününde tapu dairesinde gerekli belgeler ve ödenecek harç bedeli ile bulunulması gerekiyor. Hem alıcının hem de satıcının temin etmesi gereken belgeler nelerdir? Tapu harcını kimler öder?

TÜGİAD üyeleri Mamak'a yatırım yapmak istiyor!

TÜRKİYE Genç işadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi Başkanlığı'na seçilen Türker Naslı ve dernek üyeleri Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'ü makamında ziyaret etti.

TOKİ indirim kampanyasından kimler yararlanabilir?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı borcunu peşin ödeyerek tapusunu hemen almak isteyen işyeri ve konut sahipleri için indirim kampanyası başlattı. Peki TOKİ indirim kampanyasından kimler yararlanabilir?

timfed üyeleri kimler Haberi

timfed üyeleri kimler

Türkiye'deki 80 bin üyesini 30 birlik çatısı altında buluşturan TİMFED (Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu), 81 ilden 300 delegesiyle 5. Olağan Genel Kurulu'nu günü TOBB Kuleleri Konferans Salonu'nda yapıldı. Genel kurulda, Denizli İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Fehmi Demirten, yönetim kurulu asil üyeliğine seçildi. 


Genel Kurula Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, TOBB Başkanı Rıfat Hisanklıoğlu, TİMFED Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, İMKON Başkan Yardımcısı Barış Aydın ve delegeler katıldı. 


'Sorunumuz çürük yapılar' 



İnşaat sektörünün sorunları ve  beklentilerinin tartışıldığı TİMFED Genel Kurulunda tek aday olan mevcut başkan Tahir Tellioğlu yeniden başkanlığa seçildi. Denizli İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Fehmi Demirten de, üyeliğe seçilerek Denizli'yi gururlandırdı. Demirten, "En önemli sorunlarımızdan biri, 7 milyon çürük yapının yenilenmesi, yani Türkiye genelinde...