29 / 03 / 2024

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi

Socar Yatırım Bölümü Başkanı Vagif Aliyev, TANAP'ın hazırlık aşamasının tamamlandığını ve 650 km'lik borunun üretilerek, üstlenici firmalara teslim edildiğini açıkladı.

AB Türkiye ile TANAP'ı görüşecek!

Enerji güvenliği ve boru hatlarının geçiş noktası Türkiye'nin her zaman AB'nin stratejisinde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Sefcovic, Güney Gaz Koridoru ve TANAP ile ilgili konuların 1 Ekim'de yeniden görüşüleceğini söyledi.

Türkiye Tanap'a yüzde 30 hisseyle katıldı!

Habertürk Gazetesi ekonomi sayfası köşe yazarı Güntay Şimşek, ''Tanap ne getirip ne götürecek'' başlığını ele aldı. İşte Güntay Şimşek'in bugün ki köşe yazısı;

TANAP'a vergi muafiyeti!

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) sisteminin inşası ve tadili ile ilgili proje şirketine sağlanacak tüm mal ve hizmetlerin teslimi KDV'den muaf tutulacak...

TANAP'a vergi muafiyeti!

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) sisteminin inşası ve tadili ile ilgili proje şirketine sağlanacak tüm mal ve hizmetlerin teslimi KDV'den muaf tutulacak...

Tanap projesi yerli boruyla yapılacak!

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) ana boru hattı alım sözleşmesi imza töreni dün yapıldı. İhalede yüzde 80 payı Tosçelik, Borusan Mannesmann, Erciyas Boru, Emek, Ümran ve Noksel alırken yüzde 20 pay da Çinli Baosteel'in oldu.

TANAP için erişim kontrol sistemi kurulacak!

Azeri gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşımayı amaçlayan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) kapsamında güvenlik için teknolojinin sağladığı son olanakların kullanılacağı bildirildi...

TANAP'ın hazırlıklarına başlandı!

Proje giriş noktasında 1 ve hat boyunca 7 olmak üzere toplamda tahmini 8 kompresör istasyonu tesis edilmesi ve her bir kompresör istasyonunda yaklaşık 50 kişinin çalışması öngörülüyor...

Recep Tayyip Erdoğan: TANAP'ın temeli 2014 başında atılacak!

Başbakan Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev,Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı'nın ardından ortak basın açıklaması yaptı. Erdoğan, TANAP'In temelinin 2014 başında atılacağını söyledi...

Erman Abdullayev: TANAP'ta Türk inşaat firmaları öne çıkabilir!

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdullayev: "TANAP Türk inşaat şirketlerinin ihaleye girmesini herkes istiyor ve herkes bu işin tecrübeliler tarafından yapılması istiyor. Asrın projesi olacak bir projenin içine girdik " dedi...

Azerbaycan ve Türkiye'nin küresel doğal gaz projesinde kapasite artırımına gidilecek

Azerbaycan doğal gaza talebin artması nedeniyle Güney Kafkasya Boru Hattı, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) ve Trans Adriyatik Boru Hattı'ndan (TAP) oluşan Güney Gaz Koridorunun potansiyelini genişletmeyi planlıyor.

TANAP'ın Marmara Denizi geçişi çalışmaları başladı!

Azerbaycan doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP), 19 kilometrelik Marmara Denizi Geçişi için çalışmalar başladı..

TANAP, 6 projeye 14 milyon TL fon sağlayacak!

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi, geçtiği güzergah üzerindeki 6 projeye 14 milyon TL fon desteği sağlayacak. TANAP ‘Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları'yla geçtiği yerlerdeki yerleşimlere olumlu bir katkı sağlayacak.

TANAP projesinin Gönen etabında çalışmalar başladı!

Azerbaycan gazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyan ve çalışmaları uzun zamandır devam eden Trans Anadolu doğalgaz Boru Hattı Projesi’nin Gönen etabında çalışmalar başladı.

TANAP-Eskişehir Doğal Gaz Bağlantı Hattı için acele kamulaştırma!

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP)-Eskişehir Doğal Gaz Bağlantı Hattı projesinin gerçekleştirilmesi amacıyla Eskişehir İli, Seyitgazi, Odunpazarı ve Alpu'da yer alan bazı taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

TANAP projesinin inşaatı hızla ilerliyor!

Azerbaycan doğalgazını Gürcistan ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaştıracak Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) projesinde inşaat işlerinin hızla ilerlediği bildirildi.

TANAP projesinin inşaat çalışmaları hızlandı!

Azerbaycan doğalgazını Gürcistan ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaştıracak Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı(TANAP) projesinde inşaat işlerinin hızla ilerlediği bildirildi.

TANAP yüzde 25 daha ucuz inşa edilecek!

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR Başkanı Rövneg Abdullayev, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP)'ın yüzde 25 daha ucuz maliyetle inşaatının tamamlanacağını söyledi. İşte açıklaması...

TANAP'ta güzergah açma çalışmaları devam ediyor!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) Projesinde güzergah açma ve dizgi çalışmalarının eş zamanlı olarak devam ettiği bildirildi.

Tanap inşaat çalışmaları devam ediyor!

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) Projesi’nin 17 Mart 2015 tarihinde gerçekleşen temel atma töreniyle başlayan inşaat çalışmalarında ilerleme devam ediyor.

TANAP projesinde ilk boru ne zaman bağlanacak?

TEKFEN İnşaat Genel Müdürü Levent Kafkaslı, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) ile ilgili boruların hazırlandığını ve ilk kaynağı Ağustos ayında yapacaklarını söyledi.

TANAP projesinde çalışmalar devam ediyor!

Azerbaycan doğal gazını Avrupa’ya taşıyacak olan Güney Gaz Koridoru’nun Türkiye kısmını oluşturan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi’nde çalışmalar takvime uygun şekilde devam ediyor.

Taner Yıldız: TANAP'a ortaklık için firmalarla görüşeceğiz!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı'na ortaklık için başvuran bir, iki firma ile görüşeceklerini bildirdi.

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi Haberi

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi

AZERİ gazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak  Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi’nin (TANAP) plana uygun şekilde ilerlediği açıklandı. Projenin hazırlık aşamasının tamamlandığını belirten Socar Yatırım Bölümü Başkanı Vagi Aliyev, Azeri basınına yaptığı açıklamada, "Şu an Gürcistan-Türkiye sırından Eskişehir'e kadar bin 350 km uzunluğunda boru hattının yapımı devam ediyor. Hazırlık tamamlandı ve yapım aşamasına geçildi. 850 km boru hattı artık üretildi, test edildi ve montaj için müteahhitleri teslim edildi" diye konuştu. 


Türkiye'de üretildi


Boruların büyük kısmının Türkiye'de üretildiğini söyleyen Aliyev, "650 km'lik alan boruların döşenmesi için hazırlandı. 230 km'de de kaynak işleri yapıldı" dedi. 


2018'den önce bitecek 


Başbakan Ahmet Davutoğlu 3 Aralık’ta Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le beraber düzenlediği basın toplantısında iki ülkenin TANAP’ı 2018’den önce tamamlamak üzere anlaştığını duyurmuştu. Davutoğlu, "Gece gündüz çalışacağız....