27 / 04 / 2024

tokide işçi eylemi

tokide işçi eylemi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Vekili Erdoğan Bayraktar, müteahhitten ücretini alamadığı için idare binası önünde "ateşli" eylem yapan işçilerin olayını "provakasyon" olarak nitelerken, "Müteahhitin güvendiği birileri var. Müteahhit bunları bizim üzeri

Çankırı'da parasını alamayan inşaat işçileri eylem yaptı: Müteahhit paramızı ödesin!

Çankırı'da 7 katlı inşaatın çatısına çıkan inşaat işçileri vinç üzerine çıkarak 'müteahhit paramızı ödesin' eylemi yaptı. 

Müteahhitlerden ekonomik kriz isyanı! ‘Taleplerimiz karşılanmazsa iş bırakacağız!’

Hızla artan enflasyon ve günden güne büyüyen ekonomik krizden kamu müteahhitleri de etkilendi. Türkiye Kamu Müteahhitleri Platformu taleplerinin karşılanmaması halinde bir hafta iş bırakma eylemi yapacaklarını ifade etti.

Müteahhitler çimento fiyatları için çözüm bekliyor!

Müteahhitler tarafından başlayan inşaat durdurma eylemi geçtiğimiz günlerde sona erdi. İnşaatın yeniden başladığını söyleyen sektör temsilcileri çimento fiyatları için çözüm beklediğini dile getirdi.

Turan Hançerli'den kentsel dönüşüm için oturma eylemi!

İstanbul'da kentsel dönüşüm projelerinin başında gelen Avcılar için İBB İmar Komisyonu’ndan hala haber çıkmadı. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, plan notu değişikliğinin gündeme alınmamasını protesto etti...

Ant Yapı'dan Galataport açıklaması!

"Galataport işçi eylemi haberleri" hakkında açıklama yapan Ant Yapı açıklamasında, "Çok sayıda yüklenici ve taşeron firmanın yer aldığı Galataport projesinde Ant Yapı tarafından sözleşme yapılan çalışanlara, iş bitimini takiben hak ettikleri ücretlerin tamamı ödenmiştir" denildi...

Galataport İstanbul işçi eylemi hakkında açıklama!

Galataport İstanbul tarafından, Galataport işçi eylemi ile ilgili açıklama yayınlandı. Açıklamada, "Konuyu alt yüklenici firma nezdinde takip ediyor, anlaşmazlığın çözümü için gerekli hassasiyeti gösteriyoruz" denildi...

İÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nde çatlak bina eylemi beşinci gününde!

Deprem nedeniyle binası çatlayan İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde öğrenciler tarafından başlatılan binaya girmeme eylemi beşinci gününde de devam etti.

Ankara'daki TOKİ işçileri kazandı!

Ankara'nın Mamak ilçesinde TOKİ inşaatında çalışan işçiler, yaklaşık 2 yıldır alamadıkları ücretleri için yaptıkları eylemi sonlandırdı. Ankara'daki TOKİ işçileri kazandı..

Köroğlu İnşaat işçilerinin eylemi 60'ıncı gününde!

Ücretlerini alamadıkları nedeniyle 25 Eylül’den beri eylem yapan Köroğlu İnşaat'ın işçileri, paralarını almadan inşaattan ayrılmayacaklarını söyledi.

Bilkent Şehir Hastanesi işçileri iş bıraktı!

150’ye yakın işçi 9 aydır bünyesinde çalıştıkları CCN Holding’in ihalesini kazandığı Bilkent Şehir Hastanesi'nde maaşlarını alamadıklarından dolayı iş bırakma eylemi başlattı.

Sarıyer Mahalleler Birliği'nden imar planı eylemi!

Sarıyer Mahalleler Birliği üyeleri, Sarıyer'in gecekondu mahallesini kapsayan imar planlarının, İBB Planlama Müdürlüğü tarafından Sarıyer Belediyesi'ne gönderilmesi nedeniyle eylem yaptı.

Ahmet Sakızoğlu’na her bir dolandırıcılık eylemi için 3 yıl hapis cezası!

Antalya'da maket üzerinden ev satarak piyasayı dolandırdığı suçlamasıyla yargılanan müteahhit Ahmet Sakızoğlu'na, ceza yağdı. Sakızoğlu, her bir dolandırıcılık eylemi için 3 yıl hapis ve 1200′er lira para cezasına mahkum edildi.

İnşaat işçileri DİA Holding önünde eylem yaptı!

İNŞAAT-İş Sendikası, ücretleri gasp edilen üyeleri için DİA Holding'in İstanbul Kabataş'taki bürosu önünde direnişte. İşçiler geçen cuma günü büronun önünde başlattıkları eylemi dün de sürdürdü.

tokide işçi eylemi Haberi

tokide işçi eylemi


Hukuken TOKİ ile işçiler arasında herhangi bir alacak- verecek davası bulunmadığını vurgulayan Bayraktar, yaptığı açıklamada, "Biz de ne yapacağımız konusunda karar veremiyoruz. Bir adım atamıyoruz. Bunların arkasında birileri var. Bu işçileri fazla suçlamamak lazım. Alacaklarını almak istiyorlar. Müteahhit para veremiyor. TOKİ'ye güveniyor. Yasal olarak bunlara para verme imkanımız sıfır. Suç, neye göre vereceğiz..." diye konuştu.


"İhalelerdeki fiyat kırımının çok yüksek olması nedeniyle müteahhitlerin iflas ettiği" yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine Bayraktar, TOKİ'nin 450 civarında müteahhit ile iş yaptığını halen 7-8 tanesi ile sorunlu olduklarını söyledi. Metre karesi 250 YTL'ye iş alıp 'pırıl pırıl" bitiren firmalar olduğunu vurgulayan