20 / 04 / 2024

tmsfye devredilen şirketler

tmsfye devredilen şirketler

FETÖ'nün hain darbe girişimine ilişkin olarak yürütülen soruşturma kapsamında, bugüne kadar aralarında Erciyes Anadolu, Koza İpek, Aydınlı Giyim ve Uğur Soğutma'nın da bulunduğu toplam 796 şirket TMSF'ye devredildi.

TMSF'ye devredilen şirketlerle ilişkin düzenleme!

OHAL kapsamında yayımlanan yeni KHK ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna devredilen veya kayyım olarak atandığı şirketlerde ilişkili bakanın onayı ile yeni şirket kurulmasına karar verilebilecek.

TMSF'ye devredilen şirket sayısı 879'a ulaştı!

TMSF'nin Ocak-Mart 2017 dönemine ilişkin faaliyet raporu Fon'un internet sitesinde açıklandı. Açıklamaya göre TMSF'ye devredilen şirket sayısı 879'a ulaştı.

TMSF'nin şirket satışlarını durdurduğu iddiası gerçek değil!

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında "kayyum olarak Fon'un görevlendirildiği şirketlerin satış sürecinin TMSF tarafından durdurulduğu" iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi

Dolandırıcıların yeni gözdesi TMSF oldu!

TMSF’nin bünyesindeki şirketleri ucuza sattığını iddia eden dolandırıcılar türedi. Antalyalı iki işadamı 3 milyon dolar kaptırdı. Fon, 50 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

TMSF'ye devredilen şirketlerin sayısı 789'a ulaştı!

TMSF’nin kontrolüne geçen şirket sayısı 789’a ulaştı. Toplam 37.8 milyar liralık aktif büyüklüğe sahip bu şirketlerde 40.670 kişi istihdam ediliyor. Çalışanların özlük hakları korunuyor.

TMSF'ye devredildikten sonra kar eden şirketler satılmayacak!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilen 800 FETÖ şirketinin kara geçtiğini söyledi. Zarar eden şirketlerin satışı yapılırken karlı olanlar satılmayacak.

TMSF'ye devredilen şirketler 'basiretli tüccar' gibi yönetilecek!

TMSF'ye devredilen veya kayyum olarak TMSF'nin atandığı şirketler, soruşturma ve kovuşturma sonuna kadar "basiretli tüccar" gibi yönetilecek.

TMSF'den FETÖ şirketlerini sattığını iddia edenlere suç duyurusu!

TMSF, Fetullahçı Terör Örgütü şirketlerini sattığını iddia eden komisyoncuları tespit ettiğini ve bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.

TMSF'ye devredilen şirketler birleştiriliyor!

MENA Bölgesi Yönetici Ortağı Ali Güven, TMSF'ye devredilen şirketlerin birleştirilerek 'dev'ler yaratılmasına dair bir master plan gözlemlediklerini söyledi.

Kaynak Holding'de yetkiler TMSF'ye devredildi!

Kaynak Holding'e yönelik soruşturma kapsamında, 31 şirkete atanan kayyumların da yetkilerinin TMSF'ye devredilmesine karar verildi.

Birim Gayrimenkul İnşaat, TMSF'ye devredildi!

FETÖ/PDY'ye finansman sağladıkları iddiasıyla aralarında şirket ve dernek yöneticilerinin de olduğu şüphelilere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 4 şirkete atanan kayyumların yetkilerinin TMSF'ye devredilmesine karar verildi.

TMSF'ye devredilen şirketlerden alacağı olan mahkemeye koştu!

TMSF'ye devredilen şirketlerden hem alacağı hem de borcu olan soluğu mahkemede aldı. Borçlu ve alacaklılar TMSF’ye dava açıp mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor. TMSF ise kendine değil şirkete açmaları gerektiğini belirtiyor.

TMSF'ye devredilen şirket sayısı 500'e yaklaştı!

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, bugüne kadar aralarında Boydak, Koza İpek, Naksan, Dumankaya, Alfemo ve Kadıoğlu Grubu'na bağlı şirketlerin de bulunduğu 500'e yakın şirket TMSF'ye devredildi

Banka kredilerine FETÖ engeli!

Darbe girişiminden sonra şirketlere kayyım atanması ve TMSF’ye devredilmesi, bankacılık sektörünü tedirgin etti. Bankalar kredi verirken artık daha ince eleyip sık dokuyor.

TMSF'ye devredilen şirketler satışa çıkıyor!

TMSF, bünyesine geçen 1289 şirket ile bu şirketlere ait mal varlıklarının listesini yayınladı. Listede yer alan, aralarında zeytinlikten, üniversiteye, AVM’den, otellere kadar çok sayıda gayrimenkul satışa sunuldu.

TMSF'ye devredilen şirketler hakkında karar verildi!

