29 / 03 / 2024

tpao enerji ithalatı

tpao enerji ithalatı

Türkiye, enerji ithalatını azaltacak formülü Afganistan ve Afrika’da buldu. Orta Afrika’da keşif yapılmayan bölgelerde sismik arama başlatacak. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Afganistan’da da yabancı bir şirketle doğalgaz çıkarmayı planlıyor.

Rhenen İthalat İhracat İnşaat Enerji Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rhenen İthalat İhracat İnşaat Enerji Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de 10 milyon TL sermaye bedeli ile Wilhelmus de Roos tarafından kuruldu.

Nxt Green Biyokütle Enerji İşleme Ve Teknoloji Çözümleri İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nxt Green Biyokütle Enerji İşleme Ve Teknoloji Çözümleri İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 10 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Yıl sonunda Türkiye’nin enerji faturası 71 milyar doları bulabilir!

Enerji fiyatlarının 2023’ün ilk 6 ayında düşük seyretmesi Türkiye’nin elini rahatlattı. Fakat petrol fiyatlarının artacağına ilişkin beklentiler Türkiye’nin enerji ithalatı faturasını da büyütecek.

Özada Enerji İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özada Enerji İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da 5 milyon TL sermaye bedeli ile Enver İşler tarafından kuruldu.

Türkiye'nin LPG ithalatı yüzde 16 arttı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre, Türkiye'nin LPG ithalatı, Nisan ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 16,2 arttı ve 306 bin 86 tona çıktı.

Kor Taahhüt Enerji Turizm Taşımacılık İthalat İhracat Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kor Taahhüt Enerji Turizm Taşımacılık İthalat İhracat Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 10 milyon TL sermaye bedeli ile Kamer Günay tarafından kuruldu.

Enerji ithalatı faturası yüzde 36,3 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu ile Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan geçici dış ticaret istatistikleri kapsamında enerji ithalatı faturası nisanda yüzde 36,3 azaldı.

Tugend Enerji Danışmanlık Ve Mühendislik Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Tugend Enerji Danışmanlık Ve Mühendislik Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi Güngören'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Erdem Eren Akman tarafından kuruldu.

LPG ithalatında yüzde 43,3 artış!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun Şubat Ayı verilerine göre, LPG ithalatı yıllık olarak yüzde 43,3 oranında artış gösterdi. Buna karşılık LPG üretiminde ise yüzde 30,7 azalma meydana geldi.

Ms Suphan Group Lastik Dönüşüm Enerji Lojistik Madencilik Petrol Tekstil İthalat İhracat A.Ş. kuruldu!

Ms Suphan Group Lastik Dönüşüm Enerji Lojistik Madencilik Petrol Tekstil İthalat İhracat A.Ş. Beylikdüzü'nde 20 milyon TL sermaye bedeli ile Sedat Aygün ve Muhebullah Abzul Azız ortaklığında kuruldu.

Caf İnşaat Enerji İthalat İhracat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Caf İnşaat Enerji İthalat İhracat Ve Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Zeki Tınas tarafından kuruldu.

Nufa İnşaat Enerji İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nufa İnşaat Enerji İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beşiktaş'ta 10 milyon TL sermaye bedeli ile İzettin Demir, Musa Demir ve Ömer Demir ortaklığında kuruldu.

Megrel İnşaat Enerji Otomotiv Gıda Turizm Lojistik İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Megrel İnşaat Enerji Otomotiv Gıda Turizm Lojistik İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Cemil Şirin tarafından kuruldu.

tpao enerji ithalatı Haberi

tpao enerji ithalatı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile TPAO bürokratları yaklaşık bir yıldır devam eden temaslar kapsamında geçtiğimiz günlerde Afganistan’a gitti. TPAO’nun Afganistan’da yabancı bir şirketle yüzde 40 ortak olacağı bölgede 60 milyon dolarlık yatırımla aramalara başlayacak. Libya için de yeni bir strateji ortaya konacak. Bu kapsamda yabancı şirketlerin özelikle siyasi nedenlerle çekildiği sahalar satın alınacak.


ABD ve Kanada’ya kayagazı eğitimine giden enerji bürokratlarının yeni hedefi ise 2023 yılına bu üretimlerden yıllık 6 milyar dolar gelir elde etmek. TPAO, yoğun kaya gazı rezervi tespit edilen Trakya ve Güneydoğu’daki kuyularda çatlatmalı üretim operasyonu yapmaya başladı. Başta Trakya ve Güneydoğu olmak üzere Türkiye genelinde 4,6 trilyon metreküp kaya gazı rezervi olduğu tahmin ediliyor. Karadeniz ve Akdeniz’de petrol ve doğalgaz aramalarında kullanılmak üzere 260 milyon...