26 / 04 / 2024

Topçu kışlası projesi

Topçu kışlası projesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi Parkı tartışmalarının fitilini yeniden ateşledi. Erdoğan, 2013 yılında cumhuriyet tarihinin en büyük toplumsal ayaklanmasına neden olan Gezi Parkı’na yapılması planlanan Topçu Kışlası Projesi ile ilgili konuştu.

Topçu Kışlası Osmanlı mimarisine kazandırılmalı!

Danıştay 14. Dairesi'nin, Gezi olaylarını çıkaran grupların Taksim'e Topçu Kışlası'nın yapılmasını engellemek için açtıkları davada talepleri reddedip kışlanın yeniden inşasına onay vermesi, tarihi kışlayı yeniden gündeme getirildi.

Topçu Kışlası yeniden mi inşa edilecek?

Radikal Gazetesi yazarlarından Ömer Erbil bugünkü "Taksim Kışlası hortlar mı" başlıklı yazısında Taksim'de yer alan Topçu Kışlası'na yapılması planlanan projeden bahsetti..

Topçu Kışlası projesi yargıya taşındı!

Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi üyeleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) performans programı ve 2015-2019 Stratejik Planı'nda "Taksim Meydanı Kentsel Tasarım ve Taksim Kışlası Restitüsyon Projesi"ne yer vermesini yargıya taşıdı.

Topçu Kışlası son durum!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Taksim Meydanı ve Topçu Kışlası Projesi’ne 2015-2019 Stratejik Planı’nda bütçe ayırdığının ortaya çıkmasının ardından Topçu Kışlası projesi için tartışmalar yeniden başladı...

İBB: Halka sormadan Topçu Kışlası'na başlamayız!

İBB'den Topçu Kışlası açıklaması geldi. ' Projenin stratejik plana alınması rutin ve teknik uygulama. Mahkeme kararını bekliyoruz. 'Yapılabilir' kararı çıksa da halkoyuna sunacağız ' denildi.

Topçu Kışlası projesine halk karar verecek!

Taksim'deki Gezi Parkı 'na yapılması planlanan Topçu Kışlası projesi yeniden tartışma yarattı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada kışla projesine halkın karar vereceğini dile getirdi..

Gezi Parkı'ndaki akşam yapılan durak sökülüyor!

Taksim Topçu Kışlası'nın yapılacağına yönelik haberlerin ardından böyle bir kazının başlaması çevredekilerin tepkisine yol açtı. Gece yapılan durağın sabah saatlerinde sökülmeye başlanması ise çevredekileri şaşırttı.

İBB Meclisi'nde Topçu Kışlası tartışması!

'Taksim Meydanı Kentsel Tasarım ve Taksim Kışlası Restitüsyonu' adıyla 2015-2019 Stratejik Planı’nında yer alan projeyi eleştiren CHP’li üye Tonguç Çoban 'Bu sevdadan vazgeçin. Gezi Parkı, park olarak kalmalı.' dedi.

Mahkemeden Topçu kışlası kararı: Onayı uygundur!

Radikal Gazetesi' nden Elif İnce 'nin haberine göre, Beyoğlu’ndan sorumlu 2 No’ lu Koruma Kurulu’nun ‘kamu yararına aykırı’ diyerek reddettiği Topçu Kışlası projesi, yeniden gündemde.

Topçu Kışlası'nın 100 yıl önceki projesi ortaya çıktı!

Son zamanlarda adından sıkça söz ettiren ve İstanbul'un merkezi Taksim'de yer alan Topçu Kışlası'nın 100 yıl önceki projesi ortaya çıktı...

Topçu kışlası neden yıkıldı?

Bugün Gezi Parkı'nın bulunduğu alanda, 1940 yılına kadar Topçu kışlası bulunuyordu. Peki Topçu kışlası neden yıkıldı, diyorsanız yanıtı haberimizde...

Topçu kışlası ne zaman yıkıldı?

İstanbul Taksim'de bugün Gezi Parkı'nın bulunduğu alanda yer alan topçu kışlası ne zaman yıkıldı? Yanıtı haberimizde...

Ömer Çelik: Topçu Kışlası tarihsel mirası yeniden diriltecek!

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu'nun Taksim Gezi Parkı'na yapılması planlanan Topçu Kışlası'na onay verdiğini belirten Ömer Çelik, tarihsel mirası yeniden dirilten bir proje olduğunu söyledi...

Taksim, yıllardır projeler savaşının ortasında!

Geçtiğimiz günlerde çalışmalarına başlanan yayalaştırma projesi ile birlikte 57 yıldır Taksim'e cami, garaj gibi bir çok proje yapılmak isteniyor...

