24 / 04 / 2024

toki çalışmaları

toki çalışmaları

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, yaptıkları çalışmanın sonuçlarını paylaştı. Turan, her yıl yaklaşık 15 bin emekliyi ev sahibi yapmayı hedeflediklerini söyledi.

TOKİ mahalle kültürünü içeren şehirler kuracak!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, gayrimenkul sektöründeki iş adamlarına yeni stratejilerini İTO'da açıkladı. Turan, kentleşmedeki politikalarını, "Yatay mimariye uygun, yöresel öğeler ve mahalle kültürünü de içeren şehirler kurmak" şeklinde özetledi.

Samsun Alaçam'da TOKİ çalışmaları başladı!

Samsun'un Alaçam ilçesinde konut yapmak için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) çalışmalara başladı. İlçede konut yapılacak alanda başlatılan kazı ve zemin etüdü çalışmaları incelendi.

Ünal Bandır: Bafra'da TOKİ çalışmaları hızlandı!

Türkiye Emekliler Derneği Bafra Şubesi Başkanı Ünal Bandır emeklilerle ilgili dernek binasında açıklamalarda bulundu. Bandır, TOKİ projesinin hızlanması ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatının mutlu ettiğini açıkladı.

TOKİ çalışmalarını hızlandırdı!

TOKİ, başta emekliler olmak üzere dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmak için yürüttüğü çalışmaları hızlandırdı. Malatya'da da 250 liradan başlayan taksitle dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmak üzere harekete geçti.

TOKİ 5 bin konutluk bir proje için çalışmalara başladı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı (TOKİ) Mehmet Ergün Turan, Sağlık Bakanlığına son 3 yılda 286 hastane inşa ettiklerini ve etmeye devam ettiklerini belirtti.

TOKİ, Anadolu'daki çalışmalarını hızlandıracak!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M.Ergün Tui'an, Karaman'a gelerek inşaat çalışmalarına başlanan Piri Reis Vadisi ve İşçi Konutları alanında incelemelerde bulundu.

TOKİ çalışmalarında doğal taş kullanacağız!

TOKİ önümüzdeki dönemde, bölgenin yöresel mimarisine dikkat ederek tasarımlara daha ağırlık verecek. TOKİ Başkanı Turan “Doğal taşı daha fazla kullanacağız. Yöresel mimari projeler geliştireceğiz” dedi.

Çiğdem Toker: TOKİ çok canlar yakabilir!

Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından Çiğdem Toker bugünkü bugünkü köşe yazısında TOKİ ve Çevre Şehircilik Bakanlığı ile ilgili konulara yer verdi. Toker, TOKİ'nin kurulurken Çevre ve Şehircilik Bakanlığın'na bağlanacağının düşünüldüğünü söyledi...

2014 yılı sonuna kadar 400 bin konutun dönüşümü yapılacak!

Olası İstanbul depreminin en az hasarla atlatılmasını sağlamak amacıyla başlatılan ‘kentsel dönüşüm’ rüzgarı İstanbul’un birçok ilçesini baştan yaratacak.

Doğu'daki terör olayları inşaatı engelliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, terör ve mayın riski nedeniyle bölgedeki bazı karakolların bitirilemediğini itiraf etti

TOKİ Bolu Sanayi Sitesi projesi çalışmalarında son durum! 5 sene önce inşaat çalışmalarına başlanmıştı...

2018 yılında Bolu'da ilk temeli atılan Sanayi Sitesi'nde ihaleyi alan firmalar projeyi yürütemedi. Projesinin tamamlanması için TOKİ devreye girdi ve çalışmalar hızla devam ediyor.

Malatya'da çalışmalar tam gaz: Orta hasarlı binalar, yerinde dönüşüm, TOKİ konutları... Hem tarih hem rakam verildi!

Depremden etkilenen Malatya'da konut sahipleri, kiracılar ve esnaf için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. AK Parti Malatya Milletvekili Doç. Dr. Abdurrahman Babacan, Malatya genelindeki son durumu paylaştı. İşte o rakamlar ve yeni konutların teslim tarihleri...

