25 / 04 / 2024

Topkapı-Edirnekapı Surları son durum

Topkapı-Edirnekapı Surları son durum

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı olan İlber Ortaylı, bugünkü yazısında Osmanlı mirası olan Topkapı-Edirnekapı arasındaki surların son vaziyetini anlattı. İşte o haber...

1942'de Topkapı Sarayı'nın inşaatı tamamlanmış!

1942 yılında Topkapı Sarayı'nın inşaatının son aşamasına gelinmiş. Sarayın tamamlanmasının ardından Türkiye'nin dört bir yanından en nadide eserler getirilip burada sergilenmesi planlanmış. 

Sur Yapı Topkapı Evleri'nde hemen teslim avantajlı son daireler!

Sur Yapı Topkapı Evleri'nde hemen teslim avantajı sunuluyor. Sur Yapı Topkapı Evleri'nde 56 farklı tipte konut bulunuyor.

Topkapı29'da kefilsiz kredisiz 72 ay taksitle ev sahibi olma fırsatı! 

Topkapı29 projesinde, kalan son daireler için şirket bünyesinde, yüzde 50'sini peşin kalanını 72 ay yüzde 0,99 vade oranıyla kefilsiz kredisiz ödeme seçeneği ve yüzde 10 indirim sunuluyor. Peki Akzirve Topkapı29'da konut fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Sur Yapı Topkapı Evleri'nde son 9 daire için yüzde 25 indirim fırsatı! 

Sur Yapı Topkapı Evleri projesinde teslimler başladı. Son 9 dairenin satışta olduğu projede, hemen teslim ve yüzde 25 indirim fırsatı sunuluyor. Peki Sur Yapı Topkapı Evleri'nde konut fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Dia Lity Topkapı'da son 3 ofis! Teslimler Mart 2024'te! 

Dia Lity Topkapı projesinde satışta olan son 3 ofis kaldı. Peki Dia Lity Topkapı projesindeki ofislerin fiyatları ne kadar? İşte proje ile ilgili merak edilenler...

İstanbul Topkapı Üniversitesi öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi alıyor! Son başvuru tarihi 20 Ocak 2023!

İstanbul Topkapı Üniversitesi öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi alım ilanı yayımladı. Rektörlük, fakülteler ve meslek yüksekokuluna alınacak kadro dağılımı belli oldu. İşte detaylar…

Yedikule Kara Surları restorasyonunda son durum ne? 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yedikule Kara Surları'nı ziyaret ederek restorasyon çalışmaları hakkında bilgi alacak. 

Fatih Kara Surları Millet Bahçesi'nin ilk etabı tamamlandı!

İstanbul Fatih Belediye Başkanı M.Ergün Turan tarafından hayata geçirilen Kara Surları Millet Bahçesi Projesi’nin Topkapı-Mevlana Kapı arasındaki birinci etabı tamamlandı. 

Topkapı'daki tarihi surlar çöktü!

Topkapı'da bulunan tarihi surlarda çökme meydana geldi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi...

Topkapı Sosyal Tesisleri tamamlanıyor!

Çalışmalarına son sürat devam eden Fatih Belediyesi, Topkapı Sosyal Tesisleri'nin inşaatı tamamlanıyor.

Topkapı Sarayı'nda tarihi surlar restore ediliyor!

İstanbul Topkapı Sarayı Sur-u Sultani restorasyon çalışması hızla devam ediyor.  Geç Helenistik, Roma ve Osmanlı izlerini taşıyan tarihi surların restorasyonunda çalışmalar sürüyor.  

Topkapı Sarayı'nın son hali görüntülendi!

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu devam eden Cariye Taşlığı ve Hünkar ve Valide Sultan Hamamları'nda çalışmalar görüntülendi. 

Topkapı Sarayı'nın surları restore ediliyor!

Topkapı Sarayı’nın etrafındaki surlar restore ediliyor. Metruk haldeki surların restorasyonun 650 günde tamamlanması bekleniyor.

Topkapı-Edirnekapı Surları son durum Haberi

Topkapı-Edirnekapı Surları son durum

Topkapı surlarının dışında Topkapı-Edirnekapı arasındaki, sur boyu devam edip giden en büyük mezarlıklarımızdandır. Özellikle tarihi kişilerin şahidelerinin ve kabirlerinin bulunduğu kesim Anadolu yakasındaki Karacaahmet ve Eyüp Sultan’dakiler gibi beton parmaklıklarla çevrilmiştir.


Bunun bir muhafaza olduğunu sanmayalım. Arkasına geçtiğiniz zaman, bir faciayla geçmişine, tarihteki önemli şahsiyetlerine, kısacası ölülerine saygı duymayan bir toplumla karşılaşacaksınız. Reenkarnasyona yani ölümden sonra ruhun bedenden çıkıp başka bedene girdiğine (tenasüh) inanan bazı dinlerde mezarlara saygı gösterilmez. Çünkü içine gömülen ceset de kirli olarak muamele görür. Ama semavi dinlerden olan Müslümanlık’ta reenkarnasyon inancına yer yoktur. Ölüye de saygı gösterilir. Vahhabilerin görüşü ve tavrı istisnaidir. 


Osmanlı mirası böyle mi korunmalı


TARİH KONUŞULUYOR MİRAS KORUNMUYOR


Bazı mezarlar tarihi, bilgi noksanlıklarımızı örtecek kadar önemli. Ünlü Mehmet Süreyya Bey Sicill-i Osmanî adlı biyografik eserini büyük...