26 / 04 / 2024

tl bazlı sözleşme 2018

tl bazlı sözleşme 2018

Dövizle sözleşme yasağında dolar veya euro üzerinden depozito ödeyen kiracıları sevindiren önemli bir değişiklik yapıldı. Mülk sahipleri, daha önce yapılmış kiralamada döviz üzerinden aldıkları depozitoları, sözleşmenin bitiminde aynı para üzerinden kiracıya iade edecekler.

Emlak Konut GYO Adıyaman'daki deprem konutları için sözleşme imzaladı! 4.5 milyar TL'lik 5 proje! 

Emlak Konut GYO, Adıyaman'daki deprem konutları kapsamında 4 milyar 472 milyon 53 bin TL'lik 5 proje için sözleşme imzaladı. İşte detaylar...

Emlak Konut GYO Muğla Türkbükü arsası için 7 milyar 770 milyon TL'lik sözleşme! 

Emlak Konut GYO Bodrum Muğla Türkbükü arsası için  sözleşme imzalandı. Peki Emlak Konut GYO Muğla Türkbükü arsası için hangi firma ile sözleşme imzalandı? İşte merak edilen tüm ayrıntılar...

Emlak Konut GYO Adıyaman’daki kalıcı konutlar için 10.5 milyar TL'lik sözleşme imzaladı! 

Emlak Konut GYO’nun 6 Şubat depremlerinin yıktığı Adıyaman’da inşa edilecek olan kalıcı konutlar için düzenlediği 3 ihalenin sonuçları açıklandı. Buna göre, Emlak Konut GYO Adıyaman’daki kalıcı konutlar için 10.5 milyar TL'lik sözleşme imzaladı. 

Deniz GYO esas sözleşme tadili için SPK'ya başvurdu!

Deniz GYO tarafından şirket ödenmiş sermayesinin 400 milyon TL'ye çıkarılması sebebiyle esas sözleşme tadili için SPK'ya başvurdu.

TSKB GYO'nun esas sözleşme tadili onaylandı!

TSKB GYO'nun kayıtlı sermaye tavanının artırımına ilişkin esas sözleşme tadili onaylandı.

Reysaş GYO'dan kapı ve rampa kiralanması için 70 bin TL'lik sözleşme!

Reysaş GYO'nun portföyünde yer alan Kocaeli İli Çayırova İlçesi Akse Mahallesi 2079 ada 1 parselde yer alan 1.800 metrekare depolama alanı için 2 adet kapı ve 2 adet rampa kiralanmasına ilişkin 70 bin TL'lik ek sözleşme imzalandı.

Emlak Konut GYO KÖY Zekeriyaköy projesi için 299.2 milyon TL'lik sözleşme!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen İstanbul Sarıyer Zekeriyaköy 3. Etap Konut İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatı İşi'nin (KÖY) sözleşmesi Özbek İnşaat ile 299 milyon 253 bin TL'ye imzalandı.

Emlak Konut GYO Saraçoğlu projesi için 364.2 milyon TL'lik sözleşme!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen Ankara Çankaya Saraçoğlu Konut ve Ticaret İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatı İşleri'nin sözleşmesi Güryapı Restorasyon ile 364 milyon 250 bin TL'ye imzalandı.

Emlak Konut GYO, İFM için 398 milyon TL'lik sözleşme imzaladı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesi kapsamında toplam 398 milyon 11 bin 300 TL'lik sözleşme imzalandı...

Emlak Konut GYO İFM kapsamında 207.5 milyon TL'lik sözleşme imzaladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından ihale edilen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesi kapsamında 207 milyon 500 bin TL'lik sözleşme imzalandı...

Emlak Konut, İFM kapsamında 629.8 milyon TL'lik sözleşme imzaladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından ihale edilen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesi kapsamında 629 milyon 870 bin TL'lik sözleşme imzalandı...

Emlak Konut, İFM kapsamında 3.7 milyar TL'lik sözleşme imzaladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından ihale edilen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesi kapsamında toplam 3 milyar 701 milyon 200 TL'lik sözleşme imzalandı...

TCDD, Cengiz İnşaat'ı sözleşme imzalamaya çağırdı iddiası!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın (TCDD) en düşük tekliften 109 milyon TL daha pahalı teklif veren Cengiz İnşaat'ı sözleşme imzalamaya çağırdığı iddia edilliyor. 

tl bazlı sözleşme 2018 Haberi

tl bazlı sözleşme 2018

Hazine ve Maliye Bakanlığı, dövizle sözleşme yasağına ilişkin olarak Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ’de değişiklik yaptı. Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğ ile konut ve işyerlerinin döviz ile kiralanmasını yasaklayan düzenlemede, önemli bir değişiklik yapıldı. 

Türk parası kıymetini koruma tebliğinde değişiklik 2018!

Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberine göre kiracıların konut ve işyeri kiralarken mülk sahibine dolar, euro gibi döviz üzerinden ödemiş oldukları depozitolar yasaktan muaf tutuldu. Kiracılar, vermiş oldukları depozitolarını, sözleşme süresinin bitiminde mülk sahibinden döviz olarak alabilecekler. Yeni kiralamalarda ise döviz üzerinden depozito ödemesi gerçekleştirilmeyecek. 

Tebliğde yer alan diğer değişiklikler ise şöyle:
1-) Yeni yapılan İstanbul Havalimanı başta olmak üzere havaalanları ve limanlarda gümrüksüz satış mağazaları döviz üzerinden kiralanabilecek. 

2-) Türkiye’de yaşayan yabancılar ve yabancı şirketlerin ofis ve temsilcilikleri...