25 / 04 / 2024

toki konutlarındaki asansörler

toki konutlarındaki asansörler

Bursa'da Doğanbey TOKİ konutlarındaki asansörlerin tehlikeli olduğunun resmi raporlarla ortaya çıkmasını değerlendiren Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart, sorunun kent genelindeki binaların yüzde 82'sinde yaşandığını açıkladı.

İstanbul'da deprem göçü hızlandı! Şehrin kuzeyine ve TOKİ konutlarına talep katlandı! İşte en çok talep gören yerler...

45 bini aşkın vatandşaın hayatını kaybettiği Kahramanmaraş depremlerinin ardından risk altındaki kentlerden göç hızlandı. En çok talebi TOKİ konutları görüyor. İşte ayrıntılar...

İzmir'de depremzedeler için yapılan TOKİ konutlarındaki sorunlar meclis gündeminde!

İzmir'de TOKİ tarafından depremzedeler için yapılan binalarda ortaya çıkan sorunlar meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Seyrantepe 560 Konutları'ndaki boş evler sosyal konut yapılacak mı?

Kağıthane'de 2013'te bitirilip gecekondu tahliyeleri sonrası vatandaşların yerleştirildiği Seyrantepe 560 Konutları'ndaki 343 evin, 8 senedir kullanılmadığı öğrenildi. Bu konutların barınma krizinde öğrenciler gibi ucuz barınma ihtiyacı olanlar için sosyal konut yapılıp yapılmayacağı mevzuata bağlı.

Binalardaki tehlike! Asansörler alarm veriyor!

Türkiye’de son 10 yıl içerisinde asansör kazaları sonucunda 152 kişi yaşamını yitirdi. Peki kazalar neden oluyor. Birçok konut ve iş yerinde hangi tip asansörler kullanılıyor? Bu asansörler denetleniyor mu? İşte tüm merak edilenler...

Kırşehir 3. Etap TOKİ konutlarının sahipleri belirlendi!

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, TOKİ 3. etap konutlarının sahiplerinin kura ile belirlendiğini açıkladı.Bağbaşı kentsel dönüşüm alanındaki 2 bin 712 konutluk projede sona gelindi. 

TOKİ Muş Merkez Kale Konutları başvuruları başladı!

TOKİ Muş Merkez Kale Konutları'ndaki 155 adet konutun başvuru dönemi bugün başladı. Başvurular, T. Halk Bankası AŞ. Tüm Şubelerden yapılabiliyor..

Başkent Emlak Konutları'ndaki daire sayısı 1.840 oldu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.tarafından Ankara'nın Çankaya İlçesi'ne bağlı Mühye Mahallesi'nde yapılan Başkent Emlak Konutları'ndaki daire sayısı 1.840 oldu..

Asansörler zorunlu sigorta kapsamına alınıyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, asansörler için zorunlu sigorta uygulaması başlatacak. Sigortayı, bina sahipleri ya da apartman yöneticileri yaptıracak.

Çeşme TOKİ Konutları'ndaki fiyat farkı yargıda!

TOKİ'nin İzmir Çeşme Reisdere Mahallesi’nde hayata geçirdiği projede başvuru fiyatı ile teslim fiyatı arasındaki fiyat farkı yargıya taşındı.

Samsun Kazımkarabekir TOKİ Konutları'nın ihalesi ertelendi!

Samsun Kazımkarabekir TOKİ konutlarındaki 205 dairenin satış ihalesi beklenenin üzerinde gelen talep nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Konya Ilgın TOKİ Konutları'ndaki 213 gayrimenkul satılıyor!

Toplu Konut Başkanlığı, Ilgın TOKİ Konutları'ndaki 197 adet işyeri ve 16 adet konutu satışa çıkardı. İhale 9 Şubat günü açık artırma usulüyle gerçekleşecek.

Başkent Emlak Konutları'ndaki 163 bağımsız bölümün ruhsatı alındı!

Başkent Emlak Konutları'ndaki 29401 Ada 4 Parselde yer alan 59 adet konut, 29403 Ada 1 Parselde yer alan 59 adet konut ile 29402 Ada 1 Parselde yer alan 42 adet konut ve 3 adet ticareti üniteden oluşan toplam 163 adet bağımsız bölüme ait yapı ruhsatını alındı.

TOKİ Mudurnu 3. Etap Konutları yükseliyor!

Mudurnu'da inşaatı devam eden 3. Etap Toki Konutları yükselmeye devam ediyor.. 487 konutun yer aldığı Mudurnu 3. Etap Toki'de 500 kişilik bir kültür merkezi de bulunuyor.

toki konutlarındaki asansörler Haberi

toki konutlarındaki asansörler

Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkam İbrahim Mart, Türkiye'de yaklaşık 435 bin asansör olduğunu, yüzde 39'unun denetlendiğini, denetlenenlerden yüzde 55'inin kırmızı etikete sahip olduğunu kaydetti Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer olmak üzere 3 ilçede yaklaşık 7 bin asansör bulunduğunu belirten ibrahim Mart, bunların ancak bin 700'ünün belediyelerden ruhsatlı olduğunu, ruhsatlı asansörlerin de ancak yüzde 58'inin kontrol edilebildiğini söyledi. Kontrolleri yapılan asansörlerin yüzde 82'sinin kusurlu olduğunu belirten Mart, "Yüzde 70'i kırmızı, yüzde 12'si sarı etikete sahip. Yüzde 18'i ise kullanılabilir" dedi. 


GEVŞEKLİK VAR 


Asansörlerin büyük bölümünün ruhsatsız olmasının düşündürücü olduğunu vurgulayan Mart, şöyle dedi; "Bina ruhsatı olabilir ama yaklaşık 5 bin asansörde ruhsat yok. Bu nedenle de durumlan bilinemiyor. Denetimde bir gevşeklik var. Denetimde iki konu öne çıkıyor. Öncelikle vatandaşların talepte bulunması gerekiyor....