23 / 04 / 2024

tokide eylem

tokide eylem

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Vekili Erdoğan Bayraktar, müteahhitten ücretini alamadığı için idare binası önünde "ateşli" eylem yapan işçilerin olayını "provakasyon" olarak nitelerken, "Müteahhitin güvendiği birileri var. Müteahhit bunları bizim üzeri

Bolu'da paralarını alamayan inşaat işçileri eylem yaptı!

Bolu Karaçayır'da inşaatı devam eden olimpik yüzme havuzu inşaatında çalışan işçiler paralarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

İBB'nin İklim Değişikliği eylem planı var mı?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Gila Benmayor bugünki köşesinde ''İBB'nin İklim Değişikliği eylem planı var mı'' başlıklı yazısını yayınladı.

Esenyurt konut mağdurları eylem yaptı!

Esenyurt'ta 2010 yılında mağdur edilen vatandaşlar birleşti ve bugün eylem yaptı. Eylemde engelli kontenjanında ev alan Tuncay K. isimli bir kişi inşaatın en üst katına çıkarak sesini duyurmaya çalıştı.

UKOM'dan Ukra İnşaat'a karşı eylem!

UKOM, Ukra İnşaat'ın önünde bir eylem gerçekleştirdi. UKOM Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Müyesser Dulundu konuya ilişkin açıklama yaptı..

Aydın 1. Etap Beyaz Melek Sağlık-Sen Evleri mağdurlarından eylem!

Aydın 1. Etap Beyaz Melek Sağlık-Sen Evleri'nden ev alanlar mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor. Mağdurlar eylem yaparak evlerinin tamamlanmasını istedi.

Acunkent mağdurları Kısıklı'da eylem yaptı!

Acunkent mağdurları seslerini duyurabilmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın evinin bulunduğu Üsküdar Kısıklı'da eylem yaptı.

Ukra mağdurları 11 Haziran'da eylem yapacak!

Sessizliklerini bozan Ukra mağdurları 11 Haziran'da yeni bir eylem yapacak, mağdurlar Ukra'nın kendilerinden istediği fahiş paraları protesto edecek.

Kayseri Suat Altın İnşaat'ın işçileri eylem yaptı!

Kayseri’de Suat Altın İnşaat'ta çalışan taşeron firmasının 30 işçisi eylem yaptı. Uğurevler Suat Altın Holding binası önünde basın açıklaması yapan grup mağdur olduğunu dile getirdi.

Balçova'da arsa mağdurlarından eylem!

İzmir Balçova'da arsa mağdurları eylem yaptı. 14 yıldır verilen mücadelede eylemler sürüyor.

Tabiat Parkı'nda yapılaşmaya karşı eylem!

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Tabiat Platformu, Tabiat Parkı'nda yapılaşmaya karşı eylem düzenledi.

İBB, İklim Değişikliği Eylem Planı hazırlıyor!

İBB, İklim Değişikliği Eylem Planı hazırlanmaya başladı. Böylece belediye tarafından yapılan projelerle karbon emisyonlarının azaltılmasına katkı sağlamayı da hedefliyor.

Osmangazi Belediyesi'nin 5 Yıllık Yerel Eylem Planı onaylandı!

Osmangazi Belediyesi Eşitlik Birimi’nin, ilçede yaşayan dezavantajlı vatandaşlara daha iyi hizmet sunabilmek adına hazırladığı 5 yıllık ‘Yerel Eylem Planı’, Osmangazi Belediye Meclisi tarafından da onaylandı.

Balçova arsa mağdurları eylem yaptı!

Balçova Belediyesi’nden arsa aldıktan sonra 1980 darbesi nedeniyle haklarını bir türlü alamayan arsa mağdurları, Üçkuyular’daki AVM inşaatı önünde eylem yaptı.

tokide eylem Haberi

tokide eylem


Hukuken TOKİ ile işçiler arasında herhangi bir alacak- verecek davası bulunmadığını vurgulayan Bayraktar, yaptığı açıklamada, "Biz de ne yapacağımız konusunda karar veremiyoruz. Bir adım atamıyoruz. Bunların arkasında birileri var. Bu işçileri fazla suçlamamak lazım. Alacaklarını almak istiyorlar. Müteahhit para veremiyor. TOKİ'ye güveniyor. Yasal olarak bunlara para verme imkanımız sıfır. Suç, neye göre vereceğiz..." diye konuştu.


"İhalelerdeki fiyat kırımının çok yüksek olması nedeniyle müteahhitlerin iflas ettiği" yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine Bayraktar, TOKİ'nin 450 civarında müteahhit ile iş yaptığını halen 7-8 tanesi ile sorunlu olduklarını söyledi. Metre karesi 250 YTL'ye iş alıp 'pırıl pırıl" bitiren firmalar olduğunu vurgulayan