TOKİ uzmanı Taşdemir: Gaziantep’te 7040 adet konutun inşaat çalışmaları devam ediyor!

Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen Gaziantep'te konut inşaat çalışmaları tam gaz devam ediyor. TOKİ uzmanı Taşdemir, Gaziantep’te 7040 adet konutun inşaat çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi.

TOKİ'den ev almak için kredi çekenlere kötü haber! Çalışmalar durduruldu

TOKİ'den ev almak için kredi çekerek borca giren hak sahipleri 2 yıl önce anahtar teslim edileceği söylenen konutlarını alamadı. TOKİ'nin inşaat yaptığı alanda zemin kayması tespit edildiği iddia edildi çalışmalar durduruldu ev bekleyen hak sahipleri mağdur oldu.

TOKİ, Kastamonu Bozkurt’taki yeni dükkan çalışmalarını hızlandırdı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Kastamonu Bozkurt’ta dükkanları selden hasar gören esnafın yaralarının sarılması amacıyla başlatılan çalışmalar hız kesmeden sürüyor. 

Karabük'te TOKİ çalışmaları start alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Karabük ziyaretini değerlendiren AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz, bölgede TOKİ çalışmalarının start alacağını söyledi.

TOKİ yeni Hasankeyf’in inşa çalışmalarına hız verdi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı  Ilısu Barajı göl sahasında kalan “Batman’ın Hasankeyf İlçesi 3 belde ve 105 köyde Kentsel Yeni Yerleşim Alanı”nda alt ve üst yapı ihtiyaçlarını karşılamak üzere yürüttüğü çalışmaları hızlandırdı.

TOKİ Emet projesinde çalışmalar sürüyor!

Kütahya’nın Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, TOKİ tarafından inşa edilen 219 konutun çalışmalarını yerinde inceledi.

Burdur TOKİ projesinde çalışmalar başlayacak!

Burdur'da, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Gayrimenkul Değerleme A.Ş'nin (GEDAŞ) işbirliğiyle yeni konutlar inşa edilecek. 

TOKİ Kayaşehir 22. Bölge için çalışmalar başladı!

TOKİ tarafından, İstanbul Başakşehir Kayabaşı Mahallesi (Kayaşehir 22. Bölge) projesi için çalışmalar başladı..

Kayseri İncesu TOKİ 4. Etap'ta çalışmalar sürüyor!

İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, İncesu Saraycık 4. Etap, İncesu Aksubağları 4. Etap ve İncesu Örenşehir 4. Etap projesindeki çalışmalar hakkında açıklamalar yaptı. 

Tosya TOKİ projesinde çalışmalar sürüyor!

Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, belediye personelinin katılmıyla istişare toplantısı gerçekleştirildi. Tosya TOKİ projesinde çalışmalar sürüyor.

Niksar'da 4. Etap TOKİ için çalışmalar başladı!

Tokat’ın Niksar ilçesinde emekliler ve genele yönelik olarak inşa edilecek olan 4. Etap TOKİ projesinde çalışmalar başladı. 

toki çalışmaları Haberi

toki çalışmaları

TOKİ Başkanı Turan, yaptıkları çalışmanın sonuçlarını paylaştı. Çalışmayla, son 13 yıllık dönemde TOKİ'nin olmaması durumunda 450 bin ailenin 'asla' ev sahibi olamayacağı ortaya çıktı.


“13 YILDA 715 BİN KONUT”


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, 1984 yılında kurulan idarenin 2002'ye kadar 43 bin konut ürettiğini söyleyerek “Bu rakam 2003 ile 2016 yılları arasında 715 bine çıktı. Yani 19 yılda 43 bin konut üreten bir idareden, son 13 yılda 715 bin konut üreten bir idareye dönüştük” dedi.


'TOKİ'YE YANLIŞ BİR ALGI VAR'


TOKİ'yi sosyal konut üreten değil de, zenginlere konut üreten bir idareymiş gibi gösteren yanlış bir algının olduğuna dikkat çeken Turan, “Bu son derece yanlış bir algı. Ürettiğimiz konutların yüzde 90'ı dar ve orta gelir grubuna yönelik. Sadece yüzde 10'luk...