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) operasyonları kapsamında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilen şirketler hakkında karar verildi. Zarar eden 40'a yakın şirket tasfiye edilirken, suça karışmayanlar ise sahibine iade edilecek.

Fi Yapı mağdurlarına müjde!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, olağanüstü hal sürecinde TMSF'ye devredilen şirketler ve özellikle vatandaşların yoğun çalıştığı bazı şirketlerin taahhütlerini yerine getirememesi nedeniyle yaşanan mağduriyetlere dair soruları yanıtladı.

TMSF'ye devredilen şirketler ne olacak?

Mevcut halinin sürdürülebilir olmaması durumunda şirketin, varlıklarının veya mal varlığı değerlerinin satılmasına veya feshi ile tasfiyesine Bakan tarafından karar verilebilecek.

TMSF'ye devredilen şirketler 'basiretli tüccar' gibi yönetilecek!

TMSF'ye devredilen veya kayyum olarak TMSF'nin atandığı şirketler, soruşturma ve kovuşturma sonuna kadar "basiretli tüccar" gibi yönetilecek.

TMSF'ye devredilen şirketler birleştiriliyor!

MENA Bölgesi Yönetici Ortağı Ali Güven, TMSF'ye devredilen şirketlerin birleştirilerek 'dev'ler yaratılmasına dair bir master plan gözlemlediklerini söyledi.

FETÖ, TMSF’ye devredilen şirketler için harekete geçti!

FETÖ’nün bir Ali Cengiz oyunu daha ortaya çıktı. ABD’deki yabancı işadamlarına şirket kurduran örgüt üyeleri, TMSF’ye devredilen firmaları yeniden almak için harekete geçti. Yurtdışında toplanan himmet paralarının bu alımlarda kullanılması düşünülüyor.

Bankacılardan FETÖ kapsamındaki şirketler için talep!

Bankacılar FETÖ kapsamdaki şirketler için hükümetten kayyum ataması yerine önce el koyma, ardından da varlıklar değer yitirmeden satışlarının yapılmasını istiyor.

Acarlar Şirketler'in acı günü! İsmail Can Özersin vefat etti!

Acarlar Şirketler Topluluğu'nda avukat olarak çalışmış olan Belgin Özersin'in oğlu İsmail Can Özersin vefat etti. Acarlar Şirketler Topluluğu taziye ilanı yayınlattı.

Emin Şirketler Grubu'ndan ekonomiye destek!

Emin Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün: “Darbe girişimi sonrasında ekonomiye destek olmaya, vatandaşların hayallerini gerçekleştirerek ev sahibi olmalarını sağlamaya devam ediyoruz.”

Koluman Şirketler Grubu'nun acı günü! Mustafa Koluman vefat etti!

Koluman Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koluman hayatını kaybetti. Mustafa Koluman'ın cenazesi 11 Temmuz 2016 Pazartesi günü Mersin Muğdat Camii'nde kılınacak öğle namazına müteakip kaldırılacak.

Ömür Güneş Karakaya, Emin Şirketler Gurubu Halkla İlişkiler Yöneticisi oldu!

Bünyesinde Eminevim, Eminotomotiv, Eminenerji, Emininşaat Emintarım gibi şirketleri bulunduran Emin Şirketler Grubu’nda Basın ve Halkla İlişkiler Yöneticiliğine Ömür Güneş Karakaya atandı.

Folkart, sigarasız şirketler arasına katıldı!

Folkart Başkanı Mesut Sancak, çalışanların tamamının, gördükleri eğitim sonrası “31 Mayıs Dünya Sigara İçmeme Günü”ne, sigarayı bırakarak girdiklerini açıkladı. Folkart, tamamen ‘Sigarasız Şirketler’ arasına katıldı.

tmsfye devredilen şirketler Haberi

tmsfye devredilen şirketler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişimine ilişkin olarak yürütülen soruşturma kapsamında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna (TMSF) devredilen şirket sayısı 796 olurken, söz konusu şirketlerin aktif büyüklüğü 61,2 milyar TL'ye yükseldi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalar kapsamında sahipleri veya yöneticileri gözaltına alınıp tutuklanan yüzlerce şirkette kayyumların yetkileri TMSF'ye devredildi ya da TMSF bu şirketlere kayyum olarak atandı.

Anadolu Ajansı muhabirinin derlediği bilgiye göre Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) kapsamında Türkiye'nin 38 şehrinden toplam 796 şirkete kayyum atanan TMSF'nin bu şirketlerle 40 farklı sektörde faaliyet gösteriyor. Söz konusu sektörler ise ağırlıklı olarak mobilya, altın ve tekstilden meydana geliyor.

TMSF, hali hazırda kayyum olarak görev yaptığı 796 şirketten 117'sinde de denetim kayyumu olarak görev yürütüyor.

Şirketlerin aktif...