16 / 04 / 2024

Tosya Meraşi Abdurrahman Paşa Camisi açılış

Tosya Meraşi Abdurrahman Paşa Camisi açılış

Yaklaşık 2 bin 500 cemaat kapasiteli 400 yıllık cami, Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 2,5 ay süren çalışmalar sonunda aslına uygun olarak restore edildi...

Yeni inşaat projeleri için yeni hedef Tekirdağ! Tarla ve mera arazilerinde sondaj çalışması yapılacak!

Sanayileşmenin arttığı  Tekirdağ’da birçok inşaat projesi için kollar sıvandı. Saray’daki mera ve tarım alanlarında sondaj çalışması yapılacak.

Belediyeden kiralık 12 iş yeri!

Tosya Belediye Başkanlığı, Kastamonu Tosya'da yer alan 12 adet iş yeri için kiralama ihalesi düzenliyor. Söz konusu kiralama ihalesi 14 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

Güneş 34 İnşaat Malzemeleri Ve İş Güvenliği Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güneş 34 İnşaat Malzemeleri Ve İş Güvenliği Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Abdurrahman Baran tarafından kuruldu.

Yabancılar Türkiye'ye konut almak için geliyor!

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, yabancıya konut satışıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tutdere, "Yabancı yatırımcılar her ay milyonlarca dolarlık portföylerini satarak Türkiye’den ayrılıyor. Yabancılar Türkiye'ye yatırım İçin değil, ev almak için geliyorlar" diye konuştu

Türkiye, Kabil Havaalanı'nın onarımı için Katar'la ortak çalışıyor!

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman el-Sani, ülkesinin, Afganistan'ın başkenti Kabil'deki havaalanının yeniden uygun hale getirilmesi amacıyla Türkiye ile çalıştığını belirtti. 

Kastamonu Tosya TOKİ kura çekişi ne zaman?

Kastamonu Tosya TOKİ kura çekişi ne zaman sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Peki Kastamonu Tosya TOKİ kura çekişi ne zaman? İşte Kastamonu Tosya TOKİ kura çekişi ne zaman sorusunun yanıtı ve proje detayları...

Afetler için yaşam üretim bölgeleri inşa ediliyor!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, yinelenmesi olağan salgınlar ve afetler için üretim üsleri kurulması gerektiğine dikkat çekti.

Mera ve yaylalara da Yapı İzin Belgesi verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı’nın İmar Affı'ndan yararlanmak için mera ve yaylalarda yapı kayıt belgesi verilip verilmediği hakkında soru önergesini cevaplandırdı. 

Çayır ve mera alanlarının değişimi meclis gündeminde!

Çayır ve mera alanlarının büyüklükleri ve değişimi meclis gündemine taşındı. CHP'li Kasap, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tosya Belediyesi, iş yerlerini kapatan esnaftan kira almayacak!

Kastamonu Tosya Belediyesi, pandemi döneminde kepenklerini indiren esnaftan kira ücreti almayacağını açıkladı. 

TOKİ'den Kastamonu Tosya'ya 2 yeni okul! İhalesi bugün!

Kastamonu İli, Tosya İlçesi Dilküşah Mahallesi (Tosya Dumlupınar Ortaokulu) 12 Derslikli Eğitim Yapısı, Merkez İlçesi Saraçlar Mahallesi (Ceritoğlu İlkokulu) 12 Derslikli Eğitim Yapısı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatları İşi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

Bolu'daki 732 dekar mera arazisi işgalden kurtarıldı!

Bolu Valiliği, bu yıl içerisinde kentteki 17 yaylada 732 dekar mera arazisinin işgalden kurtarıldığını açıkladı.

Mera Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Mera Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile turizme açılması uygun görülen bölgelerde yöresel mimariye uygun taş ve ahşap yapılar dışında inşaatların yapılmaması amaçlanıyor.

Tosya Meraşi Abdurrahman Paşa Camisi açılış Haberi

Tosya Meraşi Abdurrahman Paşa Camisi açılış


Kastamonu Tosya ilçesinde restorasyon ve yenileme çalışmaları tamamlanan Mer’aş-i Abdurrahman Paşa Camisi tekrar ibadete açıldı.


Osmanlı Devleti zamanında Abdurrahman Paşa tarafından yaptırılan ve 1584 yılında ibadete açılan caminin 2014 yılı başlarında restorasyon çalışmalarına başlandı. Yaklaşık 2 bin 500 cemaat kapasiteli 400 yıllık cami, Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 2,5 ay süren çalışmalar sonunda aslına uygun olarak restore edildi. Yenileme çalışmalara sona eren Cami Osmanlı Devleti zamanında Mimar Sinan'ın öğrencileri tarafından yapılmıştır. Mimari özelliği 1'i ana kubbe, 4'ü yarım kubbe, 5'i ise son cemaat yeri kubbesi olmak üzere 10 kubbeden oluşmakta olan Mer'aş-i Abdurrahman Paşa Camisi yeniden ibadete açıldı. İbadete açılan caminin düzenlenen programda Kur'an-ı Kerim ve ilahilerin ardından yapılan dua ile cemaate, çeşitli ikramlarda bulunuldu.



Kastamonu Beyaz...