26 / 04 / 2024

topçu kışlası ne olacak

topçu kışlası ne olacak

Radikal Gazetesi yazarlarından Ömer Erbil bugünkü "Taksim Kışlası hortlar mı" başlıklı yazısında Taksim'de yer alan Topçu Kışlası'na yapılması planlanan projeden bahsetti..

İBB'nin Topçu Kışlası kararı yargıya taşındı!

Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi üyeleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) performans programı ve 2015-2019 Stratejik Planı'nda "Taksim Meydanı Kentsel Tasarım ve Taksim Kışlası Restitüsyon Projesi"ne yer vermesini yargıya taşıdı.

Topçu Kışlası son durum!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Taksim Meydanı ve Topçu Kışlası Projesi’ne 2015-2019 Stratejik Planı’nda bütçe ayırdığının ortaya çıkmasının ardından Topçu Kışlası projesi için tartışmalar yeniden başladı...

İBB'den Topçu Kışlası açıklaması geldi!

İBB "yapılamaz" kararı doğrultusunda projenin iptali, "yapılabilir" kararı doğrultusunda ise "yeniden değerlendirme ve yapılması yönünde karar alınması halinde bile halkoylamasına gidilmesi" yönündeki iradenin geçerli olduğunu bildirdi.

İBB’nin Topçu Kışlası açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi son günlerde tekrar gündeme gelen Topçu Kışlası Projesi ' yle ilgili açıklama yaptı. İşte İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan o açıklama:

Topçu Kışlası projesi 2015'te mi başlayacak?

İktidar, yargının “bütün yasalara aykırı” diyerek engel olduğu Gezi Parkı’na Topçu Kışlası yapmak için, 2015 yılında 2 milyon liralık başlangıç bütçesi ayırdı. İşte Topçu Kışlası projesi 2015'te mi başlayacak sorusunun yanıtı...

İBB Meclisi'nde Topçu Kışlası tartışması!

'Taksim Meydanı Kentsel Tasarım ve Taksim Kışlası Restitüsyonu' adıyla 2015-2019 Stratejik Planı’nında yer alan projeyi eleştiren CHP’li üye Tonguç Çoban 'Bu sevdadan vazgeçin. Gezi Parkı, park olarak kalmalı.' dedi.

Serbest piyasa fındık fiyat listesi! Samsun, Giresun ve Trabzon fındık fiyatları ne kadar oldu?

Serbest piyasa fındık fiyat listesi merak ediliyor. Genel olarak artış gösteren fındık fiyatlarının bugün ne kadar olduğu araştırılıyor. Peki Samsun, Giresun ve Trabzon fındık fiyatları ne kadar oldu? Güncel fındık fiyatları kaç lira? 4 Ekim 2023 fındık fiyat listesi.

Fındık fiyatları '100 TL' olmalı çağrısı! Güncel fındık fiyatları ne kadar? 17 Mayıs 2023 fındık fiyatları

Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi, “2 liralık ekmeğin 10 lira olduğu yerde fındığın 100 lira olmaması hepimizin sorumluluğundadır.” diyerek fındık fiyatlarının değerinin altında kaldığını söyledi. Peki  Güncel fındık fiyatları ne kadar? 17 Mayıs 2023 fındık fiyatları.

Kurbanlık fiyatları dudak uçuklattı! Büyükbaş-küçükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar? İşte 28 Nisan 2022 fiyat listesi

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar bu senenin kurbanlık fiyatlarını merak etmeye başladı. Peki, bu sene kurbanlıklar ne kadar olacak? Büyükbaş-küçükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar? İşte 28 Nisan 2022 kurbanlık fiyat listesi...

Selimiye Kışlası'nın mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredildi mi?

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Selimiye Kışlası'nın mülkiyetine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Kredi çekecekler dikkat! 100 bin TL'lik konut kredisinin aylık taksitleri ne oldu?

Yeni yıla girdiğimiz şu günlerde konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar, güncel konut kredi faiz oranlarını araştırıyor. Peki güncel faiz oranlarına göre, 100 bin TL konut kredisinin aylık taksitleri ne oldu?

Hamdi Topçu, Sinpaş GYO'dan istifa etti!

Sinpaş GYO'nun Yönetim Kurulu'nda uzun yıllar  bağımsız Yönetim Kurulu üyesi olarak bulunan Hamdi Topçu, bu süre içerisinde şirketin çok kıymetli katkılar sağladı ve kendisinden istifade edildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Topçu Kışlası açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Topçu Kışlası ile ilgili olarak, "Onun orjinaline uygun mimari tasarımlarını yaptırıyorum. Orayı ihya edeceğiz" dedi.

Rami Kışlası kütüphaneye dönüşüyor!

Zeytinburnu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da, Rami Kışlası'nı 7 milyon cilt kitabın bulunduğu muhteşem bir kütüphaneye dönüştüreceklerini söyledi..

Tarihi Beykoz Kışlası Bezmialem Vakıf Üniversitesi'ne devredildi!

Tarihi Beykoz Kışlası'nın Bezmialem Vakıf Üniversitesi'ne devredildiği bildirildi. Kışla sağlık alanında araştırmalar yapılmak üzere devredildi. 

Metris Kışlası'na kentsel dönüşüm parkı!

Esenler-Atışalanı’nda bulunan toplam 1 milyon 658 bin metrekarelik Metris Kışlası’nın 236 dönümü Esenler Belediyesi’ne devredildi. Belediye, bölgede en büyük kentsel dönüşüm parkını inşa edecek.

Topçu Kışlası için bilirkişi raporu!

Taksim'deki Topçu Kışlası'nın yeniden inşa edilmesine yönelik bilirkişi raporunda Gezi Parkı 'Cumhuriyet döneminin korunmaya değer mirası’ olarak belirtildi.

Tarihi Mersin Kışlası yargıya taşınıyor!

Eski Mersin Kışlası’nın bulunduğu alan yargıya taşındı. Alanın imara açılmasına karşı çıkan Mimarlar Odası Mersin Şubesi, Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu’nun kararına karşı dava açtı.

Yedikule Bostanları miras değil mi?

CHP İBB Meclis Üyesi Berke Merter, “Taksim Gezi Parkı'nın bulunduğu alana “ecdad mirası” diyerek Topçu Kışlasını yeniden inşa etme konusunda ısrarınız sürerken, ecdad mirası olan Yedikule Bostanlarını korumak yerine inşai faaliyete açmanızın nedeni nedir?” sorusunu yöneltti.

topçu kışlası ne olacak Haberi

topçu kışlası ne olacak

Taksim, Beyoğlu bölgesine bakan 2 Nolu Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’ndan ismini vermek isteyemeyen bir üye ile görüştüm. Gezi Parkı’na yapılmak istenen Topçu Kışlası’nın oraya yapılmasının önünde hiçbir engel olmadığını söyledi. İtiraz ettim, ‘mahkeme kararları var, planlar iptal nasıl engel olmaz’ dedim. Açıklamaya başladı, şaşırdım… 


Taksim yayalaştırma projesi ve Gezi parkına kışlanın yapılabilmesinin dayanağı olan 1/5000 ölçekli Beyoğlu Koruma amaçlı Nazım İmar Planı ile 1 / 1000 ölçekli Uygulama imar planları mahkemece iptal edildi. 2 No’lu Koruma Kurulu 11.12.2012 tarih ve 883 sayılı kararı ile ortasında buz pateni olan Topçu Kışlası’na ait avan projeyi reddetmişti.


Hatırlanacağı gibi dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’da ‘o kurulun da üzerinde de kurul var’ açıklaması yapmıştı. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu...