17 / 04 / 2024

trabzon turizm

trabzon turizm

Turizm sezonu öncesinde değerlendirme toplantısı düzenleyen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Bu sezon turizmde büyük bir rekor kırarız” dedi.

Trabzon alternatif turizmin gözdesi oldu!

Türkiye 'nin en önemli turizm bölgelerinden biri haline gelen Doğu Karadeniz'de Trabzon, iş ve şehir yaşantısı stresinden uzaklaşmak isteyenler tarafından tercih ediliyor.

Trabzon mini Arap şehri mi olacak?

TRABZON Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon'a gelen Armada Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Muhammet Raıf Hakmi ve Ceo Dr. Jamal Abdalla Dubai'i makamında kabul etti.

Trabzon'da sağlık turizmi ile en az 500 bin turist gelecek!

Trabzon İpek yolu Sağlık Turizmi Derneği Yönetimi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kalaycıoğlu ve de beraberindeki Recep Ergenç, Sevgi Ayçiçek ve Kemal Küçükyılmaz sağlık turizmi hakkında konuştu.

Trabzon'a gelen turist sayısında artış yaşandı!

Karadeniz'e gelen turistlerin en çok ziyaret ettiği turistik mekanlardan olan Trabzon'daki Sümela Manastırının restorasyonunun ihale aşamasına geldiği, restorasyon sonrası kapalı bölümlerinin de ziyarete açılacağı bildirildi...

Trabzon'da 500 bin turist hedefine yaklaşıldı!

Doğu Karadeniz'de Uzungöl'den sonra en fazla ziyaretçi ağırlayan ve içindeki tarihi manastırın yanı sıra doğal güzelliğiyle öne çıkan tarihi Sümela Manastırı ve Ören Yeri'ne yıllık bazda hedeflenen 500 bin turist hedefine yaklaşıldı

Trabzon'a 9 ayda gelen turist sayısı 2 milyon 171 bin 234'e ulaştı!

Tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Trabzon'a 9 ayda gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre iki kat artarak 2 milyon 171 bin 234'e ulaştı.

Celil Öz: Trabzon turizmde hedef büyüttü!

Turizmde altın çağa yürüyoruz Trabzon Valisi Abdil Celil öz, geçen yıl şehrin tarihi ve turistik yerlerini 2 milyon 700 bin kişinin ziyaret ettiğini belirterek bu yılki turizm sezonunda bu sayının yüzde 25-30 arttığını tahmin ettiklerini söyledi.

Trabzon'da turizm rakamları yüzde 50 arttı!

Trabzon’da, geçen yıla oranla bu yıl turizm sezonunda büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Geçen yılın Temmuz ayı verilerine göre, genel toplamda yerli ve yabancı turist sayısı yüzde 50 oranında arttı.

Trabzon turist sayısında geçen seneye göre yüzde 50 artış yaşandı!

Trabzon geçtiğimiz turizm sezonuna göre büyük bir yoğunluk yaşıyor. Geçtiğimiz yılın temmuz ayı verilerine göre genel toplamda yerli ve yabancı turist sayısı yüzde 50 oranında arttı.

Trabzon'a kruvaziyer gemisiyle 15 bin turist gelmesi hedefleniyor!

Trabzon'a yıl sonuna kadar 15 bin turistin kruvaziyer gemisiyle gelmesi bekleniyor. Kruvaziyer konusunda yürütülen çalışmalara Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ve de TÜRKSAB da destek veriyor.

Trabzon'a 2013'te 2.7 milyon turist geldi!

Kruvazör turizm konusunda da yüzde 35'lere varan bir artış söz konusu olduğunu söyleyen Trabzon Valisi Abdil Celil Öz "Kamu olarak turizmin altyapısını geliştirecek çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Trabzon'u bu yıl 25 bin turist ziyaret edecek!

Son yıllarda kruvaziyer turizminde ilgi odağı haline gelmeye başlayan Trabzon'a bu yıl 30 gemi geleceği ve 25 bin turistin kenti ziyaret etmesinin beklendiği bildirildİ

Trabzon'da turizm öncelikli 15 belediyeye 9 milyonluk ödenek!

Trabzon'da il genelinde turizm öncelikli 15 belediyeye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 9 milyon 437 bin lira ödenek aktarıldı...

Trabzon Büyükşehir ticaret, turizm ve konut imarlı arsa satacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ortahisar'da ticaret, turizm ve konut alanı imarlı arsa satacak. Arsanın satış ihalesi 12 Ekim 2022 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Trabzon’ da Orta Doğulu turistler şehre 1 milyar dolar kazandırdı!

