26 / 04 / 2024

trabzon imar planı

trabzon imar planı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Trabzon Ganita-Faroz ve Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde  çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, çalışmaları yerinde inceledi. 

Trabzon'daki bazı yaylaların statü değişikliği TBMM gündeminde!

30 Ocak 2021 tarihli Cumhurbaşkanı Kararı ile Trabzon'daki bazı yaylaların statü değişikliği meclis gündemine taşındı. CHP'li Hamzaçebi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Trabzon'da kentsel dönüşüm için 8.4 milyon TL'lik ödeme!

Trabzon'da kentsel dönüşüm projesi için kamulaştırma çalışması yapılan alanlar için hak sahiplerine 8 milyon 416 bin 225 lira ödeme yapıldı.

Trabzon'da 6 ilçe için imar uyarısı!

Askı süreleri uzatılan imar planlarıyla ilgili vatandaşları uyaran TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şube Başkanı Ercan Şen, Ortahisar, Akçaabat, Çarşıbaşı, Sürmene, Of ve Şalpazarı ilçelerine ait 1/5000 ölçekli nazım imar planlarının askıda olduğunu hatırlattı. 

Trabzon'a 53 bin 500 metre imar yolu yapıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’a 5 yılda 53 bin 600 metre imar yolu yapıldığını açıkladı.

Trabzon'da öncelik imar!

AK Parti Ortahisar Belediye Başkan aday adayı Hasan Kamil Velioğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Muzaffer Aydın’la imar planı hakkında konuştu. Velioğlu, “Kentin imarında uzun vadeli planlamalar yapmalıyız'' dedi.

Trabzon'da imar çalışmaları tamamlanıyor!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, basın mensupları ile sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Gümrükçüoğlu, “Büyükşehir olan 14 ilden, imar yönünden bizim kadar çalışma yapmış olan başka bir şehir yok'' ifadelerini kullandı.

Trabzon'da sırada 1/25.000 ölçekli imar planı var!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı ikinci toplantısı gerçekleşti. Toplantıda imar planları masaya yatırıldı.

Trabzon'da imar planı yoğunluğu!

Trabzon Belediye Toplantı Salonu'nda gündeme dair basın toplantısı gerçekleşti. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, bölgede hızlı bir şekilde 38 bin konutluk ruhsat verildiğini söyledi.

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'ndan Dursun ali'ye rant tepkisi!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çömlekçi-İskenderpaşa Mahallelerini Koruma Yaptırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dursun Ali Düzenli’nin rant peşinde olduğunu savundu.

Trabzon'un 6 bin hektarlık alana ihtiyacı var!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Davut Çakır ise konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Çakır, Trabzon'un yaşanabilir bir kent olabilmesi için 6 bin hektarlık alana gerek olduğunu söyledi.

Trabzon'da otel yerine yeni imar planı!

YAPIMINA iş adamı Ali Uzunalioğlu tarafından 1994 yılında başlanan 5 yıldızlı otel inşaatı, Trabzon Belediyesinin arka kısımdaki vatandaşların itirazı sonucu 8 kat izni vermemesi nedeniyle 2000 yılında durdurulmuştu.

Trabzon'da imar sorunu mu yaşanıyor?

Trabzon'da 7. Kentsel Altyapı Sempozyumu devam ediyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, sempozyumda yaptığı değerlendirmede, Trabzon'daki imar sorunu konusunda açıklamalarda bulundu.

Süleyman Soylu Trabzon'daki projeleri anlattı!

Teşkilatlara ve partililere konuşan AK Parti MKYK Üyesi Süleyman Soylu muhteşem bir Trabzon vizyonu çizdi. Soylu Trabzon’un mega sorunlarını içselleştirerek geleceğin Trabzon’unu anlattı.

Trabzon'da çevreyi kirletene ceza!

Trabzon'da kentsel dönüşüm uygulamaları ile çevre mevzuatları kapsamında yürütülen izin ve lisans işlemlerine ilişkin olarak Trabzon Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü' nde bir toplantı gerçekleştirildi.

Uzungöl'de imar planı gecikti!

Trabzon’un turizm merkezi Uzungöl’ü ‘koruma imar planı’nı mahkeme iptal etti. Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, “İmar planı gecikince vatandaş kaçak yapıya yöneldi” diye açıklama yaptı. 

Trabzon Karaçam ve Ataköy mahalleleri nazım imar planı onaylandı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon’un içerisinde Çaykara ve Dernekpazarı’nın da bulunduğu 8 ilçenin imar planını onayladı.