Çekmeköy Kışlasına Çınarköy Evleri projesi: Bin 774 konut 141 villa 56 ticari alan yapılacak

Çekmeköy Kışlası olarak bilinen Şehit Onbaşı Azim Özdemir Kışlası tamamen boşaltıldı. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’ye devredilen kışla arazisine Çınarköy Evleri projesi adı altında bin 774 konut, 141 villa ve 56 ticari alanın yapımına başlandı.

Hamdi Akın'ın 'modern köy' projesi Bodrum Loft'ta kiralar 12 bin euro!

Hamdi Akın'ın Bodrum'daki 'modern köy' projesi Bodrum Loft'ta bulunan villaların aylık kiraları 8 ile 12 bin Euro aralığında değişiyor. Cazip fiyatlarıyla dikkat çeken proje, ünlülerin akınına uğruyor...

Hamdi Topçu, Sinpaş GYO'dan istifa etti!

Sinpaş GYO'nun Yönetim Kurulu'nda uzun yıllar  bağımsız Yönetim Kurulu üyesi olarak bulunan Hamdi Topçu, bu süre içerisinde şirketin çok kıymetli katkılar sağladı ve kendisinden istifade edildi. 

TOKİ Metris kışlasına 1.559 konut inşa edecek!

TOKİ, Metris Kışlası arazisine bin 559 konut inşa etmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuruda bulundu. 233 milyon liralık konut projesi için bakanlık Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecini başlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Topçu Kışlası açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Topçu Kışlası ile ilgili olarak, "Onun orjinaline uygun mimari tasarımlarını yaptırıyorum. Orayı ihya edeceğiz" dedi.

Metris Kışlası'na konut projesi geliyor!

İstanbul Esenler'deki Metris Kışlası için son karar çıktı. Hazırlanan projeyle araziye konut projesi yapılacak. 

Rami Kışlası kütüphaneye dönüşüyor!

Zeytinburnu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da, Rami Kışlası'nı 7 milyon cilt kitabın bulunduğu muhteşem bir kütüphaneye dönüştüreceklerini söyledi..

Rami Kışlası projesi 2018 yılında tamamlanacak!

İstanbul Eyüp’te yer alan Rami Kışlası’nın üçüncü etap restorasyon süreci Ocak ayında başlayacak. Projenin ise 2018'de tamamlanması planlanıyor. 

Akiş GYO Kadıköy projesi davasında son durum!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kadıköy projesi için açmış olduğu dava hakkında KAP'ta güncelleme yaptı.

Topçu Kışlası için bilirkişi raporu!

Taksim'deki Topçu Kışlası'nın yeniden inşa edilmesine yönelik bilirkişi raporunda Gezi Parkı 'Cumhuriyet döneminin korunmaya değer mirası’ olarak belirtildi.

Tarihi Mersin Kışlası yargıya taşınıyor!

Eski Mersin Kışlası’nın bulunduğu alan yargıya taşındı. Alanın imara açılmasına karşı çıkan Mimarlar Odası Mersin Şubesi, Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu’nun kararına karşı dava açtı.

Yedikule Bostanları miras değil mi?

CHP İBB Meclis Üyesi Berke Merter, “Taksim Gezi Parkı'nın bulunduğu alana “ecdad mirası” diyerek Topçu Kışlasını yeniden inşa etme konusunda ısrarınız sürerken, ecdad mirası olan Yedikule Bostanlarını korumak yerine inşai faaliyete açmanızın nedeni nedir?” sorusunu yöneltti.

Erzurum Nurettin Topçu Bilgi Evi açıldı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin dev kültür yatırımlarından biri olan ve şehrin 14 ayrı noktasında yapımı devam eden Bilgi Evleri Projesi’nin ilki Nurettin Topçu Bilgi Evi Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katıldığı törenle açıldı.

Topçu kışlası projesi Haberi

Topçu kışlası projesi


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi Parkı tartışmalarının fitilini yeniden ateşledi. 2013 yılında cumhuriyet tarihinin en büyük toplumsal ayaklanmasına neden olan Gezi Parkı’na yapılması planlanan Topçu Kışlası Projesi ile ilgili konuşan Erdoğan “Taksim’deki Gezi Parkı, cesur olunacak konulardan biri, bak bir daha söylüyorum. Oraya o tarihi eseri inşa edeceğiz. Eğer tarihimize sahip çıkacaksak orada tarihi bir eser vardır, o tarihi eseri oraya yeniden kurduracağız ve adı bunun ister tarih müzesi olur, ister şehir müzesi olur, bunu orada yapmamız lazım” dedi. Erdoğan’ın bu sözleri sosyal medyada da geniş yankı buldu.



Gezi Parkı Taksim ve çevresinin tek yeşil alanı

Gezi Parkı, Taksim ve çevresinin ‘tek yeşil alanı’ durumunda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumartesi günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Büyük İslam Tarihi projesinin tanıtım programında İstanbul’daki projlerle ilgili...