26 / 04 / 2024

Trabzon Kent Müzesine kavuşuyor

Trabzon Kent Müzesine kavuşuyor

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde bulunan tarihi Merkez Bankası binasının kent müzesine dönüştürülmesi için başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor. Proje için yaklaşık 4,5 milyon TL harcanacak.

Trabzon Kent Müzesi'nde kavuşuyor!

Trabzon’da eski Merkez Bankası binasının Kent Müzesi’ne dönüştürülmesi için başlatılan çalışmalar ara verilmeden sürdürülüyor. Oltan Vakfı yaklaşık 4,5 milyon TL’ye harcayarak müzeyi Trabzon’a kazandıracak.

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan Trabzon'a deprem uyarısı: Erzincan depremi Trabzon'u da yıkar!

Trabzon Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Semi Hamzaçebi, Erzincan'da olabilecek bir depremin Trabzon'u da yıkacağına dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. 

Yeşilçam'ın ünlü konağı müze oluyor!

Kibar Feyzo gibi Yeşilçam'ın birçok filmine sahipliği yapan Hatay'daki tarihi konak için karar verildi. Konak restore edilerek sinema müzesine çevrilecek. 

Edirne yeni müzesine kavuşuyor!

Restorasyon çalışmaları, teşhir ve tanzimi büyük ölçüde tamamlanan, Balkan Tarihi Müzesi açılış için gün sayıyor.

Ahmet Keleşoğlu Kent Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Karaman'ın Ermenek ilçesinde geçtiğimiz aylarda yapımına başlanan Ahmet Keleşoğlu Kent Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor.

Kayseri Kültepe'nin açık hava müzesine dönüştürülmesi mecliste!

2022 yılının Kültepe Kaniş Karum Yılı olarak ilan edilmesi istemi ve bölgenin açık hava müzesine dönüştürülmesi meclis gündemine taşındı. MHP'li Özdemir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Antalya Kent Yaşam Parkı Projesi tamamlanıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Karaalioğlu Kent Yaşam Parkı Projesi bünyesinde yer alan Kent Müzesi çalışmalarını yerinde inceledi. 

Antalya'daki tarihi yapılar müze oluyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Karaalioğlu Kent Yaşam Parkı Projesi bünyesindeki Kent Müzesi çalışmalarını yerinde denetledi.

Tarihi Hazinedaroğlu Konağı müzeye dönüşüyor!

Ordu'da Bolaman Kalesi kalıntılarının üzerine 18. yüzyılda yapılan Hazinedaroğlu Konağı, yörede bulunan yaşama sahip eserlerin bulunacağı kent müzesine dönecek.

Sakarya'ya 6 yeni kent müzesi inşa edilecek!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya’da 6 müzenin yapılacağının müjdesini verdi. Yüce, "İnşallah şehrimiz ‘Müzeler Şehri’ haline gelecektir” dedi.

Ankara'daki Erzurumlu Nafiz Bey apartmanı müze olacak!

Başkent Ankara'daki Erzurumlu Nafiz Bey adıyla anılan apartmanın restorasyonunun yapılarak kent müzesi haline getirilmesine karar verildi.

Antalya Kent Müzesi Kompleksi açılış için gün sayıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ilk tamamlanacak projeler arasında gösterdiği Antalya Kent Müzesi Kompleksi’nde çalışmalar yeniden başladı. 

Antalya Kent Müzesi 29 Ekim'den önce açılacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel döneminde başlanan Kent Müzesi projesinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde hizmete açılacağı müjdelendi.

İzmit'te belediye müzesine yatak odası yapıldığı iddiası!

İzmit Belediyesi tarafından restore edilen ve belediye müzesi tabelası asılan tarihi Yeşil Konak’ta cihannüma katının yatak odası yapıldığı iddia ediliyor. AKP’li eski başkan Nevzat Doğan tarafından kullanıldığı iddia edilen odanın ziyarete kapalı olduğu, kilit altında tutulduğu görüldü. 

Trabzon Kent Müzesine kavuşuyor Haberi

Trabzon Kent Müzesine kavuşuyor

Trabzon’un Ortahisar ilçesinin Kahramanmaraş Caddesi’nde bulunan tarihi merkez bankası binasının kent müzesine dönüştürülmesi için başlatılan restorasyon ve inşaat çalışmaları devam ediyor.


Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin önemli kültür ve sosyal projelerinden biri olan kent müzesi ile tarih, uygarlık ve kültür kenti olan Trabzon’a ayrı bir yaşam alanı daha kazandırılmış olacak. 24 saat yaşayan bir kompleks olarak inşa edilmekte olan kent müzesi, şehrin dünya çapında tanınmışlığını artıracak ve Trabzon’un tarihi; sosyal yaşamı ve kültürünün yaşatılmasına önemli katkılarda bulunacak.


Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaklaşık 4,5 milyon TL harcayarak müzeyi Trabzon’a kazandıracak olan Oltan Vakfı’na teşekkür etti. Tarihi Merkez Bankası binasının kent müzesine dönüştürülme çalışmalarının iki aşamadan oluştuğunu kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “İlk olarak bin 500 metrekarelik kapalı...