26 / 04 / 2024

TSYD Ankara Şubesi

TSYD Ankara Şubesi

19 Mayıs ve İnönü Statlarının ömrünü tamamladığını vurgulayan Başkan, “Antalya’ya, Konya’ya yapılıyor, Ankara’da niye yok. Mevcut alan, Hipodrom ile birleştirilip, spor kompleksine dönüştürülmeli” dedi.

Ankara Saraçoğlu'ndaki kentsel dönüşüm projesi davalık oldu!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara'nın Saraçoğlu Mahallesi’nin mimarı Paul Bonatz'ın varislerinden onay alınmadan kentsel dönüşüm çalışmalarını gerçekleştirmesini yargıya taşıdı. 

Ankara kentsel dönüşüm planlarında yeni gelişme! 

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ulus'taki Atıfbey-Hıdırlıktepe-İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanı için yapılan imar değişikliklerinin iptali için açtığı davayı kazandı.

Mimarlar Odası'ndan Ankara Yahudi Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüme tepki!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Ankara’nın simge mekanlarının bulunduğu Yahudi Mahellesi’nde kentsel dönüşümün başladığını açıkladı. Mahallenin tehdit altında olduğunu aktaran mimarlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulundu.

Ankara'da Ermeni ve Katolik mezarlarının üstüne dükkan mı yapılıyor?

Ankara Ulus’ta yıkılan İller Bankası binasının yeniden yapılması için ayrılan alanda kazıya çalışmaları sürerken, Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kemiklerin, Ermeni ve Katolik Mezarlığı’nda bulunan cenazelere ait olduğunu ve kazı yapılan alanın hukuka aykırı olduğunu belirtti.

Kuzeybatı Ankara ve Belören imar planları iptal edildi!

ŞPO Ankara Şubesi’nin açtığı davayla Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 2018'de hazırladığı bir imar planı daha iptal edildi. 

TSYD Trabzon Şubesi yeni hizmet binası açıldı!

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Trabzon Şubesi'nin yeni binası tamamlanarak hizmete açıldı...

Ankara Ulus'ta imar planının iptali kararı onaylandı!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin uzun uğraşları sonucunda Ulus Tarihi Kent Merkezi’nde meydana gelen rant ve talan plan değişikliklerini yargıya taşındı.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nden 'Ayasofya' açıklaması!

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Ayasofya’nın tekrar ibadete açılmasıyla ilgili kararı, “Ayasofya’nın müze statüsünün ortadan kaldırılması Atatürk’ün imzasının, Cumhuriyet modernitesinin, kültürün evrenselliğinin reddi anlamındadır” şeklinde değerlendirdi.

Ankara'nın onaylanan imar planlarına yeni dava!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açtığı dava üzerine Ankara 7. İdare Mahkemesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Güvenpark Planlarına ilişkin yeni bir karar verdi.

Emlak Katılım Bankası'nın Ankara Şubesi açıldı!

Türkiye Emlak Katılım Bankasının (EmlakKatılım) Ankara şubesi gerçekleştirilen törenle açıldı. EmlakKatılım'ın sene sonunda 40 şubeye ulaşması ve yaklaşık 700 kişiye istihdam sağlaması planlanıyor.

Yargıdan Ankara'da 11 kentsel dönüşüm planına iptal kararı!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin 11 kentsel dönüşüm planına açtığı davalarda üst üste iptal kararları çıktı.

ESBI Engıneering&Facility Management Limited Şirketi Ankara Şubesi açıldı!

ESBI Engıneering&Facility Management Limited Şirketi Ankara Şubesi bugün Beşiktaş'ta 3 bin TL sermaye bedeli açıldı.

Zafer Yıldırım Yaşanabilir Ankara projesini anlattı!

TÜGİAD Ankara Şubesi hazırlamış olduğu ‘Dört Dörtlük Ankara’ projesinin tanıtımını yapıyor. TÜGİAD Ankara Başkanı Zafer Yıldırım, Yaşanabilir Ankara projesini anlatıyor.

TSYD Ankara Şubesi Haberi

TSYD Ankara Şubesi

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, 19 Mayıs Stadı’nın bulunduğu bölge ile Hipodrom alanının birleştirildiği yere bir spor kompleksi kurulmasını istediklerini söyledi.


TSYD Ankara Şubesi’nde düzenlenen toplantıya İlhan Cavcav, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Kandazoğlu, şube başkanı Kerem Öncel ve yöneticiler katıldı.

Ankara’daki spor alanı ihtiyacının sürekli gündeme getirilmesi gerektiğini ifade eden Cavcav, şunları söyledi:

“Bunu, Ankara ve geleceğimiz için istiyoruz. Başkent’te olmamasına rağmen Konya ve Antalya’da stat yapıldı. Cebeci Stadı için yıkım kararı alındı. TOKİ’ye verilmiş vaziyette. Futbol oynanmasına da müsaade edilmiyor, çökme ihtimali var deniliyor. 19 Mayıs Stadı için de valimizi aramak durumunda kaldım, güvenlik sertifikası almamız gerekiyordu. Valilik de mesuliyet almak istemiyor. 20 bin kişi girerse çökme tehlikesi yaşanır diye. Hacettepe’ye oynanacak yer bulamıyoruz. Amatör takımların oynayacağı saha da yok....