25 / 04 / 2024

Trabzon turizmi

Trabzon turizmi

Turizm İşletmeleri ve Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı Murat Çavga, "Trabzon'da kış aylarında turizm hareketliliği sağlayacak fuar ve kongre çalışmalarının yapılabilmesi için en az 3-4 salonu olan bir fuar ve kongre merkezine ihtiyacımız var." dedi.

İsmail Kansız: Trabzon'da otel yatırımları artacak!

Son yıllarda Arap turistler başta olmak üzere yılda ortalama 3 milyon turistin ziyaret ettiği Trabzon'da turistlerin daha rahat konaklayabilmeleri için yatırımlar artırılacak.

Trabzon turizmi parlayan yıldız olacak!

AK PARTİ Trabzon milletvekili aday adayı Mazhar Yıldırımhan, Trabzon'un geleceğine çok büyük katkı sağlayan turizm için altyapı ve üst yapı yatırımlarının bir an evvel Trabzon'a kazandırılması gerektiğini söyledi.

Trabzon'da 500 bin turist hedefine yaklaşıldı!

Doğu Karadeniz'de Uzungöl'den sonra en fazla ziyaretçi ağırlayan ve içindeki tarihi manastırın yanı sıra doğal güzelliğiyle öne çıkan tarihi Sümela Manastırı ve Ören Yeri'ne yıllık bazda hedeflenen 500 bin turist hedefine yaklaşıldı

Trabzon'da turist sayısında rekor artış!

Trabzon'da turist sayısında rekor artış yaşandı. Karadeniz Bölgesi'nin en önemli şehirlerinden Trabzon'a bu yılın ilk 9 ayında gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre iki kat arttı.

Trabzon, turizm ve ticaret ağırlıklı bir ekonomi planlıyor!

Trabzon, turizm ve ticaret ağırlıklı bir ekonomi planlıyor. Hedef, yılda 5 milyar dolarlık ihracat yapan, 12 milyon turist ağırlayan, limanı ve lojistik merkezi ile geniş bir coğrafyanın çekim merkezi olmak.

Celil Öz: Trabzon turizmde hedef büyüttü!

Turizmde altın çağa yürüyoruz Trabzon Valisi Abdil Celil öz, geçen yıl şehrin tarihi ve turistik yerlerini 2 milyon 700 bin kişinin ziyaret ettiğini belirterek bu yılki turizm sezonunda bu sayının yüzde 25-30 arttığını tahmin ettiklerini söyledi.

Trabzon'da turizm rakamları yüzde 50 arttı!

Trabzon’da, geçen yıla oranla bu yıl turizm sezonunda büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Geçen yılın Temmuz ayı verilerine göre, genel toplamda yerli ve yabancı turist sayısı yüzde 50 oranında arttı.

Turistler Trabzon'a demir attı!

Trabzon, son yıllarının en yoğun kruvaziyer turizmi sezonunu yaşıyor. Karadeniz turu yapan Bahama bandıralı Seven Seas Mariner isimli kruvaziyer yolcu gemisi Kuşadası ve İstanbul, Sinop'tan sonra Trabzon'a geldi.

Abdil Celil Öz: Trabzon'da turizm lokomotif sektör olacak!

Şehrin, 2013' te 2 milyon 700 bin ziyaretçi sayısına ulaştığını aktaran Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, ' Turizm şehrin ve bölgenin lokomotif sektörü olacak ' dedi.

Hüseyin Öz: Trabzon'un tarih ve kültür mirası ön plana çıkartılmalı!

MHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Hüseyin Örs, "Trabzon zengin tarihi ve kültürel miraslan olan bir şehir. Ancak çarpık yapılaşma ile birlikte tarihi dokumuz ön planda gözükmüyor. Birinci planda bu dokuyu ortaya çıkarmamız gerekir" dedi.

Trabzon'da Tarihi Kızlar Manastırı'nın restorasyonu başladı!

Trabzon Belediyesi tarafından projesi yaptırılarak ihalesi Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca gerçekleştirilen tarihi Kızlar Manastırı’nın restorasyonu için yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. Restorasyon süreci 450 gün olarak belirlendi...

Trabzon bu yıl 3 milyon turist ağırlayacak!

Turizmin gözde mekanlarından Trabzon, bu yıl 3 milyon turisti ağırlayarak, turizm gelirlerini artırmayı hedefliyor. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon'un ticaret, sanayi, eğitim ve spor kenti olması için hedeflerinin bulunduğunu söyledi...

Trabzon'da kalkınmanın anahtarı turizm!

Vali Öz 'Trabzonspor'un maçlarını oynayacağı UEFA standartlarında 41 bin 500 kişilik stadyum, Kamp Eğitim Merkezi, Spor Müdürlüğü binası, 2 adet doğal cim saha ve 5 adet suni cim sahanın yapılacağı kompleks 2015 yılının mayıs ayında bitecek' dedi...

Trabzon'da turizm ekonomiye katkı sağlayacak!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Tevfik Güngör bugünkü yazısında Trabzon'daki turizmi ele aldı. İşte o yazı...

