27 / 04 / 2024

tokat yol protesto

tokat yol protesto

Tokat'da TOKİ tarafından yaptırılan konutlarda oturan kadınlar, kar yağışı sonrası dik ve virajlı yolların kullanılmaz hale geldiğini söyleyerek, tencere tavalı protestoda bulundu. Tokat'ta kar yağışı sonrası 91 köy yolu ulaşıma kapandı.

Tokat'ta kaya parçası üzerindeki ev görenleri şaşırtıyor!

Tokat’ta yol yapım çalışmaları sırasında kaya parçası üzerinde bulunan tek katlı ev görenlerin dikkatini çekiyor. Ev, blok mermer kesme makinesiyle kesilen kaya parçası üzerinde bulunuyor.

Yeşil Yol projesinde sona gelindi!

Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Samsun, Artvin, Bayburt ve Tokat'ın yaylalarını birbirine bağlayacak olan ve 700 milyon lira yatırım bedeline sahip olan Yeşil Yol projesinde sona gelindi..

Tokat Esentepe'nin çehresi değişiyor!

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat'ın alt yapısını yenilemek için çalışmalara başladı. Belediye bu kapsamda Esentepe Mahallesi Fatih Caddesi 13. Sokakta asfaltlama çalışması, Bahçelievler Mahallesi Ağbayır mevkiinde yeni yol açıyor.

Tokat Büyükbeybağı'da 15 yıllık bina yıkıldı!

Tokat Büyükbeybağı Mahallesi Alp Gazi Caddesi’ndeyer alan yola engel olan ahşap bina 15 yıl süren istimlak sorununun çözülmesi ardından yıkıldı.Yol, alt yapı ve zemin dolgu malzeme seriminin ardından sıcak asfalt dökülerek trafiğe açılacak.

Filistinliler Gazze'nin yeniden imar edilmeyişini protesto etti!

İsrail'in Gazze'ye yönelik düzenlediği son saldırıda evi yıkılan onlarca Filistinli "evlerinin imar edilmeyişini" protesto etti. BMYK merkezi önünde bir araya gelen grup, "Yıkılan evlerimizi imar etmek istiyoruz" yazan dövizlerle yol kapattı.

Bodrum Grand Focus Otel'in inşaatı protesto edildi!

Bodrum’daki otel inşaatının çevre kirliliğine yol açtığı ve Kıyı Kanunu’na aykırı olduğu gerekçesiyle yargılandığı davada Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman’ı haklı bulan mahkeme kararı, çevreciler tarafından protesto edildi.

Tokat'a alternatif yol yapıldı!

Tokat'ta yaşayan çiftçi Hasan Tosun (32), 6 bin kişinin yaşadığı alana giden bir yolu, "Tapulu arazim" diyerek kapattı. Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu'nun talimatı ile sadece 24 saat içinde alternatif yol yapıldı.

Tokat'ta yol genişletme çalışmaları yapılıyor!

Tokat’ta eski devlet hastanesinin yerine yapılarak geçen yıl hizmete sunulan 50 üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin yanında bulunan tek şeritli yolun genişletilmesi için çalışma başlatıldı.

Tokat'ta imar ile ilgili yol haritası belirlendi!

Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantı Salonu’nda, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu Başkanlığında, Tokat’taki mimarlar, müteahhitler, inşaat mühendisleri ve yapı denetimcileri bir araya geldi.

Tokat'ta TOKİ yolunda iyileştirme çalışmaları devam ediyor!

Doğukent Mahallesi’nde uzun yıllardır yol sorunu yaşayan TOKİ bölgesinde yol genişletme ve asfaltlama çalışmaları başlatıldı. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, çalışmaları Başkan Yardımcısı Osman Altınorudu ile birlikte yerinde inceledi.

Tokat duble yol çalışması devam ediyor!

Tokat'ı Erbaa, Niksar, Reşadiye ve Başçiftlik ilçelerine bağlayan, ayrıca Niksar-Ünye-Akkuş-Ordu üzerinden Karadeniz'e bağlantısı olan karayolunda 2013 yılında başlatılan çalışmalar devam ediyor..

Halkalı'da bir grup inşaat işçisi çalışma koşullarını protesto etti!

İnşaat işçileri "çalışma koşullarını" protesto etti. Küçükçekmece'de bir site şantiyesinde çalışan işçiler, yol kapatarak eylem yaptı. Haklarını alamadıklarını iddia eden gruptakiler, trafiğe kapattıkları caddede lastik yaktı.

Tokat Çelikli köylüleri yol istiyor!

Tokat’ın Artova ilçesine bağlı Çelikli beldesi mahalli idareler genel seçimleri ile birlikte nüfusu 2 binin altında olması sonucu köye dönüştü. Çelikli Köyü Muhtarı Halis Çınar, yolun 10 yıldır yapılmasını beklediklerini söyledi...

tokat yol protesto Haberi

tokat yol protesto


Sabah saatlerinde belediye ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonrası yol tekrar ulaşıma açılırken, burada bir araya gelen kadınlar durumu protesto etti. Her yıl aynı sıkıntıyı yaşadıklarım söyleyen kadınlar, sabah saatlerinde çok sayıda aracın yolda kaydığını ve çocuklarının okula gidemediğini söyledi. 


6 YILDIR PROJEDE OLAN YOLU YAPMIYORLAR

 Kadınlar adına açıklamada bulunan TOKİ sakinlerinden Neriman Ateş 6 yıldır burada yaşadıklarım, inşaat sırasında yapılan şantiye yolunun kullanıldığını, dik ve virajlı olan bu yolun kendilerini sıkıntıya soktuğunu dile getirerek şöyle konuştu: Bu yollarımız şantiye yolu. Biz yollarımızın yapılması için imza kampanyası düzenledik. Bin yüz kişiden imza topladık, imzaları belediyeye teslim ettik. Burada bir kepçe geldi, öylesine çalışma yaptı geri gitti. 6 yıldır projede olan yollarımızı yapmıyorlar. 


Çocuğum sabah okula giderken, geri döndü. Artık can boğaza dayandı, sabretmek...