19 / 04 / 2024

Tokat Kalesi 24 saat gözlem altında

Tokat Kalesi 24 saat gözlem altında

Tokat Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz, Tokat Kalesi'ne 8 kamera yerleştirildiğini belirterek, " Kont Drakula'nın kaldığı zindanlar 24 saat gözlem altında olacak " dedi...

Tokat'ta 24 bin 100 TL'den başlayan fiyatlarla satılık gayrimenkuller! Arsa, tarla, iş yeri ve binalar da var!

Tokat İl Özel İdaresi, Tokat ili, Merkez, Almus, Erbaa, Turhal, Zile ilçelerinde yer alan arsa, tarla, iş yeri ve binaları 24 bin 100 TL'den başlayan fiyatlarla satıyor...

TOKİ'den Tokat'a 3 yeni okul!

Tokat İli Merkez İlçesi Güneşli Mah 24 Derslikli Eğitim Yapısı, Kaleardı Mah 24 Derslikli Eğitim Yapısı, Mahmutpaşa Mah 16 Derslikli Eğitim Yapısı ve Soğukpınar Mah 16 Derslikli Eğitim Yapısı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatları İşi ihalesi yarın yapılacak.

TOKİ'den Ordu ve Tokat'a yeni okul!

Ordu İli, Akkuş İlçesi, 24 Derslikli Eğitim Yapısı, Tokat İli, Erbaa İlçesi, İsmetpaşa Mahallesi, (Mevlana İlkokulu) 12 Derslikli Eğitim Yapısı, Kurtuluş Mahallesi (Yavuz Selim İlkokulu) 12 Derslikli Eğitim Yapısı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

ÖİB 6 ildeki 24 gayrimenkulü özelleştiriyor!

ÖİB tarafından Afyonkarahisar, Amasya, Eskişehir, Erzurum, Kastamonu ve Tokat'taki 24 gayrimenkulü satış usulü ile özelleştiriyor...

Tokat Reşadiye'ye 24 derslikli lise yapılıyor!

Tokat’ın Reşadiye ilçesinde yapılacak olan 24 derslikli lisenin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Zile Kalesi restore ediliyor!

Roma İmparatoru Jül Sezar'ın "Veni, vidi, vici" sözünü söylediği Zile Kalesi'ndeki su sarnıcı turizme kazandırılıyor. Tokat Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, "Bu kale inşa edilirken kale içindeki insanlar kuşatmaya maruz kaldıklarında su ihtiyaçlarını karşılamak için su sarnıcı yapmış." dedi.

Tokat'a alternatif yol yapıldı!

Tokat'ta yaşayan çiftçi Hasan Tosun (32), 6 bin kişinin yaşadığı alana giden bir yolu, "Tapulu arazim" diyerek kapattı. Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu'nun talimatı ile sadece 24 saat içinde alternatif yol yapıldı.

Tokat Kalesi'nin surları restore edilecek!

Korku filmlerinde işlenen Kont Drakula karakterine ilham verdiği bilinen Eflak Voyvodası III. Vlad'ın esir tutulduğu rivayet edilen Tokat Kalesi'nin surları restore edilecek.

Tokat Kalesi’nde gizli geçit bulundu!

Tokat Kalesi’nde başlatılan gizli geçidi açma çalışmaları devam ediyor. Tokat Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Tokat Kale’sinin turizme kazandırılması amacıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Tokat, Kaledibi kentsel dönüşüm projesiyle değişecek!

Tokat Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kaya.'Kaledibi kentsel dönüşümü ile Tokat'ın çehresini değiştiriyoruz' dedi. Kaya, "Kaledibi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Kaya, 'Tokat Kalesi altında 535 konut bulunuyor ve bu konutların çoğu risk altında" dedi.

Tokat Kalesi çevresindeki riskli evler taşınacak!

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Kalesi çevresindeki yaklaşık 120 dönümlük alanı bakanlığın riskli alan olarak belirlediğini hatırlatarak.

Tokat Kalesi çevresindeki riskli binalar taşınacak!

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Kalesi çevresindeki yaklaşık 120 dönümlük alanı bakanlığın riskli alan olarak belirlediğini hatırlatarak, “Bu alanın başka bir yere taşınması noktasında çeşitli alternatif arayışı içerisindeyiz” dedi.

Tokat Kalesi Ceylanyolu'nda çalışmalar sürdürülüyor!

Tokat Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Tokat Kalesinin turizme kazandırılması amacıyla 2009 yılında restorasyon çalışmaları başlatıldı. 2010 yılında bir kısmı tamamlanan çalışmalar geçen yıl yeniden başladı.

Tokat Kalesi 24 saat gözlem altında Haberi

Tokat Kalesi 24 saat gözlem altında

Tokat Kültür ve Turizm Müdürü Akyüz, Tokat Kalesi'ne 8 kamera yerleştirildiğini belirterek, "Kont Drakula'nın kaldığı zindanlar 24 saat gözlem altında olacak" dedi.


Tokat Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz, Tokat Kalesi'ne 8 kamera yerleştirildiğini belirterek, "Kont Drakula'nın kaldığı zindanlar 24 saat gözlem altında olacak" dedi.



Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kalenin yapıldığı dönemde, savunma amacıyla şehre hakim bir noktaya kurulduğuna dikkati çekerek, "Kalede bazı kişilerin o dönemlerde tutuklu kaldığı, Kont Drakula lakaplı, Eflak Voyvodası 3. Vlad'ın, Fatih Sultan Mehmet döneminde esir olarak getirildiği ve kaledeki zindanda 7 yıl kaldığı rivayet ediliyor" diye konuştu.


Kalenin Tokat'ın tanıtımı açısından önemli olduğunu belirten Akyüz, şunları kaydetti:


"Kalemizin önce gece ışıklandırma çalışması yapıldı. Kalemizde temizlik çalışmaları sürüyor. Tokat Valiliğimiz tarafından kaleye biri 360 derece dönen 8 kamera...