Trabzonlu esnaf Ahmet Tosun "Arapların Trabzon'u tercih ettiklerini biliyorduk. Ama bu yıl beklediğimizden daha fazla Arap turist yoğunluğu oldu. Çok fazla alışveriş yapıyorlar. Fakat çok şükür, turizm sezonu hareketli geçti. Çok mutluyuz". İşte haberin devamı...

Trabzon Beşikdüzü'nde Turizm ve Doğa Sporları Merkezi tesisi yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Trabzon Beşikdüzü Belediyesi tarafından, Beşikdağ Turizm ve Doğa Sporları Merkezi ticari tesisleri yapım karşılığı ve teleferik tesisi 29 sene süreyle işletilmesi ihale edilecek. Tesisin yıllık kira bedeli 1 milyon 800 bin TL olarak açıklandı. 

Başaran Trabzon Otelcilik Turizm Ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Başaran Trabzon Otelcilik Turizm Ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi Eyüpsultan'da Hüseyin Başaran tarafından açıldı.

Trabzon Uzungöl'ün imar planları değişti! 

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'ün imar planları değişti. Yeni planlara göre; konut ve pansiyonlar için 2, oteller için 3 kat sınırlaması getiriliyor.

Trabzon Uzungöl'de yıkımlar yeniden başlıyor!

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı. Proje ile çevrede bulunan kaçak yapılar ortadan kaldırılacak.

Trabzon Kızlar Manastırı’nın Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsisi iptal edildi!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan kararla tarihi Kızlar Manastırı’nın Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsisi iptal edildi.

Trabzon’da yabancıya konut satışında rekor!

Turizm değerini her geçen sene yükselten Trabzon’da yabancılara yapılan konut satışları 2018'de rekor seviyeye ulaştı. 

Trabzon'a yeni turizm yatırımları geliyor!

Trabzon'da büyük bir değişim yaşanıyor. Bölge turizmini geliştirmek için Karadeniz Master Planı projesi hazırlanıyor. Proje ile ilgili çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Trabzon Otelcilik Ve Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Trabzon Otelcilik Ve Turizm Anonim Şirketi bugün Beyoğlu’nda 9 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Necati Gür, Fatih Gür ve Abdullah Gür ortaklığında kuruldu.

Trabzon'a 3 yeni Uzungöl geliyor!

Orman Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Trabzon'daki Uzungöl gibi 3 yeni tabiat turizm merkezi için düğmeye bastı.

Trabzon Erikbeli Yaylası'na 12 milyon TL'lik turizm yatırımı!

Trabzonlu işadamı Atilla Ataman tarafından, Tonya Kalınçam-Erikbeli Yaylası'nda inşa edilen turizm tesisinin 2018 yılının Eylül ayında açılması planlanıyor.

Nami Alnami'den Trabzon’a 150 milyon dolarlık turizm yatırımı!

Kuveytli yatırımcı Dr. Nami Alnami, Trabzon’un Yomra ilçesine yapacağı 150 milyon dolarlık turizm yatırımı için Yomra Belediyesi’ne bir ziyarette bulundu.

trabzon turizm Haberi

trabzon turizm

 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, turizm sezonu öncesinde düzenlediği basın toplantısıyla bu alanda önemli değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasının başında yakın zamanda Trabzon’da iki önemli turizm toplantısı gerçekleştirildiğini hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu, alınan kararların Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile istişare edilmesiyle turizm sezonu için çok ciddi çalışmalara başlandığını kaydetti. Büyükşehir Belediyesi olarak turizm alanında üzerlerine düşen vazifeyi fazlasıyla yerine getirme gayreti içinde olduklarını ifade eden Gümrükçüoğlu, sözlerinin başında belediye olarak bu alanda gerçekleştirdikleri ve gerçekleştirmekte oldukları çalışmaları kısaca özetledi.



KÖRFEZ TURİZMİ İÇİN VAZİFEMİZİ HER ZAMAN YAPTIK

Değerlendirmesinde Büyükşehir Belediyesi olarak Körfez turizmi için yıllar boyunca ciddi çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Gümrükçüoğlu, “Körfez ülkelerindeki tüm fuarlara ve tanıtım organizasyonlarına çok kuvvetli ekiplerimizle katıldık, bunun da turizmimize önemli katkılar sağladığını sizlerle...