25 / 04 / 2024

torba kanun tasarısına yasal düzenleme

torba kanun tasarısına yasal düzenleme

Zorunluk trafik sigortası, 65 yaş aylıkları, Kanal İstanbul Projesi ve terörizmin finansmanı suçuyla mücadelede yeni düzenlemeler içeren "torba kanun" tasarısı TBMM Başkanlığına sunuldu.

Kiracı ve ev sahibi anlaşmazlıklarında yeni adım! İşte EVSIAD'ın hazırladığı 25 maddelik kira kanun tasarı teklifi!

Geçen sene kiralarda yaşanan fahiş artışlar nedeniyle kira artış oranına sınırlama getirilmişti. Gözler alınacak yeni kararlara çevrilmişken Ev Sahibi İş İnsanları (EVSIAD) Oluşumu'ndan da kira kanun tasarı teklifi geldi. İşte 25 maddede o teklif...

Kripto para yasa tasarısıyla neler değişecek?

Kripto para piyasalarına olan ilginin artmasıyla birlikte, kripto para dolandırıcılıkları da arttı. TBMM'ye gelmesi beklenen kripto para yasa tasarısının bu mağduriyetleri engelleyebileceği belirtiliyor. Peki kripto para dolandırıcılıkları nasıl yapılıyor? Yeni yasa ile neler değişecek?

AK Parti sundu! İşte ekonomik düzenlemeler içeren torba yasa teklifi!

AK Parti, ekonomik düzenlemeleri içeren torba yasa tasarısını Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sundu.

Akfen GYO'nun tadil tasarısı 11 Eylül'de onaya sunulacak!

Akfen GYO'nun Esas Sözleşmesinin 8. maddesine ilişkin tadil tasarısı, T.C. Ticaret Bakanlığı'nın iznini takiben, 11 Eylül 2020 tarihinde yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurulumuzda pay sahiplerinin onayına sunulacak.

Rusya'da 'kira sözleşmelerinin cezasız feshi' tasarısına tepki!

Rusya Bakanlar Kurulu tarafından, ticari emlak kiracılarının ceza ödemeden kira sözleşmelerini tek taraflı olarak feshedebilmelerine yönelik hazırlanan yasa tasarısı tepki topluyor...

Mega projeler için Finansman Fonu kurulacak!

Meclis’te görüşmeleri süren ve Bankacılık Kanunu’nda yeni düzenlemeler öngören kanun tasarısına göre, mega projelerin finansmanında sermaye piyasaları kullanılacak.

Yeni nesil serbest bölgeler tasarısı TBMM'nin gündeminde!

Türkiye Büyük Millet Meclisi, ekonomi yasalarını gündemine alacak. Serbest Bölgeler Kanun Tasarısı ile Ahilik Fonu kurulmasına ilişkin düzenlemelerin bu hafta yasalaşması bekleniyor...

Ukrayna'da tarım arazilerinin satışını öngören yasa tasarısı protesto edildi!

Ukrayna'da tarım arazilerinin satışını öngören yasa tasarısına karşı gösteri düzenlendi. Protestocular ile polis arasında arbede yaşandı ve 2 polisin yaralandı...

Tapu harcı indirimi kanun tasarısı metni!

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen yasa tasarısı ile yeni inşa edilen konut veya işyerlerinin ilk satışlarında tapu harcının indirilmesine yönelik düzenleme geliyor..

İmar barışı TBMM Başkanlığı'na sunuldu!

İmar barışının düzenlendiği kanun tasarısı TBMM Başkanlığına sunuldu. Tasarının yürürlüğe girmesi ile iskansız yapılar kayıt altına alınacak..

İmar barışı torba yasa 2018!

İmar barışı, Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı kapsamında yer alıyor..

Hazine arazileri kiracılarına satılabilecek!

Hazine arazilerinin kiracılarına satışı ile ilgili düzenleme, Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı ile geliyor..

İmar Barışı Kanun Tasarısı tam metni!

İmar barışı uygulaması, Bakanlar Kurulu'nda kabul edildi. İşte 13 milyon konutu kapsayan İmar Barışı Kanun Tasarısı tam metni..

torba kanun tasarısına yasal düzenleme Haberi

torba kanun tasarısına yasal düzenleme

Muhtaç olan 65 yaşını doldurmuş Türk vatandaşlarına aylık bağlanacak.  


TBMM Başkanlığına sunulan 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısıyla, yaşlı aylığının bağlanmasına ilişkin olarak yapılan muhtaçlık hesaplamasında, hane içinde kişi başına düşen ortalama gelir tutarı yerine, aylık başvurusunda bulunan kişinin kendisiyle eşinin gelir tutarının hesaplanması suretiyle muhtaç olup olmadığına karar verilmesi öngörülüyor.

"Kanal İstanbul Projesi"nin yasal altyapısı oluşturuluyor

Tasarıyla, "Kanal İstanbul Projesi" için yasal düzenleme getiriliyor.


İlgili kanunda "su yolu" tanımı yapılarak, su yollarına kanuni statü kazandırılıyor. "İmar planı kararıyla yapay olarak oluşturulan ve deniz araçlarıyla ulaşımın sağlandığı su geçidi", su yolu olarak tanımlanıyor.


Yapılacak su yoluna isabet eden Hazine ve özel idareye ait arazi...