28 / 03 / 2024

tüder genel başkanı aydın ağaoğlu

tüder genel başkanı aydın ağaoğlu

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, tüketici güven endeksinin artmasına ilişkin, “Tüketiciler, tasarrufa her zamankinden daha çok özen göstermelidir” dedi. Ağaoğlu, endeksin mart ayında 72,7’ye ulaştığını anımsattı...

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı: Beklenen büyük deprem için İstanbul'da kayda değer çalışma yapılmadı!

Beklenen büyük İstanbul depremi tüm Marmara bölgesini tedirgin ederken, alınan önlemler de tartışma konusu oluyor. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen, büyük deprem için kayda değer bir çalışma yapılmadığının altını çizdi.

KAMİAD Genel Başkanı Adıgüzel: "Kamu müteahhitleri zor günler geçiriyor"

Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği Genel Başkanı Ali Adıgüzel, kamu müteahhitleri ve alt yüklenici şirketlerin  ekonomik açıdan çok zor günler geçirdiğini belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı 2024'ten umutlu! İnşaat sektöründeki büyüme topyekün genişlemeye işaret ediyor!

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı inşaat sektörünün yüzde 8,1 genişlemesinin topyekun bir büyümeye işaret ettiğine dikkati çekti.

TÜRMOB Başkanı asgari ücret zam tahmininde bulundu! Asgari ücret ne kadar olacak?

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, yapılacak olan asgari ücret zammı hakkında değerlendirmeler yaptı. İşte haberin detayları...

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay'dan asgari ücrete zam açıklaması! Atalay tepki gösterdi...

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2024 asgari ücreti için ilk toplantısını 11 Aralık 2023'te gerçekleştirecek. TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ise yeni asgari ücret için açıklamalar yaptı. Atalay, "Sen zammı ver, ertesi gün fiyatları artır. Bu sürdürülebilir değil" diye tepki gösterdi. İşte haberin detayl

TZOB Başkanı Bayraktar: Tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması önlenmeli

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım topraklarının korunması ile ilgili yaptığı çalışmalar ile ilgili açıklamada bulundu. Bayraktar; “Artık bir karış toprak dahi kaybedilmemelidir. Bu amaçla tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması kesinlikle önlenmelidir.”

Asgari ücrette son dakika! Türk-İş için alt sınır 14 bin TL!

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı resmen asgari ücrete yapılacak zamda. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını 11 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirecek. Kritik süreç öncesi, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, beklentilerini anlattı. İşte detaylar...

Türk-İş'ten asgari ücrete tepki: Hiç olmasın zam da yapmayın!

Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay, asgari ücrete 2024 yılında tek zam yapılmasına sert tepki gösterdi. Atalay, "Hiç olmasın zam da yapmayın" dedi.

DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: İnşaat sektörü sıkıntıda! Kamu müteahhitleri reel fiyat farkı bekliyor

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, inşaat sektörün sıkıntıda olduğunu açıklayarak, yetkililer tarafından reel fiyat farkı ile cezasız tasfiye kararnamesinin ele alınması gerektiğini vurguladı.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'den zincir market açıklaması: Yeni yasal zorunluluklar getirilmeli!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, piyasadaki haksız rekabetin önüne geçebilmek için zincir marketlere birtakım yasal zorunlulukların getirilmesini talep etti.

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan’dan kentsel dönüşüm açıklaması: ‘Ranta izin vermeyeceğiz’

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kentsel Dönüşüm Kanunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Babacan, kentsel dönüşümde ranta geçip vermeyeceklerini ifade etti.

TÜRK-İŞ'ten son dakika asgari ücret açıklaması: 2024 maaş zammı görüşmelerinde bir ilk yapılacak!

Asgari ücret 2024 yılı maaş zammı merak edilirken açıklamalar peş peşe geliyor. TÜRK-İŞ Genel Başkan Ergün Atalay, gelecek yıl geçerli olacak asgari ücret görüşmelerinde, TÜRK-İŞ heyetinde ilk kez 4 işçiye yer vereceklerini açıkladı. 

tüder genel başkanı aydın ağaoğlu Haberi

tüder genel başkanı aydın ağaoğlu


TÜKETİCİLER Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, tüketici güven endeksinin artmasına ilişkin, “Tüketiciler, tasarrufa her zamankinden daha çok özen göstermelidir” dedi.


Ağaoğlu, şubatta 69,2 değerinde olan endeksin yüzde 5 artışla mart ayında 72,7’ye ulaştığını anımsattı. Sonucun tüketiciler açısından anlamlı olduğunu ve yüzleri güldürdüğünü belirten Ağaoğlu, geçen ay akaryakıt ve motorinde tavan fiyat uygulanmasının yanı sıra kredi kartında taksit sınırlaması getiren düzenlemeyle harcamalarda meydana gelen azalma ve 28 Mayıs’ta yürürlüğe girecek yeni Tüketici Kanunu’nun yarattığı pozitif algıların endeks üzerinde etkili olduğunu söyledi. Ağaoğlu, gelecek 12 aylık dönemde tasarruf etme ihtimali endeksinin geçen aya göre yüzde 9,6 arttığına işaret ederek, şunları kaydetti: “Şubat ayında 22 olan endeks, mart ayında 24,1 değerine yükseldi. Bu artış, tüketicilerin gelecek 12 aylık dönemde tasarruf etme ihtimalinin...