Mehmet Akkuş: Arap turizmi Trabzon'a kaydı!

TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş: " Arap turizminin Trabzon'a kaydığını görüyoruz " dedi.

Trabzon turizmi parlayan yıldız olacak!

AK PARTİ Trabzon milletvekili aday adayı Mazhar Yıldırımhan, Trabzon'un geleceğine çok büyük katkı sağlayan turizm için altyapı ve üst yapı yatırımlarının bir an evvel Trabzon'a kazandırılması gerektiğini söyledi.

Ordu ile Trabzon arasına marina yapılacak!

Ordu ile Trabzon arası kıyı kesiminde yat turizmi için uygun bir noktaya marina inşası, iç sularda da rafting parkurlarının oluşturulması ve yelken sporunun geliştirilmesi için de bir merkez yapılacağı açıklandı.

Trabzon İpekyolu Sağlık Turizmi Derneği toplantı yaptı!

Trabzon İpekyolu Sağlık Turizmi Derneği kurucu üyeleri Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu makamında ziyaret etti. Trabzon’un bir sağlık merkezi olması için yapılması gereken çalışmalar konuşuldu...

Trabzon'da sağlık turizmi ile en az 500 bin turist gelecek!

Trabzon İpek yolu Sağlık Turizmi Derneği Yönetimi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kalaycıoğlu ve de beraberindeki Recep Ergenç, Sevgi Ayçiçek ve Kemal Küçükyılmaz sağlık turizmi hakkında konuştu.

Nezih Onur: Trabzon için Arap turizmi kaçınılmaz fırsat!

Kruvaziyer turizmi ile ilgili açıklama yapan TÜSİAD Başkanı Nezih Onur; Trabzon'un gelişmesinde turizm sektöründeki beklentimiz ilk sıralarda yer almaktadır. Arap Turizminin şehrimiz için kaçırılmaz bir fırsat olduğunu defalarca seslendirdik, dedi.

Turistler Trabzon'a demir attı!

Trabzon, son yıllarının en yoğun kruvaziyer turizmi sezonunu yaşıyor. Karadeniz turu yapan Bahama bandıralı Seven Seas Mariner isimli kruvaziyer yolcu gemisi Kuşadası ve İstanbul, Sinop'tan sonra Trabzon'a geldi.

Ahmet Yaşar Altıntaş: Trabzon'un yeni yatırımlara ihtiyacı var!

Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş, Trabzon'un kış turizmi için yeni yatırımlara ihtiyacı olduğunu söyledi. AltıntaşTrabzon'da turizmin geldiği nokta ve eksiklerine de değindi

TOKİ Trabzon Maçka'da 180 konut yaptıracak!

TOKİ Trabzon İli Maçka İlçesi'nde 180 adet konut ile altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı işini yaptıracak. Söz konusu işin ihalesi 17 Haziran 2011 saat 15.00'te gerçekleştirilecek...

TOKİ Trabzon Akçaabat'ta 182 konut yaptıracak!

TOKİ Trabzon Akçaabat İlçesi, Sarıtaş Mahallesi'nde 182 adet konut inşaatı ile altyapı ve çevre düzenleme inşaatı işini yaptıracak...

Erdoğan Bayraktar: Trabzon marka kentler ligine çıkacak!

AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Erdoğan Bayraktar, seçimlerden sonra büyükşehir olacak Trabzon 'u, aynı zamanda marka kent projesi ile dünya kenti yapacaklarını söyledi

Erdoğan Bayraktar: Trabzon dünya şehri olacak!

AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı ve TOKİ eski Başkanı Bayraktar, seçimden sonra büyükşehir olacak Trabzon 'u, marka kent projesiyle dünya şehri yapacaklarını söyledi. Bayraktar “Hem kamu hem de belediye yatırımları artacak ” dedi....

Trabzon turizmi Haberi

Trabzon turizmi

Turizm İşletmeleri ve Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı Murat Çavga da şehir hastanesi tartışmalarına değinerek şunları söyledi: 


 “Ortadoğu turizminin ivme kazandığı şehrimizde Yatak sayısı başta olmak üzere, restoran, hediyelik eşya satıcısı, araç kiralama firmaları ve acenta sayımız her geçen gün artıyor. Yaz aylarında 2-3 aylık dönemde bu artış rahatsızlık vermese de geri kalan 9 ay işletmecilerin tamamının sırtında bir kambur gibi beliriyor. Bunun içindir ki şehrin turizm ile ilgili bütün dinamikleri bu konunun çözümü için turizm sezonunu 12 aya yaymak, turizm çeşitliliğini sağlamak ve sağlık turizmi başta olmak üzere değişik projeler üzerinde çalışıyorlar. 


Bu bilgilerle hareketle şehrimizde kış aylarında turizm hareketliliği sağlayacak fuar ve kongre çalışmalarının yapılabilmesi için en az 3-4 salonu olan bir fuar ve kongre merkezine ihtiyacımız vardır. Yapılacak kongre...