04 / 05 / 2024

Torba tasarı 2019

Torba tasarı 2019

Geçen yılın son günlerinde Meclis gündemine gelen ve önceki gün son şekli verilen 71 maddelik torba tasarı, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Yasada bir çok yeni düzenleme bulunuyor.

AK Parti sundu! İşte ekonomik düzenlemeler içeren torba yasa teklifi!

AK Parti, ekonomik düzenlemeleri içeren torba yasa tasarısını Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sundu.

İzmir'e 'En İyi Kentsel Tasarım' ödülü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Portakal Vadisi Rekreasyon Alanı projesi “Sign of the City Awards 2019”da Kent ve Mimarlık kategorisinde En İyi Kentsel Tasarım ödülü aldı.

Elips Tasarım Mimarlık imzalı B_Hhouse'a, European Property Awards ödülü!

Elips Tasarım Mimarlık tarafından tasarlanan “B_House”, uluslararası arenada mimari ve iç mimari projelerin yarıştığı European Property Awards 2019’da “Architecture Single Residence” (Tekil Konut Mimarisi) kategorisinde ödül kazandı…

Mimarlık ve tasarım sektörü Arch+Dsgn Summit 2019'da buluştu!

Arch+Dsgn Summit 2019, "Mimari ve Tasarım’da Gelecek" temasıyla 5-6 Nisan’da ziyaretçilerine kapılarını açtı. Mimari ve tasarım zirvesi Arch+Dsgn Summit 2019, bu sene de yoğun bir katılımla ziyaretçilerini sektör profesyonelleriyle buluşturdu.

2019 DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması finali yaklaşıyor!

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nda final günü yaklaşıyor. 47 üniversiteden 75 takımın başvurduğu yarışmanın finali, 9 Nisan'da Osmanlı Arşivleri Kağıthane Binası'nda yapılacak.

Mimari ve Tasarım Zirvesi 5-6 Nisan'da!

Mimarlık ve tasarımın profesyonellerinin katılımlarıyla her yıl yoğun bir ziyaretçi akınına uğrayan mimari ve tasarım zirvesi 5-6 Nisan 2019 tarihlerinde gerçekleşecek.

Mimarlık ve tasarımın geleceği 5-6 Nisan’da konuşulacak!

Mimari ve tasarım zirvesi Arch+Dsgn Summit, bu sene “Mimari ve Tasarımda Gelecek” temasıyla 5-6 Nisan 2019 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek.

Torba tasarı yasalaştı!

Geçen yılın son günlerinde Meclis gündemine gelen ve önceki gün son şekli verilen 71 maddelik torba tasarı, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Yasada bir çok yeni düzenleme bulunuyor.

2019 DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'na başvurular başladı!

İnşaat mühendisliği ve mimarlık öğrencileri tarafından her sene heyecanla beklenen geleneksel DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nın beşincisi için ön kayıt başvuruları başladı. 

İmar affı Meclis’ten geçti!

Türkiye’de 13 milyon gayrimenkule imar affını içeren torba tasarı Meclis’ten geçti. TÜVİMER’e göre İstanbul’da krediye uygun olan evlerin fiyatı olmayan muadillerine göre yüzde 16 daha fazla. 

İmar barışı bugün TBMM Genel Kurulu'nda!

Vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, imar barışı gibi düzenlemeleri içeren "torba tasarının" TBMM Genel Kurulu'nda, görüşülmesine bugünden itibaren başlanacak.

İmar barışı TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek!

TBMM Genel Kurulunda, 8 Mayıs Salı gününden itibaren, vergi ve prim borçlarının yapılandırılması,  imar barışı gibi düzenlemeleri içeren "torba tasarının" görüşülmesine başlanacak.

Orman imarı torba tasarıdan çıkarıldı!

Ormanlara teknoloji geliştirme bölgeleri kurulmasını öngören madde torbadan çıkarıldı...

Torba tasarı 2019 Haberi

Torba tasarı 2019

Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde (KHK) Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Milliyet'te yer alan habere göre Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Yasada bir çok yeni düzenleme mevcut. İşte torba tasarıda yer alan düzenlemeler... 

1-) KİRAYA YENİ AYAR

Kira çalışanlar ve emekliler için önemli bir gider kalemi. Gelirin neredeyse yüzde 40-50’sini kiraya veren aileler var. Bu açıdan kira artış oranı aile bütçesini yakından ilgilendiriyor.

Mal sahibi kafasına göre kira artışı yapamıyor. Bunun yasal bir sınırı var. Bu sınır da 1 Temmuz 2012 tarihinde çıkan Borçlar Kanunu ile belirlenmiş durumda.

Borçlar Kanunu’na göre kira artışı da son 12 aylık ortalama üretici fiyat endeksi’ne (ÜFE) göre yapılıyordu. Bu rakam ocak ayı için yüzde 27.01 olmuştu.Torba yasa ile...