25 / 04 / 2024

Trabzon Tabakhane Vadisi projesi

Trabzon Tabakhane Vadisi projesi

Trabzon'da Tabakhane Vadisi'nde uygulanacak rekreasyon projesinin yapımına başlanıldı. 

Trabzon Tabakhane Vadisi ihaleye çıkıyor!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdürüldüğü Tabakhane vadisinde uygulanacak rekreasyon projesi yapım ihalesi için tarih belirlendiğini açıkladı. 

Trabzon Of'ta kentsel dönüşüm start aldı!

Trabzon’un Of ilçesi Sulaklı Vadisi’nde kentsel dönüşüm çalışmaları start aldı. Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, “Söz verdiğimiz gibi Of’ta dönüşüm başladı" dedi.

Trabzon Kalesi ve surları yapılaşma nedeniyle tehdit altında!  

Trabzon'da Roma döneminde Tabakhane ve Zağnos vadileri arasında yer alan ve yüksek kaya kitlesi üzerine kurulan Trabzon Kalesi'ne bitişik yapılar yapıldı...

Trabzon Altındere Yeni Yaşam Projesi’nin ihalesi tamamlandı!

Trabzon’un Maçka ilçesinde bulunan Altındere Vadisi’nde hayata geçirilecek olan Altındere Yeni Yaşam Projesi’nin ihalesi tamamlandı.

Tabakhane Vadisi’ndeki 3 katlı ev kaderine mi terk edildi?

Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi içinde kalan ve halen yıkılamayan binayla ilgili belirizlik sürüyor. Mülk sahibi üç katlı binasına beş daire isteyince sorun çözülemiyor.

Tabakhane kentsel dönüşümde tarihi sur ve menfez ortaya çıktı!

Trabzon Tabakhane Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yürütülen çalışmalarda antik Roma dönemi ile Osmanlı dönemine ait tarihi sur ile menfez ortaya çıktı...

Trabzon Pazarkapı kentsel dönüşüm alanına alınıyor!

Trabzon’da Zağnos ve Tabakhane Vadileri Kentsel Dönüşüm alanları arasında bulunan Pazarkapı Mahallesi kentsel dönüşüm kapsamına alındı.

Trabzon'da kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Trabzon’un Zağnos Vadisi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Zağnos’un Pazarkapı tarafından uygulanan kentsel dönüşümde binalar yıkıldı, yerine kaymakamlık ve belediye binarı yapıldı. 

Trabzon Tabakhane Köprüsü'nde yıkılma riski!

Trabzon'da kentsel dönüşüm kapsamında su borusunun patlaması sonucu çıkışında çökme meydana gelen ve yıkılma riski buluan Roma dönemine ait Tabakhane Köprüsü'nde incelemeler yapıldı.

Tünel Akvaryum'un yüzde 25'i tamamlandı!

Trabzon Ortahisar Belediyesi tarafından Zağnos Vadisi ile Tabakhane Vadisi arasında inşa edilen Tünel Akvaryum projesinin yüzde 25'lik bölümü bitti. Proje kapsamında 50 metre kazı tamamlandı.

Tabakhane dönüşüm projesi için 672 bina kamulaştırıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 672 binanın kamulaştırma işleminin tamamlandığı belirtildi.

Trabzon Tabakhane Vadisi'nde dönüşüm başlıyor!

Trabzon'da hayata geçirilen Tabakhane Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışmalar başlıyor. Proje kapsamında, tünel yapılacak alanda, arkeolojik kazı çalışması başlatıldı.

Trabzon Akvaryum Projesi'ne TOKİ desteği!

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Zağnos ve Tabakhane vadileri arasında yapılan Tünel Akvaryum Projesi’nde incelemelerde bulundu. Genç, inşaat çalışmaları hakkında bilgi verdi.

TOKİ Tabakhane Yenicuma'da sözleşme dönemi sona eriyor!

Trabzon Tabakhane Yenicuma 353 Konut Kentsel Yenileme Projesinde yer alan konutlar için sözleşme dönemi sona eriyor.

Trabzon Tabakhane Vadisi projesi Haberi

Trabzon Tabakhane Vadisi projesi

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, TOKİ ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Tabakhane Vadisi'nin kentsel dönüşüme tabi tutulduğunu açıkladı. 

Başlayan çalışmalar kapsamında, bu alanda rekreasyon projesi de uygulanacağını dile getiren Gümrükçüoğlu, "İhale sürecinin tamamlanmasının ardından yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. Böylece vadide uygulanacak rekreasyon projesinin yapımına başlandı." dedi. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Tabakhane kentsel dönüşüm alanı içinde Kanuni Bulvarını sahile bağlayacak önemli bir ulaşım aksının da yer alacağına dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu yolla birlikte, kamulaştırma ve yıkım çalışmalarını tamamladığımız Pazarkapı kavşağı ve Yavuz Selim Bulvarı arasındaki kısmın rekreasyon uygulama ihalesi TOKİ tarafından gerçekleştirildi. Yasal ihale sürecinin tamamlanmasının ardından geçtiğimiz cuma günü yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. Karayolları tarafından Pazarkapı kavşağı ile devlet karayolu da yeniden...