19 / 04 / 2024

TMMOB Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Battal Kılıç

TMMOB Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Battal Kılıç

TMMOB Makine Mühendisleri Odası (MMO) İstanbul Şube Başkanı Battal Kılıç, Esenyurt'ta, 3 işçinin hayatını kaybettiği iş kazasına ilişkin, "Asansörün düştüğü bina mühürlü bir bina, çalışmaması gereken bir bina" dedi.

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan yeni kentsel dönüşüm yasasına ilişkin açıklama: Mülkiyet hakkı tedirginliği var! 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası tarafından Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin yapılan açıklamada, kentsel dönüşüm uygulamalarının mülkiyet hakkını gasp etmenin gerekçesi yapılamayacağı vurgulandı. İşte o açıklama...

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Yönetmeliğinde Değişiklik 2022!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Harita ve Kadastro Mühendisleri  Odası Serbest Mühendislik Müşavirlik Büroları Tescil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmlik bugünkü 31780 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan İzmir depremi uyarısı!

Bir yıl önce İzmir’de meydana gelerek 117 vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan depremin yıl dönümünde TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından açıklama yapıldı.

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası tescil yönetmeliğinde değişiklik!

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Lisanslı Harita ve Kadastro Mühendisleri ve Büroları Tescil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasın Dair Yönetmelik bugünkü 31447 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Jeofizik Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31393 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan İzmir depremi açıklaması!

İzmir’de dün meydana gelen 6.6 şiddetinde birço kbina hasar gördü, çok sayıda bina ise yıkıldı. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası, 24 kişinin hayatını kaybettiği depreme ilişkin yazılı açıklamada bulundu. 

TMMOB'dan Diyarbakır Bağlar kentsel dönüşüm projesi açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Diyarbakır Bağlar'da hayata geçirilen kentsel dönüşüme yönelik, Türkiye Makine Mühendisleri Odası (TMMOB) Amed İl Koordinasyon Kurulu basın açıklaması düzenledi. 

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası’ndan deprem çağrısı!

Elazığ’daki deprem gündemde olmaya devam ederken TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası deprem ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Manisa İnşaat Mühendisleri Odası'ndan büyükşehire ziyaret!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanı Ergün Aksoy, İnşaat Mühendisleri Odası Manisa şube Başkanı Cemil Kora'yı makamında kabul etti.

Gaziantep İnşaat Mühendisleri'nden deprem açıklaması!

Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, türkiye’nin büyük bir bölümünün deprem tehlikesi altına olduğu belirterek açıklamalar yaptılar.

Hatay İnşaat Mühendisleri'nden bilgilendirme semineri!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Hatay Şubesi İskenderun Temsilciliği tarafından İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda üyelere yönelik bilgilendirme seminerleri aralıksız devam ediyor.

Erdoğan Duransoy: Yatırım saniyeden inşaata geçiyor!

Makine Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Ö. Erdoğan Duransoy, sanayicileri zor paza kazandığını söyledi. Duransoy, yatırımların sanayi sektöründen inşaat sektörüne kaydığını belirtti.

Gaziantep'te inşaat mühendisleri depremi konuştu!

Gaziantep'te, İnşaat Mühendisleri Odası deprem konusunda söz sahibi iki profesörü ağırlayarak eğitimlerine bir yenisini daha ekledi.

TMMOB Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Battal Kılıç Haberi

TMMOB Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Battal Kılıç

TMMOB Makine Mühendisleri Odası (MMO) İstanbul Şube Başkanı Battal Kılıç, Esenyurt'ta, 3 işçinin hayatını kaybettiği iş kazasına ilişkin, "Asansörün düştüğü bina mühürlü bir bina, çalışmaması gereken bir bina" dedi.


Kılıç, Taksim'deki MMO İstanbul Şubesinde düzenlediği basın toplantısında, bu tür kazaların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması yönünde rapor hazırladıklarını ve ilgili yerlere ilettiklerini söyledi.


Kazanın yapıldığı binanın mühürlü olduğunu ancak buna rağmen inşaatta kaçak çalışma yapıldığını belirten Kılıç, şöyle konuştu: 


"Maalesef öyle bir ülkede yaşıyoruz ki yasalar, yönetmelikler var, bunların hayata geçirilmesi konusunda da yasaklar var. Her şey kaçak bir şekilde yürütülmeye devam ediliyor. En son kazanın yaşandığı yerde de mevcut asansörün düştüğü bina mühürlü bir bina, çalışmaması gereken bir bina. Ama maalesef üç tane işçimizi burada kaybettik. Bu kazanın olması engellenemedi, engelleyemedik....