19 / 04 / 2024

Toprakkale Açık Cezaevi

Toprakkale Açık Cezaevi

Kastabala Antik Kenti’ndeki kazılar için işçi bulunamayınca devreye Toprakkale Açık Cezaevi’ndeki hükümlüler girdi...

Mahkumlara Af Çıkacak mı? Açık Cezaevi İzinleri ve Son Durum Hakkında Adalet Bakanı'ndan Açıklama!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, cezaevinde kalan mahkumlar için önemli açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre mahkumlara af çıkıp çıkmadığı merak edildi. Açık cezaevi izinleri ve af çıkan mahkumlar hakkındaki detaylar paylaşıldı. İşte Adalet Bakanı tarafından mahkumlar için yapılan açıklamalar…

Ordu Akkuş'a açık cezaevi inşa ediliyor!

Ordu Akkuş'a yeni açık cezaevi kazandırılacak. İnşaat çalışmalarına başlanılan cezaevinin ilçeye katkı sağlaması bekleniyor.

Yozgat Kapalı ve Açık Cezaevi inşaatı hızla sürüyor!

Yapımı devam eden Yozgat Kapalı ve Açık Cezaevi inşaatı devam ediyor. Cezaevinin 1 yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Adana'ya tarım açık cezaevi yapılacak!

Adana'da 1994 yılında tarım cezaevi yapılması için 2 bin 128 dönümlük hazine arazisi, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2,5 yılda yapılan 300’e yakın işlem ve yazışma sonucunda boşaltıldı.

Amasya Gümüşhacıköy Açık Cezaevi'ndeki çatı çökme olayı incelendi!

Vali İ. Halil Çomaktekin Gümüşhacıköy İlçemizde bulunan Açık Cezaevinde meydana gelen çatı çökmesi olayını yerinde inceleyerek açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Amasya Gümüşhacıköy Yarı Açık Cezaevi’nin çatısı çöktü!

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde aşırı rüzgar nedeniyle ilçedeki açık cezaevinin çatısının çökmesi sonucu, 81 mahkum ve personel yaralandı. İşte ayrıntılar...

Burdur Traktör Fabrikası arazisi açık cezaevi oluyor!

Atıl vaziyetteki Burdur Traktör Fabrikası (BURTRAK) alanına giderek inceleme yapan Uçar, "Burada açık cezaevi yapılması için Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bir çalışma yapacak.

Bayrampaşa eski Cezaevi Alanı Dönüşüm Projesi'nde neler olacak?

Bayrampaşa eski Cezaevi Alanı Kentsel Dönüşüm Projesiyle ilgili ilçedeki yerel basın mensupları, Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcısı Naser Şimşek ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından bilgilendirildi.

Didim'e açık cezaevi yapılacak mı?

AYDIN in Didim ilçesi'nde yapılması gündeme gelen ancak tepkiler üzerine iptal edildiği bildirilen açık cezaevi konusu 1.5 yıl sonra yeniden ortaya çıktı.

Kandıra Açık Cezaevi futbol sahası hizmete girdi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocaeli Açık Cezaevi Kurumu'nda hayata geçirilen "Kocaeli Açık Cezaevi Futbol Sahası" törenle hizmete girdi.

Kastamonu Araç'a açık cezaevi inşa edilecek!

Kastamonu’nun Araç Açık Cezaevi çalışmalarında sona gelindi. Adalet Bakanlığı, Huruçören köyünde mülkiyeti Araç Belediyesine ait olan arazi üzerine açık cezaevi yapılabilmesi için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacağı öğrenildi.

Kastamonu Araç'a cezaevi yapılacak!

Kastamonu’nun Araç ilçesinde 2012 yılından beri devam eden Açık Cezaevi çalışmalarında sona gelindi. Adalet Bakanlığı'nın,Mülkiyeti Araç Belediyesine ait olan araziye cezaevi yapılabilmesi için ihaleye çıkacağı öğrenildi.

Akçadağ'a cezaevi inşa edilecek!

Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Akçadağ ilçesine 1 adet T tipi Kapalı ve 1 adet Açık Cezaevi yapılması için proje çalışmalarının tamamlandığını temmuz ayında inşaata başlanılacağını söyledi.

Toprakkale Açık Cezaevi Haberi

Toprakkale Açık Cezaevi

Osmaniye’de Kastabala Antik Kenti’nde kazı çalışmasında asgari ücretle çalışacak işçi bulunamayınca, Toprakkale Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda kalan 20 hükümlü, kazı alanında kendi istekleriyle çalıştırılmaya başlandı. Kastabala’daki kazı ekibinin başkanı Gaziantep Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Turgut Hacı Zeyrek, geçen yıl asgari ücretle çalışacak eleman bulamadıklarını için çözüm arayışına girdiklerini söyledi. Prof. Dr. Zeyrek, bu çerçevede Toprakkale Açık Ceza İnfaz Kurumu İş Yurdu Müdürlüğü bünyesinde çalışan hükümlülere arkeolojik kazıyı öğretmek, meslek edindirmek ve aynı zamanda Kastabala’daki arkeolojik kazı çalışmalarında ihtiyaç duyulan insan gücünün temin etmek amacıyla bir görüşme yaparak karar aldıklarını kaydetti.

Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’yla gerekli yazışmaları yaparak izin aldıklarını anlatan Prof.Dr. Zeyrek, bu çerçevede mahkumlarla görüştüklerini ve aralarında 20 gönüllü seçtiklerini kaydetti. Hükümlülerin...