26 / 04 / 2024

topkapı Tarihi sur projeleri

topkapı Tarihi sur projeleri

Fatih Belediyesi, İstanbul’un en eski yapılarından olan, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınan tarihi surlara çatı monte etti ve düğün salonu açtı.

Sur Yapı Topkapı Evleri'nde hemen teslim avantajlı son daireler!

Sur Yapı Topkapı Evleri'nde hemen teslim avantajı sunuluyor. Sur Yapı Topkapı Evleri'nde 56 farklı tipte konut bulunuyor.

Sur Yapı Topkapı Evleri'nde son 9 daire için yüzde 25 indirim fırsatı! 

Sur Yapı Topkapı Evleri projesinde teslimler başladı. Son 9 dairenin satışta olduğu projede, hemen teslim ve yüzde 25 indirim fırsatı sunuluyor. Peki Sur Yapı Topkapı Evleri'nde konut fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Sur Yapı Topkapı Evleri'nde yüzde 20 indirim fırsatı!

Sur Yapı imzasıyla yükselen Topkapı Evleri projesinde ''Rahat Bi’ Nefes Almak için Sur Yapı Topkapı Evleri'ne gelin'' kampanyası başladı. Kampanya kapsamında  cazip ödeme avantajı sunuluyor.

Topkapı'daki tarihi surlar çöktü!

Topkapı'da bulunan tarihi surlarda çökme meydana geldi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi...

Sur’un inşası için 1.5 milyar lira harcandı!

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, tarihi Sur İlçesi'nde devam eden onarım çalışmalarını inceledi...

Fatih'te tarihi surun üzerindeki otel ve pansiyon yıkılıyor!

Fatih'te tarihi sur kalıntılarının ve tarihi çeşmenin üzerinde bulunan 5 katlı otel ve 4 katlı pansiyon yıkılıyor.

Fatih'te sur kalıntıların üstüne yapılan otel şaşkına çevirdi!

Fatih'te tarihi sur kalıntılarının ve tarihi çeşmenin üzerinde bulunan 5 katlı otel görenleri şaşıtıyor.

Fatih'deki 5 katlı otel görenleri hayrete düşürdü!

İstanbul Fatih Semtinde yer alan, tarihi çeşmenin ve tarihi sur kalıntılarının üzerindeki 5 katlı otel görenleri şaşırtıyor...

Tarihi Sur'da 10 butik otel inşa ediliyor!

Diyarbakır Sur'da teröristlerce tahrip edilen mahallelerde, yöre mimarisine uygun, iki katlı, 268 yatak kapasitesine sahip 10 butik otel inşa ediliyor..

Tabakhane kentsel dönüşümde tarihi sur ve menfez ortaya çıktı!

Trabzon Tabakhane Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yürütülen çalışmalarda antik Roma dönemi ile Osmanlı dönemine ait tarihi sur ile menfez ortaya çıktı...

Sur'da zarar gören kiliseler restore ediliyor!

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırılarında zarar gören Surp Giragos ile Mar Petyun Keldani kiliseleri restore ediliyor.

Topkapı Sarayı'nda tarihi surlar restore ediliyor!

İstanbul Topkapı Sarayı Sur-u Sultani restorasyon çalışması hızla devam ediyor.  Geç Helenistik, Roma ve Osmanlı izlerini taşıyan tarihi surların restorasyonunda çalışmalar sürüyor.  

Diyarbakır Sur'da dükkân fiyatları yüzde 100 arttı!

Diyarbakır’ın tarihi Sur İlçesi, ihya projesi ile birlikte eski canlılığına kavuşmaya başladı. Sur Yanık Çarşı’daki 400 dükkân yenilendi. İlçede dükkân fiyatları yüzde 100, kiralar yüzde 40 arttı.

topkapı Tarihi sur projeleri Haberi

topkapı Tarihi sur projeleri

Fatih Belediyesi’ne ait Topkapı Sosyal Tesisleri’nin bitişiğinde bulunan, belediyenin düğün organizasyonları amacıyla kiraladığı alan için, yüzlerce yıllık tarihi surların üzerine dışarıdan da görülen bir çatı monte edildi. Fatih Belediyesi tarafından 2015 yılında bir rölöve, restitüsyon ve restorasyon projesi hazırlanarak İstanbul 2 Numaralı Yenileme Alanları Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na sunuldu. Projeyi inceleyen kurul, 12 Mayıs 2016’da, İstanbul’un en eski yapılarından olan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınan tarihi surlara, ‘nitelikli portatif örtü’ sistemi kurulabileceğine karar verdi. Kurulun bu kararı üzerine, açık hava düğün ve organizasyonlarında kullanılan sur bölgesine, Fatih Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz eylül ayında yaklaşık 3 metre yüksekliğinde açılıp kapanabilen bir çatı monte edildi.


‘DUVARLARA TEMAS YOK’


Söz konusu açılır kapanır çatının surlara zarar vermediğini savunan Fatih...