25 / 04 / 2024

toki modern şehirler

toki modern şehirler

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) yeni yılda da atılımı sürecek. Dört yıl önce planlı kentleşme ve konut üretimi amacıyla kurulan ve evsiz kimseleri konut sahibi etmek amacıyla başlatılan seferberlikle bu zamana 81 il ve 383 ilçede 285 bin 746 kon

Bozkurt 2,5 yılda yeniden inşa edildi! TOKİ 5 bölgede 651 modern konut yaptı!

Ezine Çayı'nın taşmasının ardından can kayıpları ve büyük hasarın meydana geldiği Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde selin izleri yaklaşık 2,5 senede büyük oranda silindi. Bölgede TOKİ aracılığıyla 651 modern konut inşa edildi.

TOKİ'den Samsun'a modern sanayi sitesi!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir TOKİ tarafından Samsun'a Türkiye'nin en modern sanayi sitesinin yapılacağını söyledi.

Mehmet Ersoy: Modern şehirler inşa edeceğiz!

Şehirler hakkında önemli projeleri hayata geçireceklerini söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ''Türkiye, kendi özgün yapısını ve medeniyetini tüm zenginliğiyle yansıtan modern şehirlerin inşasını da gerçekleştirmeye muktedirdir'' dedi.

Kentsel dönüşümde müjdeler geldi!

Depreme dayanıksız konutların yenilenmesi ve modern şehirler inşa etmek için başlatılan kentsel dönüşüm kapsamında yeni düzenleme yapıldı. 

TOKİ'den yeni sanayi siteleri geliyor!

- Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, "Yeni şehirler kurarken planlı şekilde küçük ve orta ölçekli esnafın modern ticaret alanlarında iş yapmaları için yeni sanayi siteleri planlıyoruz" dedi.

Mehmet Özhaseki: Şehirleri tarihi koruyarak yenileyelim!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşümde hedef büyüttü. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Yarınlara modern şehirler inşa ederken var olan tarihi zenginliklerimize zarar vermeden yenileyelim. Bu bizim olmazsa olmazımız” dedi.

TOKİ modern köyler inşa ediyor!

TOKİ Başkanı Turan: "Tarımköy projelerimizle altyapısı, konutları, sosyal donatıları, yolu, çocuk parkı ve çevre düzenlemesi olan modern köyler inşa ediyoruz" dedi.

TOKİ'den Göztepe ve Karşıyaka’ya modern stat!

TOKİ, Göztepe ve Karşıyaka için iki ayrı modern stadyum inşa edecek. Göztepe ve Karşıyaka'nın yeni statları,proje alanının tarihi-kültürel miras değeri ile İzmir'in kentsel dinamikleri baz alınarak hazırlandı.

TOKİ Malatya Darende'de modern çarşı yapacak!

TOKİ tarafından ilk defa Darende'ye yapılacak olan modern çarşı merkezi için Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, vatandaşlarla bir araya gelerek görüşlerini aldı.

Mehmet Özhaseki: Şehirlerimizi modern ve akıllı hale getiriyoruz!

Bursa Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'ndaki açılış konuşmasında Özhaseki "Hiçbir insan, ulaştığı modern hayattan geriye gitmez. Bizler şehirlerimizi daha yaşanır, modern ve akıllı hale getiriyoruz" diyor.

Kentsel dönüşümle şehirler akıllı hale gelecek!

Bursa Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'ndaki açış konuşmasında Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki "Hiçbir insan, ulaştığı modern hayattan geriye gitmez. Bizler şehirlerimizi daha yaşanır, modern ve akıllı hale getiriyoruz" diyor.

TOKİ, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yeni şehirler kuracak!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yeni şehirler yaratacaklarını belirterek, “Örneğin Gaziantep’te 55 bin konutluk projeye başladık. Burada yaklaşık 300 bin nüfus yaşayacak” dedi

TOKİ mahalle kültürünü içeren şehirler kuracak!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, gayrimenkul sektöründeki iş adamlarına yeni stratejilerini İTO'da açıkladı. Turan, kentleşmedeki politikalarını, "Yatay mimariye uygun, yöresel öğeler ve mahalle kültürünü de içeren şehirler kurmak" şeklinde özetledi.

toki modern şehirler Haberi

toki modern şehirler

Türkiye genelinde 90'ı İstanbul'da olmak üzere 924 şantiyelerinin olduğunu belirten TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, "İstanbul'da konut açığını kapamak, belediyelerimizle birlikte Kentsel Dönüşüm Projesi'ni hayata geçirmek için 60 bin konut ürettik. Amacımız tüm insanları ev sahibi yapmaktır. Sosyal meskenler yanında her kesime hitap etmek için lüks konut üretimine de girdik. Ayrıca konut yaptığımız yerlerin çevre yolu bağlantılarını, alt ve üst geçitlerini de biz yapıyoruz" dedi.


KENTSEL DÖNÜŞÜM


Bayraktar, "Kısa sürede ülkemizin her köşesinde şantiye kurduk, dar gelirlilerin ev hayalini gerçekleştirdik. 81 ilde 923 şantiyesi bulunan TOKİ 285 bin konut yaparak ihtiyaç sahiplerine dağıtarak onları kira öder gibi ev sahibi yaptı" dedi.


ŞEHİRLER MODERN HALE GELECEK