Trabzon'da 8 ilçenin imar planı onaylandı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 8 ilçenin 1/5000 ölçekli revizyon ve ilave nazım imar planının onaylandığını bildirdi.

Uzungöl Teleferik Projesi imar planı askıda!

Trabzon Uzungöl Teleferik Projesi'ne ilişkin hazırlanan imar planı bugün askıya çıkarıldı...

Ufuk Can: Trabzon Yıldızlı'nın imar planı değişmeli!

Trabzon Yıldızlı Muhtarı Ufuk Can, Yıldızlı'da yapılan imar planı ile ilgili çağrıda bulundu. Can, vatandaşın yıllardır mağdur edildiğini artık vatandaşın hakkının verilmesi gerektiğini ifade etti.

Trabzon Boztepe teleferik imar planı askıda!

Trabzon Ortahisar İlçesi, Boztepe Mahallesi, 3. Derece Doğal Sit Alanı, Teleferik Tesisi (Üst İstasyon) ve güzergahının bir kısmı ile Kanuni Bulvarı I. Etabına ilişkin imar planı askıda...

Trabzon Akçaabat karayolu ve rekreasyon alanı imar planı askıda!

Trabzon Akçaabat İlçesi “Karayolu, Arıtma Tesisleri ve rekreasyon alanı” amaçlı 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği askıya çıktı...

Trabzon Çarşıbaşı Kıyı Düzenlemesi ve Sahil Tahkimatı imar planı askıya çıktı!

Trabzon Çarşıbaşı Kıyı Düzenlemesi ve Sahil Tahkimatı amaçlı olarak hazırlanan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı teklifleri bugün askıya çıkarıldı. Planlar 19 Eylül'de askıdan inecek...

Uzungöl'ün imar planı kesinleşti!

Uzungöl'ün koruma amaçlı imar planı kesinleşti. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Uzungöl'ün koruma amaçlı imar planının onaylandığını, askıya çıktığını ve kesinleştiğini, planın uygulanmasında taviz vermeyeceklerini belirtti.

Uzungöl'ün koruma amaçlı imar planı kesinleşti!

Uzungöl'ün koruma amaçlı imar planı kesinleşti. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Uzungöl'ün koruma amaçlı imar planının onaylandığını, askıya çıktığını ve kesinleştiğini, planın uygulanmasında taviz vermeyeceklerini belirtti.

Trabzon yeni imar planı ile ele alınacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yeni dönemde Trabzon'un bütünü için yeni imar planının ele alınacağını kaydederek yapılacak çalışma ile tüm ilde imar bütünlüğünün sağlanacağını söyledi

Uzungöl'ün yeni imar planını İLBANK yapıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili kuruluşu İLBANK, Trabzon Uzungöl Koruma Amaçlı Nazım ve de Uygulama İmar Planı ile projelerine bir yenisini daha ekledi. Uzungöl'ün yeni imar planını İLBANK yapıyor...

Bursa Şehir Plancıları Odası'ndan imar planı değişikliklerine tepki!

Bursa Şehir Plancıları Odası Başkanı Füsun Uyanık, yerel seçim öncesi belediyelerdeki imar planı değişikliklerine tepki gösterdi. Uyanık: "Plan değişiklikleri bir an önce onaylanarak oldu bittiye getirilmek isteniyor." dedi...

trabzon imar planı Haberi

trabzon imar planı

Çalılşmaları devam eden Ganita-Faroz ve Çömlekçi Kentsel Dönüşüm projelerini yerinde inceleyen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, ilgililerden bilgi aldı. Sabah'tan Özgür Çoban'ın haberine göre; Başkan Zorluoğlu'na incelemeleri esnasında TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, Kent A.Ş. Genel Müdürü Emre Gülsever, Başkan Danışmanları Emre Akgün, Mehmet Karaoğlu ve ilgili daire başkanları eşlik etti.

İki buçuk senede hızlandı

Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi alanında açıklama yapan Başkan Zorluoğlu, "Çok büyük bir kazanım olarak gördüğümüz bir proje. Şimdi geldiğimiz noktada uzunca süreden beri bu dönüşüm Trabzon'da bekleniyordu ve 2010'dan itibaren burası halkın şehrin gündeminde olan bir konuydu. Son iki buçuk yılda burası gerçek anlamda hız kazandı. Bunda şehrin dinamiklerinin bu işe verdiği özel önemin de payı var. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımızın özel ilgisi,...