26 / 04 / 2024

Toki kiraya vermek

Toki kiraya vermek

TOKİ'nin hayata geçirdiği konutların hak sahipleri için düzenlenen çekilişler devam ediyor. TOKİ'den konut sahibi olanlar evlerini kiraya verebilir mi? 

Antalya Migros AVM 10 yıllığına kiraya verilecek! Yıllık kira bedeli dudak uçuklattı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Konyaaltı’nda yer alan Migros AVM’yi 10 seneliğine kiraya vermek için ihaleye çıktı. Söz konusu alışveriş merkezi için ilk yıl kira bedeli 270 milyon Türk Lirası artı KDV şeklinde açıklanırken kiralama ihalesi 29 Şubat tarihinde yapılacak.

Evini kiraya vereceklere çok önemli uyarı: 12 yıl artı mahkeme süresi kadar çile çekersiniz!

Ev sahipleri ve kiracı anlaşmazlıkları devam ederken, evini kiraya vermek isteyen ev sahipleri de nelere dikkat etmesi gerektiğini araştırıyor. İşte yüzde 25 artış sınırı devam ederken evinizi kiraya verirken dikkat etmeniz gerekenler...

Bu şartlarda evini kiraya vermek iyi bir yatırım mı? Ev sahiplerinin kiracı isyanı tam gaz!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tartışmalar sosyal medyada da sık sık gündem oluyor. Hukukbil isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından "Ülkemizde maalesef en kötü yatırım aracı, evini kiraya vermek oldu" dedi ve bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve yorumlar...

5 milyon TL'lik evin kira getirisi 25 bin TL! Ev alıp kiraya vermek mantıklı mı?

Kira getirisinin sağladığı kazanç sık sık merak konusu oluyor. Evi olanlar ve ev alıp kiraya vermek isteyenler bu durumda ne kadar gelir elde edebileceklerini araştırıyor. Peki ev alıp kiraya vermek mantıklı mı? İşte sosyal medyada yorum yağmuruna tutulan o paylaşım...

Kiracı mağduru ünlü doktor isyan etti: Bu ülkede yapılacak en mantıksız yatırım, evini kiraya vermek!

Kiracısıyla yaşadığı sıkıntılarla gündeme gelen Uzman Doktor Dağıstan Ayan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Bu ülkede yapılacak en mantıksız yatırım, evini kiraya vermek!" diyerek isyan etti. İşte Dağıstan Ayan'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Evi kiraya vermek mi? yoksa vadeli hesaba yatırım mı? daha cazip...

Ev kiraya vermek iyi bir yatırım mı? Yoksa paranızı vadeye yatırıp faiz almak mı daha cazip! Ev kiraya vermek uzun dönemde kazandıran bir yöntemdir. Fakat son günlerde sosyal medya x üzerinden, uzmanlar ev mi? vadeli hesap mı? konusunu tartışmaya açıyor. İşte haberin detayları ve yorumlar...

Ev alıp kiraya vermek mi? Yoksa paranızı faize yatırıp yüksek aylık getirisi sağlamak mı? 

Son zamanlarda konut sektöründe yaşanan dalgalanmalar, sektördeki durgunluk vatandaşların kafasında soru işaretlerine neden olabiliyor. Birikimi olan bir vatandaş için ev alıp kiraya vermek mi? Yoksa birikimini faize yatırıp daha yüksek gelir elde etmek mi daha caziptir. İşte haberin ayrıntıları...

O ilde kiralık konut fiyatları düştü! Ev sahipleri fiyatları düşürerek kiraya vermek istiyor!

Konya’da kiralık konut fiyatları düşüyor. Boş duran kiralık dairelerine kış sezonunda aidat ve yakıt masrafları ödemek istemeyen konut sahipleri, fiyatlarda indirim yaparak bir an önce kiraya vermek istiyor.

Evi olup kiraya vermeyen ev sahiplerine kötü haber! Maliyeciler peşinizde...

Yüksek kira beklentisi ile evini kiraya vermek istemeyip evini boşta bekleten ev sahiplerine kötü haber geldi. Maliyeciler peşinizde...

Kiracıların fahiş kira tepkisi dinmiyor: Maaşlarımızın hepsini kiraya vermek istemiyoruz!

Antalya'da fahiş kira fiyatlarına tepki gösteren kiracılar, seslerini duyurabilmek amacıyla merkezde yürüyüş gerçekleştirdi. Yüksek rakamları işaret eden kiracılar, "Maaşlarımızın tamamını kiraya vermek istemiyoruz" diyerek çözüm beklediklerini açıkladı. 

Kiraya yüzde 25 zam sınırında kritik detay! Evini kiraya vermek isteyen kalmayacak! 

Yüzde 25 zam sınırı sebebiyle bazı ev sahipleri, dairelerini kiraya vermek istemezken; bazı ev sahipleri de konutunu boş tutuyor.Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve ev sahibi ile kiracılara uyarı yaptı. 

Evini kiraya vereceklerin bilmesi gereken 10 ayrıntı!

Evini kiraya vermek, pasif gelir elde etmek için harika bir seçenek olabilir. Ancak, kiraya verenlerin bilmesi gereken bazı önemli ayrıntılar vardır. 

TOKİ evlerini kiraya vermek yasak mı?

TOKİ evlerine dair kuralardan sonra sorular hız kazanmaya başladı. Özellikle ödeme şekilleri ve TOKİ evlerinin kiraya verilip verilemeyeceği de sorgulanıyor. İşte “TOKİ evlerini kiraya vermek yasak mı?” sorusunun detaylar!

Toki kiraya vermek Haberi

Toki kiraya vermek

TOKİ tarafından inşa edilen konutlar için kura çekilişleri devam ediyor. En son Çorlu'da hayata geçirilen projenin çekilişleri yapıldı. Hak sahiplerinin merak ettiği bir diğer konu ise TOKİ'deki evlerini kiraya verebilecekler mi? 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, belli şartlardaki TOKİ konutları kiraya verilebiliyor. Standart tip konut sahipleri konut kiraya verebiliyor. İstisnai durumları olan 3+1 konutların kiraya verilebilmesi TOKİ'nin husu idaresi inisiyatifindedir. 

Ancak, alt gelir grubu projelerinden ev sahibi olanlar borç bitene kadar evlerini kiraya veremiyor. Borç bitene kadar alıcının veya ailesinin söz konusu konutta ikamet etmedikleri tespit edilirse sözleşmeleri feshedilmektedir. 

Kura çekilişinden sonra süreç nasıl?  

Konut belirme kurası ile konutu belli olan hak sahipleri, İdarenin belirleyeceği ve ilan edeceği tarihlerde Halk Bankası şubesinde Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalayacaktır. 

Sözleşme imzalama aşamasında;

İl/ilçe Nüfus Müdürlüğü’nden adrese...