24 / 04 / 2024

tokiye devredilen arsalar

tokiye devredilen arsalar

Son 10 yılda 3 milyar 84 milyon liralık askeri arazi Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’ne (TOKİ) devredildi. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Herhangi bir kışla TOKİ’ye devredilmek amacıyla boşaltılmadı. Daha önce askeri kullanımı sona ermiş araziler TOKİ’ye devredilmiştir” dedi.

Esenler Belediyesi'nin Hazine'ye devredilen arsaları mecliste!

Esenler Belediyesi'nin vergi borcuna karşılık olarak Hazine'ye devredilen arsalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Üsküdar Belediyesi'nin borcu karşılığı Hazine'ye devredilen arsaları TBMM'de!

Üsküdar Belediyesi'nin vergi borcuna karşılık olarak Hazine'ye devredilen arsalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ'ye bedelsiz devredilen arsaların satışı meclis gündeminde!

2003-2019 yılları arasında TOKİ'ye bedelsiz olarak devredilen arsa ve araziler ile bunlar üzerinde yapılan satış ve inşaat işlemleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Varlık Fonu arsa yatırımcısına sıfır faizli kredi verecek!

Bakanlığa bağlanan Türkiye Varlık Fonu'nuna devredilen arsalar için yatırımcıya sıfır faizli kredi verilecek. 

Varlık Fonu'na devredilen arsalar satılacak!

Bakanlığa bağlanan Türkiye Varlık Fonu'nuna devredilen arsaların değerlendirilmesi için yeni adımlar atıldı. Fondaki arsalar uygun fiyata satılacak yada yeni projeler uygulanacak.

Bartın’da TOKİ için etüt raporu ihalesi 22 Mart'ta!

Bartın’da TOKİ'ye devredilen arsaların İmar Planına Esas Jeolojik, Jeoteknik Etüt Raporu Hazırlatılması Hizmet Alımı İşi ihalesi 22 Mart 2017 günü gerçekleşecek.

TOKİ Adana Ceyhan 499 konut teslimi 2017'de!

Ceyhan Belediyesi tarafından arsa temini yapılarak TOKİ’ye devredilen arsalar üzerinde TOKİ konutlarının 499 dairelik 1’inci etabı hızla yükseliyor.

1988 yılında Boğaziçi'nde arsaların metrekaresi 1.5 milyon liraya satılıyormuş!

1988 yılında Boğaziçi sırtlarındaki arsaların değeri astronomik artış göstermiş. 1969 yılında çıkarılan kanunla 3-4 bin liradan gecekondu sahiplerine devredilen arsaların değeri 1988 yılında milyarla ölçülmeye başlanmış.

Mutlu Yatırım Proje ve Gayrimenkul arsalarının değerleme raporu!

Mutlu Yatırım Proje ve Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. 2 arsanın değerleme raporlarını yayınladı. Arsalar İstanbul - Kartal'da ve Bursa - Orhangazi'de yer alıyor.

Yabancı şirketlerin arsalarının imar planları 10 yıl değişmeyecek!

İmar Kanunu'nu değiştirecek tasarı ile yeni teknoloji getiren, büyük ölçekli veya katma değeri yüksek yabancı yatırımlara imar güvencesi geliyor. Bu şirketlerin yatırım için aldıkları arazi ve arsaların imar planları 10 yıl süreyle değiştirilemeyecek.

1981 yılında işgal edilmiş Hazine arsalarının durumu tespit edilecekmiş!

1981 yılında kanunsuz işgal edilmiş Hazine arsalarının durumu tespit edilecekmiş. İstanbul'da 700 bin kişi gecekonduda yaşıyormuş ve gecekonduların kapladığı alan Anadolu Yakası'nda 900 hektar, Avrupa Yakası'nda ise bin 400 hektara ulaşmış.

1979 yılında İstanbul mafyası Boğaz sırtlarındaki arsaları parselleyip satıyormuş!

1979 yılında İstanbul mafyası, Sarıyer ve Tarabya sırtlarındaki Belediye ve Hazine arsalarını parselleyerek gecekonduculara satıyormuş. Belediye tedbir almaya çalışsa da toplam 5 milyon 700 bin metrekarelik arazi üzerinde binalar yükselmiş.

Kuyumcukent Kuyaş arsaları değerleme raporunu yayınladı!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatm Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları A.Ş. Kuyaş arsaları değerleme raporunu yayınladı.

tokiye devredilen arsalar Haberi

tokiye devredilen arsalar

Son 10 yılda 3 milyar 84 milyon liralık askeri arazi Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’ne (TOKİ) devredildi. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Herhangi bir kışla TOKİ’ye devredilmek amacıyla boşaltılmadı. Daha önce askeri kullanımı sona ermiş araziler TOKİ’ye devredilmiştir” dedi.


MİLLİ Savunma Bakanı (MSB) Fikri Işık, askeri arazilerin Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) devredilmesiyle ilgili rakamları açıkladı. Işık, “31 Aralık 2015 itibarıyla yapılan ilk ara mahsuplaşmaya göre; 2006 yılından bugüne kadar muhtelif illerde 244 adet parsel toplam 3 milyar 84 milyon 526 bin 250 TL (Hudut birlik tesisleri dahil) bedelle mahsuplaşılmak koşuluyla TOKİ’ye devredilmiştir” dedi. CHP Kocaeli Miletvekili Tahsin Tarhan’ın TOKİ’ye devredilen askeri arazilerle ilgili soru önergesini yanıtlayan Işık, şu bilgileri verdi: “Gebze ilçesinde bulunan MSB’ye tahsisli Şehit Çavuş Engin Aydın...