24 / 04 / 2024

toki emekli konut projeleri

toki emekli konut projeleri

Emeklilerin düşük bedelle ev sahibi olması için 2985 Sayılı Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi...

TOKİ emekli konutları meclis gündeminde!

AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, meclis toplantısında Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı hakkında konuştu.

TOKİ evi olmayan emekliye konut yapacak!

Evi olmayan emekliye konut müjdesi; İlimizde emekliler için bin 600 konut yapılacak.

TOKİ her yıl 15 bin emekliyi ev sahibi yapacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, yaptıkları çalışmanın sonuçlarını paylaştı. Turan, her yıl yaklaşık 15 bin emekliyi ev sahibi yapmayı hedeflediklerini söyledi.

TOKİ evi olmayan emeklileri ev sahibi yapacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı M. Ergün Turan, Karabük, Kastamonu ve Bartın’da emeklileri konut edinimi konusunda bilgilendirdi. Turan, “Evi olmayan emeklilerimizin yüzünü güldürmek istiyoruz” diye konuştu.

TOKİ 3 bin 635 konutu emeklilere tahsis etti!

Dar gelirli vatandaşın yanında emeklilerin de konut edinmesini sağlamak için çalışma başlatan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), emeklilere şu ana kadar 3 bin 635 konut teslim etti.

Emekliler TOKİ Konutları'na kimlik kartı ile başvurabilecek!

TOKİ, emeklilerimiz başta olmak üzere konuta erişmekte zorlanan dar gelirli vatandaşlarımızı ödemeleri düşük taksitlerle ve 240 aya varan vade seçenekleriyle konut sahibi yapabilmek amacıyla çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

TOKİ'den emekliye 240 ay ödemeli konut!

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği'nin emeklilere konut hakkı verilmesi için yaptığı başvuru, TOKİ tarafından onaylandı. TOKİ emekliyi 240 ay ödemeli ve ayda 250 lira taksitle konut sahibi yapıyor.

TOKİ emekliye özel kontenjan ayırdı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) piyasa koşullarında konut sahibi olamayan emekliler ve dar gelirli vatandaşlarımızın düşük taksitler ve uzun vade seçenekleri ile konut sahibi olabilmeleri amacıyla yeni projeleri satışa sundu.

TOKİ konut projelerinde emekliye özel kontenjan ayrıldı!

TOKİ piyasa koşullarında konut sahibi olamayan emekliler ve dar gelirli vatandaşlarımızın düşük taksitler ve uzun vade seçenekleri ile konut sahibi olabilmeleri amacıyla yeni projeleri satışa sundu.

TOKİ emekli projeleri 2019!

TOKİ emekli projeleri 2019 detayları haberimizde yer alıyor. Dar ve orta gelirli vatandaşları ev sahibi yapmaya devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 1.380 adet konutu emeklilere özel olarak satışa çıkarıyor.

Kocaeli Kandıra TOKİ emekli kuraları çekildi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın hayata geçirdiği Kandıra Emekli projesinin kuraları çekildi.

TOKİ Batman Merkez Emekli konut teslimleri!

TOKİ Batman Merkez Emekli konut teslimleri hakkında bilgiler haberimizde yer alıyor. Toplamda 163 daireden meydana gelen projede teslim dönemi 11 Ocak'ta başladı.

TOKİ emekli konutları başvuru şartları 2018!

TOKİ, 81 ilde emeklileri ev sahibi yapmak için konut projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. İşte, TOKİ emekli konutları başvuru şartları 2018..

35 soruda TOKİ emekli konut projeleri!

Türkiye’nin dört bir yanında dar, orta gelir ve emekli grubundaki vatandaşlara yönelik konut ve yaşam alanları inşa eden TOKİ projelerine hız kesmeden devam ediyor. İşte, 35 soruda TOKİ emekli konut projeleri..

TOKİ Karabük emekli konut belirleme kura çekimi!

TOKİ Karabük emekli konut belirleme kura çekimi bugün gerçekleştirilecek. 426 adet daireden meydana gelen projede kura çekimi 12 Şubat 2016 tarihinde yapıldı.

Nilüfer İrfaniye TOKİ Emekli kura sonuçları açıklandı!

Nilüfer İrfaniye TOKİ Emekli kura sonuçları açıklandı, kura çekilişi bugün gerçekleştirilen projede 1201 adet konut bulunuyor.

TOKİ Emekli Konya Meram kura sonuçları açıklandı!

TOKİ Emekli Konya Meram kura sonuçları açıklandı, projede 198 adet konut bulunuyor. İşte TOKİ Meram Gödene Emekli kura sonucu...

Konya Meram TOKİ Emekli başvuruları!

Konya Meram TOKİ Emekli başvuruları için son başvuru günü bugün olarak belirlendi. Projed e198 adet konut bulunuyor.

Çanakkale Ayvacık TOKİ Emekli kura çekimi ne zaman?

160 adet daireden meydana gelen TOKİ Çanakkale Ayvacık Emekli Grubu Konut Projesi'nde başvurular devam ediyor. Peki, Çanakkale Ayvacık TOKİ Emekli kura çekimi ne zaman?

Ayvacık TOKİ Emekli Konutları başvuru!

TOKİ Çanakkale Ayvacık160 konut projesinde başvurular devam ediyor. İşte, Ayvacık TOKİ Emekli Konutları başvuru dönemi...

Zonguldak Kdz.Ereğli Toki emekli kurası ne zaman?

TOKİ'nin Zonguldak Kdz.Ereğli’de “Emekli Grubu Konut Projesi” kapsamında hayata geçireceği 200 konut için başvrular devam ediyor. Peki, Zonguldak Kdz.Ereğli Toki emekli kurası ne zaman?

TOKİ Emekli Zonguldak kura çekilişi ne zaman?

Ödemelere göre 240 aya varan vade sağlanan projede toplamda 324 adet konut bulunuyor. Peki TOKİ Emekli Zonguldak kura çekilişi ne zaman?

toki emekli konut projeleri Haberi

toki emekli konut projeleri

2985 Sayılı Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi.

Teklif ile emekli vatandaşların, hiçbir kontenjan ve sayı sınırlaması olmadan düşük bedelle ev sahibi yapılasının, devletin görevleri arasında sayılması amaçlanıyor. 

Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi

Madde 1- 2/3/1984 tarihli ve 2985 sayılı Toplu Konut Kanununa aşağıdaki madde eklenmiştir.

"EK NADDE 17- Emekli vatandaşlarımızın hiçbir kontenjan ve sayı ile sınırlı olmadan, en ekonomik koşullarda ve en düşük bedelle konut sahibi olmalarında, devlet imkanı sağlamakla görevlidir."

Madde 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Madde 3- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.


TOKİ'nin boş konutlarını evsizlerin kullanması için teklif verildi!