27 / 04 / 2024

toki askeri arazi

toki askeri arazi

Son 10 yıl içerisinde çeşitli illerde 244 askeri parselin 3 milyar 84 milyon 526 bin TL bedelle mahsuplaştırılarak Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na (TOKİ) devredildiği bildirildi.

TOKİ'ye 10 yılda 3 milyar liralık askeri arsa devredildi!

Son 10 yılda 3 milyar 84 milyon liralık askeri arazi Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’ne (TOKİ) devredildi. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Herhangi bir kışla TOKİ’ye devredilmek amacıyla boşaltılmadı. Daha önce askeri kullanımı sona ermiş araziler TOKİ’ye devredilmiştir” dedi.

İstanbul'daki 12 milyon metrekarelik dev askeri arazi rezerv alan ilan edildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul Başakşehir'de yer alan dev askeri araziyi rezerv alan olarak imara açtı.

Sancaktepe Sarıgazi'de askeri arazi ticaret alanına çevrildi! İBB dava açtı!

Sarıgazi'de rezerv alan ilan edilen 4 dönümlük askeri arsa imar planı değişikliğiyle ticaret alanına çevrildi, mahkeme planı iptal etti.

İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Süreç nasıl ilerliyor?

İstanbul'da yer alan pek çok askeri arazi tek tek imara açıldı. Peki İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Askeri alanların imara açılma süreci nasıl ilerliyor? Hangi askeri alanlar imara açıldı? 

Milli Emlak 12 bin TL'ye arazi satacak! TOKİ arsalarını kaçıranlar bu tarihi aman kaçırmayın!

Milli Emlak 12 bin TL'ye arazi satacak... TOKİ arsalarını kaçıranlar bu tarihi aman kaçırmayın... İşte Milli Emlak tarafından yayımlanan ihale detayları...

TOKİ İstanbul Maltepe'de bulunan askeri alana sosyal konutlar yapacak

İstanbul Çekmeköy'de bulunan Şehit Onbaşı Azim Özdemir Kışlası'nın tamamen boşlatılarak Çınarköy Evleri projesi adı altında başlayan inşaat çalışmalarının ardından bir askeri kışlaya daha sosyal konut projesi yapılması kararı alındı. Proje TOKİ tarafından inşa edilecek.

Arnavutköy Belediyesi TOKİ'ye arazi mi sattı?

Arnavutköy Belediyesi, 2015 yılında Kanal İstanbul’un merkezindeki 100 arazisini 150 milyon TL bedelle TOKİ’ye satmıştı. İddialara göre TOKİ arazi ücretini Belediye'ye ödemedi

Bir şirkete verilen askeri arazi meclis gündeminde!

Bir şirkete verilen askeri arazi meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sarıyer Rumelifeneri'nde askeri arazi satışa çıkarıldı!

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İstanbul Sarıyer'de Rumelifeneri Mahallesi’nde bulunan 4 bin 290 metrekarelik askeri alanın satışa çıkarıldığını duyurdu.

Putin Suriye'de daha fazla arazi ve gayrimenkul istiyor!

Rusya, Suriye'de bulunan askeri üsleri için daha fazla arazi ve gayrimenkul almak istiyor. Putin, Savunma Bakanlığı'na Suriye hükümetiyle görüşmelerde bulunması için talimat verdi.

Çekmeköy’deki 187 dönümlük askeri arazi için yeni imar planı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul 6. İdare Mahkemesi’nin Çekmeköy’de bulunan 187 dönüm askeri arazinin yapılaşmaya açan imar planlarını iptal etmesine karşın söz konusu araziye ilişkin yeni imar planları hazırladı...

TOKİ Bakırköy'deki askeri araziyi 232 milyon TL’ye satıyor!

TOKİ, İstanbul'un Bakırköy ilçesinde bulunan eski askeri araziyi satışa çıkardı. Atatürk Havalimanı'nın hemen yanında bulunan arsa için 232 milyon TL isteniyor.

Nakkaştepe terası millet bahçesi oldu!

Üsküdar'ın Nakkaştepe bölgesindeki 50 dönümlük askeri arazi ‘Millet Bahçesi’ olarak düzenlendi. İstanbul'un en değerli arazisi konumunda bulunan alan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açılacak.

TOKİ, Nazilli'de arazi düzenlemesi yapacak!

TOKİ, Nazilli'de arazi düzenleme işi yapacak. Nazilli Belediye Meclisi toplantısında kabul edilen ek gündem maddesi ile Karaçay Mahallesindeki afet riski alanın imarlanması için Başkan Alıcık'a TOKİ ile anlaşma ve imza yetkisi verildi.

toki askeri arazi Haberi

toki askeri arazi

Hudut birlik tesisleri de dahil 244 parsel arazinin 3 milyar bedelle TOKİ’ye devredildiği ortaya çıktı.


Son 10 yıl içerisinde çeşitli illerde 244 askeri parselin 3 milyar 84 milyon 526 bin TL bedelle mahsuplaştırılarak Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na (TOKİ) devredildiği bildirildi. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TOKİ'ye devredilen 244 parsel içerisinde hudut birlik tesislerinin de bulunduğunu açıkladı. Işık, herhangi bir kışlanın TOKİ'ye devredilmek amacıyla boşaltılmadığını da savundu.


ENGİN AYDIN KIŞLASI'NIN DURUMU

CHP Kocaeli milletvekili Tahsin Tarhan'ın soru önergesini yanıtlayan Bakan Fikri Işık, Kocaeli'deki Engin Aydın Kışlası'nın 263 milyon 719 bin 164 lira kıymet takdir bedeli karşılığında 16 Haziran 2015 tarihinde TOKİ'ye devredildiğini belirtti. Işık şunları söyledi:

“Mahsuplaşma tarihi itibariyle güncellenerek 316 milyon 509 bin TL Milli Savunma Bakanlığı alacağı olarak kayıtlara alınmıştır. Daha önce...