19 / 04 / 2024

tozkoparan mahallesi kentsel dönüşüm

tozkoparan mahallesi kentsel dönüşüm

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, İstanbul'un Güngören ilçesine bağlı Tozkoparan Mahallesi'nde bulunan riskli binaların tahliyesiyle ilgili süreçle ilgili soru önergesi verdi.

Tozkoparan Mahallesi sakinlerinin dönüşüm tepkisi!

İstanbul’un Güngören ilçesindeki Tozkoparan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm sorunları devam ediyor. Günlerdir Tozkoparan Mahallesi'nde meydana gelen bu çilenin sebebi evlerinin ellerinden alınmak istenmesine itirazda bulunmaları. 

Tozkoparan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm gerginliği!

İstanbul'un Güngören ilçesindeki Tozkoparan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm tartışmalarında sular durulmuyor. Bölgenin altyapı hizmetlerini kesmek amacıyla Tozkoparan Mahallesi'ne giden ekipler, mahalle sakinlerinin tepkisiyle karşılaştı.

Tozkoparan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm krizi!

İstanbul Güngören ilçesinde bulunan Tozkoparan Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesinde sular durulmuyor. Mağdur olduklarına dikkat çeken mahalleliler, elektrik, su ve doğalgazlarının kesilmemesi için gece gündüz nöbet tutuyor.

Tozkoparan'daki kentsel dönüşüm tartışmalarında sular durulmuyor!

İstanbul Güngören'de yer alan Tozkoparan ve Küba mahallerinde başlatılan ‘kentsel dönüşüm’ uygulamalarıyla ilgili mahalle sakinlerinin tepkileri devam ediyor. 

Tozkoparan Mahallesi’ndeki tahliye ve yıkımlara tepki!

İstanbul'un Güngören Belediyesi’ne bağlı Tozkoparan Mahallesi riskli alan ilan edilmişti. Mahallelinin zorla konutlarını tahliye etmeleri sağlandı ve bina yıkımlarına start verildi. Tozkoparan sakinleri ise duruma tepkili...

Tozkoparan Mahallesi sakinlerinden kentsel dönüşüm tepkisi!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Tozkoparan Mahallesi'nde yaşayan kişilerle görüştü. Tozkoparan Mahallesi sakinleri, bölgelerinde yapılan kentsel dönüşümle ilgili şikayetlerini ve tepkilerini dile getirdi.

Tozkoparan’da 1.500 konut dönüşecek! 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Tozkoparan'da başlayacak olan kentsel dönüşüm ile 1.137 riskli konutun dönüşeceğini dile getirdi. Ayrıca proje için 700 milyon lira yatırım yapılacak. 

İstanbul Tozkoparan'da riskli yapılar tahliye ediliyor!

İstanbul'un Tozkopran Mahallesi'nde riskli olduğu belirlenen 900 daire için tahliye işlemleri başlıyor. Riskli dairelerde yaşayan hak sahiplerine Güngören İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından tebligat gönderildi. 

Tozkoparan'da kentsel dönüşüm mağduriyeti! Evlerin büyüklükleri, fark ödemeleri, teslim tarihleri bilinmiyor!

İYİ Parti İBB Başkan Adayı Buğra Kavuncu, Tozkoparan'daki kentsel dönüşüm mağdurlarıyla bir araya geldi ve önemli açıklamalarda bulundu. Kavuncu, vatandaşların evlerin büyüklüklerini, fark ödemelerini, teslim tarihlerini öğrenmek istediklerini dile getirdi.

KİPTAŞ Beykoz Çiğdem Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için sahaya indi! 

Sarıyer'deki yeni projesi için çalışmalarına devam eden İBB iştiraki KİPTAŞ şimdi de Beykoz Çiğdem Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için sahaya indi. 

Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için imzalar atıldı! 

İstanbul Sarıgöl Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesi ihalesi özel olarak davet edilen Egemen İnşaat ve Okyanus Enerji İş Ortaklığı’na verildi. İşte ayrıntılar...

İzmit Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm ihalesi Meclis gündemine taşındı! İhale neden ertelendi?

İzmit Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm ihalesinin tarihinin ertelenmesine ilişkin soru önergesi verildi. İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde son dakika! Çatı davası görüldü! 

İstanbul Tozkoparan'daki kentsel dönüşüm kapsamında mağdur olan vatandaşların davasında bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte o gelişme ve Tozkoparan kentsel dönüşümdeki son durum...

Kocaeli Gölcük Dumlupınar Mahallesi kentsel dönüşüme giriyor!

Kocaeli Gölcük Dumlupınar Mahallesi'nde riskli bölge olarak bilinen alan için beklenen haber geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın maliyet sebebiyle uygun bulmadığı kentsel dönüşüm projesi için Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

Mersin Barış Mahallesi kentsel dönüşüm için gün sayıyor!

Mersin Barış Mahallesi'nde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesi kapsamında hak sahiplerinin yüzde 90'ını kentsel dönüşüm projesini onayladı. Barış Mahallesi kentsel dönüşüme girmek için gün sayıyor.

Rize Çarşı Mahallesi kentsel dönüşüm projesinin ihalesi yapıldı!

Rize İli Merkez İlçesi Çarşı (Dolgu) Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ihalesinin, 5 Ekim 2020 tarihinde 21-b usulüyle yapıldığı öğrenildi.

Rize Çarşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı!

Rize Çarşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Burdur Necatibey Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Burdur Merkez Necatibey Mahallesi kentsel dönüşüm projesinin ihalesini 7 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Tozkoparan Mahallesi'ndeki riskli binalarla ilgili önerge verildi!

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, İstanbul'un Güngören ilçesine bağlı Tozkoparan Mahallesi'nde bulunan riskli binaların tahliyesiyle ilgili süreçle ilgili soru önergesi verdi.

Tozkoparan'da yürütmeyi durdurma kararı!

Son zamanlarda kentsel dönüşüm sıkıntılarıyla sık sık gündeme gelen Güngören'deki Tozkoparan Mahallesi için mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi...

Engin Özkoç'tan Tozkoparan çağrısı!

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, kentsel dönüşüm sıkıntılarının devam ettiği İstanbul’un Güngören ilçesindeki Tozkoparan Mahallesi için çağrı yaptı.

tozkoparan mahallesi kentsel dönüşüm Haberi

tozkoparan mahallesi kentsel dönüşüm

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, İstanbul'un Güngören ilçesine bağlı Tozkoparan Mahallesi'nde bulunan riskli binaların tahliyesiyle ilgili süreçle ilgili soru önergesi verdi. Yunus Emre, sorularının Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

CHP'li Emre, "Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını bilgilerinize sunarım" diye konuştu. 

Emre, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"İstanbul Güngören İlçesi Tozkoparan Mahallesi'nde yapılacak olan kentsel dönüşüm projesi kapsamında, binalarının yıkılmasını istemeyen mahalle sakinlerinin su, elektrik ve doğalgazlarının kesildiğine dair haberler yazılı ve görsel basına konu edilmiştir.  Bakanlar Kurulu'nun 2013 yılında “riskli alan" ilan ederek kentsel dönüşüm kapsamına aldığı Tozkoparan Mahallesi sakinleri kentsel dönüşümün gerçekleşmesini istemelerine rağmen hazırlanan projede hak ve menfaatlerinin gözardı edildiğini dile getirmektedir. Bu nedenle proje hakkında Çevre ve...