16 / 04 / 2024

trabzon imar

trabzon imar

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı gerçekleştirildi. Yapılan toplantı kapsamında Of, Vakfıkebir ve Çarşıbaşı ilçelerinde yeni imar planları kabul edildi. 

Trabzon Karaçam ve Ataköy mahalleleri nazım imar planı onaylandı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon’un içerisinde Çaykara ve Dernekpazarı’nın da bulunduğu 8 ilçenin imar planını onayladı.

Trabzon'da sırada 1/25.000 ölçekli imar planı var!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı ikinci toplantısı gerçekleşti. Toplantıda imar planları masaya yatırıldı.

Trabzon yeniden imar ediliyor!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı ilk toplantısı gerçekleşti. Toplantıda Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilen 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Revizyonu ve Plan Hükümlerininin de onaylandığı belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi Trabzon’u imar ediyor!

Dün gerçekleştirilen Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısında Trabzon'un imar konusu ele alındı.

Trabzon’da imarsız yer kalmayacak!

Başkan Gümrükçüoğlu, il genelinde iki yıl sürecek olan imar çalışmalarının başlayacağını ve çalışmaların tamamlanmasıyla Trabzon’da imarı yapılmamış bir metre kare bile alan kalmayacağını ifade etti.

Trabzon'da çevreyi kirletene ceza!

Trabzon'da kentsel dönüşüm uygulamaları ile çevre mevzuatları kapsamında yürütülen izin ve lisans işlemlerine ilişkin olarak Trabzon Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü' nde bir toplantı gerçekleştirildi.

Trabzon kentsel dönüşüm projeleri ile değişecek!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu; Trabzon'daki kentsel dönüşümle ilgili olarak 'Trabzon'u gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak için kentsel dönüşüm projelerine önem veriyoruz' dedi...

Trabzon Uzungöl'ün imar planları değişti! 

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'ün imar planları değişti. Yeni planlara göre; konut ve pansiyonlar için 2, oteller için 3 kat sınırlaması getiriliyor.

Trabzon'da 6 ilçe için imar uyarısı!

Askı süreleri uzatılan imar planlarıyla ilgili vatandaşları uyaran TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şube Başkanı Ercan Şen, Ortahisar, Akçaabat, Çarşıbaşı, Sürmene, Of ve Şalpazarı ilçelerine ait 1/5000 ölçekli nazım imar planlarının askıda olduğunu hatırlattı. 

İmar planları askı sürelerinin 1 Mayıs’a çekilmesine tepki!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şube Başkanı Ercan Şen, koronavirüs nedeniyle 16 Haziran’a kadar uzatılan imar planları askı sürelerinin 1 Mayıs’a çekilmesine tepki gösterdi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin imar planları sil baştan!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve mecliste onaylanan imar planları TMMOB ŞPO Trabzon Şubesinin itirazı üzerine iptal edildi. TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şube Başkanı Ercan Şen konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Trabzon Ortahisar'daki tarihi binanın imar planı iptal edildi!

Trabzon Ortahisar’da tarihi binanın yanına yapılan restoranın imar planları ve ruhsatı iptal edildi...

 Uzungöl’de imar barışına aykırı yapıların yıkımı için bekleyiş sürüyor!

Trabzon’un Çaykara ilçesinde yer alan Uzungöl’deki imar barışına uygun olmayan yapıların yıkımı için son tarih 5 Ekim olarak belirlenmişti. Yapıların sahiplerinin binaları boşaltmaması üzerine yıkım gerçekleştirilemedi. Yıkım için bekleyiş sürüyor…

Ortahisar'ın imar sorunları konuşuldu!

Trabzon'un Ortahisar Belediyesi'nin düzenlediği İmar Çalıştayı gerçekleşti. Çalıştayda imar sorunu ele alındı.

Uzungöl'de imar affı krizi!

Trabzon'un Uzungöl ilçesinde 2006 yılında yaptığı bina için yargılanan Hasan Asan, imar affından yararlanmasına rağmen 2 yıl 4 ay hapis cezası aldı.

Trabzon'a 53 bin 500 metre imar yolu yapıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’a 5 yılda 53 bin 600 metre imar yolu yapıldığını açıkladı.

Trabzon'a yeni imar yolları kazandırılıyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin kente yeni imar yolları kazandırmaya devam ettiği belirtildi. Trabzon'a yeni imar yolları kazandırılıyor..

Trabzon Beşirli’de imar yolu yapılıyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, şehre yeni imar yolları kazandırmaya devam ediyor. Trabzon Beşirli’de imar yolu yapılıyor.

Trabzon'da öncelik imar!

AK Parti Ortahisar Belediye Başkan aday adayı Hasan Kamil Velioğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Muzaffer Aydın’la imar planı hakkında konuştu. Velioğlu, “Kentin imarında uzun vadeli planlamalar yapmalıyız'' dedi.

Uzungöl'de imar kirliliğine türkülü tepki!

Karadenizli sanatçı Apolas Lermi, Trabzon'un Çaykara ilçesinde imar kirliliği tartışmaları ile gündeme gelen Uzungöl için türkü yazdı.

trabzon imar Haberi

trabzon imar

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi yeni imar planlarını değerlendirmek için bir araya geldi. Yapılan Meclis toplantısında Of, Vakfıkebir ve Çarşıbaşı ilçelerinde yeni imar planları kabul edildi. 

Belediyenin yaptığı açıklamada, Trabzon il genelinde 1/100.000, 1/50.000, 1/25.000 ölçekli imar planları ve 8 ilçenin 1/5.000 ölçekli nazım imar planlarını hazırlanarak yürürlüğe konulmasının ardından Of, Vakfıkebir ve Çarşıbaşı ilçelerinin de 1/5.000 ölçekli nazım imar planlarının hazırlatılacağı yer aldı.

Toplantıda imar çalışmaları hakkında bilgiler veren rabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,  Trabzon'un imar çalışmaları yönünden 31 Mart 2014'te büyükşehir statüsü kazanan diğer illerin çok önünde olduğunu vurguladı. 

Gümrükçüoğlu, sözlerine şunları da ekledi; "İmar planı demek düzen demektir, yaşanabilir şehirler, mutlu insanlar demektir. İmar planları park-bahçe, yeşil alan, yol demektir, düzensizliğin önüne geçmektir. Trabzonumuz...