19 / 04 / 2024

TMSFye devredilen şirketler ne zaman satışa çıkacak

TMSFye devredilen şirketler ne zaman satışa çıkacak

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Şakir Ercan Gül, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında şu ana kadar aşağı yukarı 252 şirketin TMSF'ye devredildiğini bildirdi.

TMSF'ye devredilen şirketler satışa çıkıyor!

TMSF, bünyesine geçen 1289 şirket ile bu şirketlere ait mal varlıklarının listesini yayınladı. Listede yer alan, aralarında zeytinlikten, üniversiteye, AVM’den, otellere kadar çok sayıda gayrimenkul satışa sunuldu.

TMSF'ye devredilen şirketler hakkında karar verildi!

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) operasyonları kapsamında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilen şirketler hakkında karar verildi. Zarar eden 40'a yakın şirket tasfiye edilirken, suça karışmayanlar ise sahibine iade edilecek.

Fi Yapı mağdurlarına müjde!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, olağanüstü hal sürecinde TMSF'ye devredilen şirketler ve özellikle vatandaşların yoğun çalıştığı bazı şirketlerin taahhütlerini yerine getirememesi nedeniyle yaşanan mağduriyetlere dair soruları yanıtladı.

TMSF'ye devredilen şirketler ne olacak?

Mevcut halinin sürdürülebilir olmaması durumunda şirketin, varlıklarının veya mal varlığı değerlerinin satılmasına veya feshi ile tasfiyesine Bakan tarafından karar verilebilecek.

TMSF'ye devredilen şirketler 'basiretli tüccar' gibi yönetilecek!

TMSF'ye devredilen veya kayyum olarak TMSF'nin atandığı şirketler, soruşturma ve kovuşturma sonuna kadar "basiretli tüccar" gibi yönetilecek.

TMSF'ye devredilen şirketler birleştiriliyor!

MENA Bölgesi Yönetici Ortağı Ali Güven, TMSF'ye devredilen şirketlerin birleştirilerek 'dev'ler yaratılmasına dair bir master plan gözlemlediklerini söyledi.

FETÖ, TMSF’ye devredilen şirketler için harekete geçti!

FETÖ’nün bir Ali Cengiz oyunu daha ortaya çıktı. ABD’deki yabancı işadamlarına şirket kurduran örgüt üyeleri, TMSF’ye devredilen firmaları yeniden almak için harekete geçti. Yurtdışında toplanan himmet paralarının bu alımlarda kullanılması düşünülüyor.

Bankacılardan FETÖ kapsamındaki şirketler için talep!

Bankacılar FETÖ kapsamdaki şirketler için hükümetten kayyum ataması yerine önce el koyma, ardından da varlıklar değer yitirmeden satışlarının yapılmasını istiyor.

Acarlar Şirketler'in acı günü! İsmail Can Özersin vefat etti!

Acarlar Şirketler Topluluğu'nda avukat olarak çalışmış olan Belgin Özersin'in oğlu İsmail Can Özersin vefat etti. Acarlar Şirketler Topluluğu taziye ilanı yayınlattı.

Emin Şirketler Grubu'ndan ekonomiye destek!

Emin Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün: “Darbe girişimi sonrasında ekonomiye destek olmaya, vatandaşların hayallerini gerçekleştirerek ev sahibi olmalarını sağlamaya devam ediyoruz.”

Koluman Şirketler Grubu'nun acı günü! Mustafa Koluman vefat etti!

Koluman Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koluman hayatını kaybetti. Mustafa Koluman'ın cenazesi 11 Temmuz 2016 Pazartesi günü Mersin Muğdat Camii'nde kılınacak öğle namazına müteakip kaldırılacak.

Ömür Güneş Karakaya, Emin Şirketler Gurubu Halkla İlişkiler Yöneticisi oldu!

Bünyesinde Eminevim, Eminotomotiv, Eminenerji, Emininşaat Emintarım gibi şirketleri bulunduran Emin Şirketler Grubu’nda Basın ve Halkla İlişkiler Yöneticiliğine Ömür Güneş Karakaya atandı.

Folkart, sigarasız şirketler arasına katıldı!

Folkart Başkanı Mesut Sancak, çalışanların tamamının, gördükleri eğitim sonrası “31 Mayıs Dünya Sigara İçmeme Günü”ne, sigarayı bırakarak girdiklerini açıkladı. Folkart, tamamen ‘Sigarasız Şirketler’ arasına katıldı.

TMSFye devredilen şirketler ne zaman satışa çıkacak Haberi

TMSFye devredilen şirketler ne zaman satışa çıkacak

AA Finans Masası'na konuk olan Gül, TMSF'ye devredilen FETÖ bağlantılı şirketlerde sürecin nasıl işleyeceğine ilişkin şunları kaydetti: "Beraat ederlerse varlıkları satmamışsak zaten ilgili şirkete iade edeceğiz. Eğer satmışsak satış bedelini mahkemenin o kararı verinceye kadar ki dönemde bir hesapta bloke edeceğiz."


Kaynak aktarmayacak 

Gül, Fon'a devredilen şirketlerin satışına ilişkin de, "Bunların içerisinde kısa zamanda satılması gereken şeyleri satışa hazırlayacağız. Ben tarih vermiyorum ama 2017 başında olabilir. Şirketin durumuna, suçun isnat derecesine göre bir sürü şey etkili oluyor. Burada zor bir iş yapıyoruz" dedi. Gül, TMSF'nin bu şirketlere herhangi bir kaynak aktarmayacağını, mevcut kaynaklarını değerlendirerek işletmeleri yaşatacağını, borca batık firmalar olursa da tasfiye mekanizmasının işletileceğini bildirdi. TMSF'nin artık kendisinin kayyum olduğunu ifade eden Gül, "Biz artık kayyum değil, yönetim kurulu atıyoruz" dedi. 


Ev...