18 / 04 / 2024

Torun Centerın tapusu kimde

Torun Centerın tapusu kimde

‘Torun Center’da ‘Tüm sorumluluğu devrettik’ demesine rağmen TOKİ’nin elinde tapu olduğu için Torunlar GYO’ya sadece vergi avantajı 10 milyon TL’yi geçiyor. İşte bu yüzden TOKİ, “Tapunu al’ diyor, şirket kaçıyor.

Torun Center'ın değeri 1 yılda 6 milyar 555 milyon TL arttı!

Torun Center'ın 2023 yıl sonu değeri resmen dudak uçuklattı. Peki Torun Center'ın arsası dahil toplam pazar değeri kaç TL oldu? İşte o rakam ve proje ile ilgili merak edilenler...

Torun Center'ın 2022 yıl sonu piyasa değeri resmen açıklandı! İşte o rakam

Torunlar GYO, İstanbul Mecidiyeköy Dikilitaş'taki Torun Center'ın 2022 yıl sonu değerleme raporunu açıkladı. İşte 5 blokluk projenin piyasa değeri...

Torun Center'in değeri  ne kadar oldu?

Torunlar GYO, Torun Center'in gayrimenkul değerleme raporunu yayınlandı. Peki Torun Center'ın değeri ne kadar?

Torun Center asansör kazası davasındaki ceza ve beraatlere onama!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Torun Center'de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasına ilişkin yerel mahkemece 9 sanığa verilen 60 bin 800'er lira adli para cezası ile 16 sanık hakkındaki beraat kararını onadı...

Torun Center asansör kazasında 9 sanık hakkında hapis istemi!

Savcı, Şişli'de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan Torun Center asansör kazasına ilişkin davada mütalaasını açıkladı.

Torun Center'ın 2016 sonu değerleme raporu yayınlandı!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Torun Center projesi 2016 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı.

Torun Center'ın durdurma kararına itiraz geldi!

Torunlar GYO, İstanbul 7'nci idare Mahkemesi'nin verdiği Mecidiyeköy'deki Torunlar Center'ın imar planlarının yürütmesinin durdurulmasına İstanbul Bölge İdare Mahkemesinde itiraz etti.

Torun Center'ın imar planlarının yürütmesi durdu mu?

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Torun Center'ın imar planlarının yürütmesi hakkında açıklamalar yapıldı.

Torun Center'ın imar planlarının yürütmesi durduruldu!

Mecidiyeköy’deki eski Ali Sami Yen Stadı’nın yerinde yükselen Torun Center projesinin imar planlarının yürütmesi durduruldu.

Torun Center Rezidans ödeme kampanyası!

Torun Center Rezidans ödeme kampanyası kapsamında 0,70 vade ile 120 ay taksit imkanı sunuluyor. Torun Center'ın rezidans ve ofisleri hemen teslim ediliyor...

Torun Center 2015 değerleme raporu yayınlandı!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformunda yapılan açıklamaya göre Torunlar GYO Torun Center projesi 2015 Yıl Sonu değerleme raporunu yayınladı.

Torun Center asansör kazasında anlaşma sağlandı!

İstanbul Mecidiyeköy'de yapımı devam ederken 10 kişinin hayatını kaybettiği asansör kazasıyla gündeme gelen Torun Center'ın sahibi Aziz Torun, ölenlerin ailelerine hukukun öngördüğünden fazlasını vererek anlaştıklarını söyledi.

Torun Center davasında müfettişler de soruşturulacak mı?

Torun Center davasında Danıştay, Bakanlığın iş cinayetinde sorumluluğu bulunan kamu görevlileri hakkında soruşturma izni vermeyen kararını iptal etti.

Torun Centerın tapusu kimde Haberi

Torun Centerın tapusu kimde

İSTANBUL Mecidiyeköy’deki asansör faciası inşaat sektöründeki ‘TOKİ avantajları’nı gündeme getirdi. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Torunlar GYO’nun hasılat paylaşımı modeliyle inşa ettiği ‘Torun Center’da bu avantajlardan dolayı denetimin aksadığı bunun da faciaya yol açtığı iddia edildi. Bugün bir inşaat projesinde TOKİ’nin varlığı bir çok alanda kalkan görevi görüyor. Bunlar hukuki süreçte, imar sıkıntılarında, vergi muafiyetlerinde ve denetimlerde kendini gösteriyor. İşte bu avantajlardan yararlanmak için de inşaat şirketleri TOKİ’nin kalkanından bir türlü vazgeçmiyor. ‘Torun Center’ faciasında da TOKİ’nin ‘Mart 2013’te tüm haklarımızı devrettik’ demesine rağmen tapunun hala kendilerinde olması bu kalkanın ne denli kritik olduğunu kanıtlıyor.


10 MİLYON TL AVANTAJ

TOKİ’nin ortak olduğu şirketler nezrinde bir çok avantajı var ama en önemlisi emlak vergisi ve harç muafiyetinde yaşanıyor.  2010 yılında emlak...