19 / 04 / 2024

Tüketici mahkemesi emsal niteliğinde karar verdi

Tüketici mahkemesi emsal niteliğinde karar verdi

Özel bir banka, müşterisine 600 bin TL konut kredisi verdi. Bu kredi için 19.500,00 TL dosya masrafı aldı. Müşteri bir süre sonra kendisinden haksız para alındığını öğrendi. Mahkeme, dosya masrafı adı altında alınan paranın faizi ile iadesine karar verdi.

Ankara-Ankara projesi tüketici davasıyla ilgili yeni gelişme!

Yapı Kredi Koray GYO'ya karşı açılan tüketici davası ile ilgili olarak yeni gelişme yaşandı. Şirket lehine davanın reddine karar vermiş olduğu, karara karşı gerekçeli kararın tebliğinden itibaren iki hafta içerisinde Ankara Bölge Adliye Mahkemesi istinaf yolunun açık bırakıldığı açıklandı.

Ankara-Ankara projesi tüketici davası 24 Aralık'a ertelendi!

Yapı Kredi Koray GYO tarafından Ankara-Ankara projesiyle ilgili şirkete karşı İstanbul 2. Tüketici Mahkemesi nezdinde açılan davanın 5 Haziran 2020 tarihine bırakılan duruşmanın ertelenmesine, duruşmanın 24 Aralık 2020 tarihine bırakılmasına karar verildi.

Ankara-Ankara projesi tüketici davasıyla ilgili yeni gelişme!

Yapı Kredi Koray GYO, Ankara-Ankara projesiyle ilgili  T.C. Ankara 4. Tüketici Mahkemesi'nde açılan davayla ilgili şirket lehine davanın reddine karar verildi, karara karşı gerekçeli kararın tebliğinden itibaren iki hafta içerisinde Ankara Bölge Adliye Mahkemesi istinaf yolu açık bırakıldı.

Konut kredisi kullanan tüketici dosya masrafına faiz ödemeyecek!

Kahramanmaraş'ta, Onikişubat İlçe Tüketici Hakem Heyetinin verdiği dosya masrafı faizinin iadesi kararına banka tarafından yapılan itirazı reddeden Kahramanmaraş 5. Asliye Hukuk Mahkemesi, 855 lira 44 kuruş faizin müşteriye ödenmesine hükmetti...

Tüketici Mahkemesi'nin kararı: Ev bitmediyse para faiziyle iade!

Tüketici Mahkemesi, satın aldığı ev zamanında teslim edilmeyen tüm vatandaşları ilgilendiren emsal bir karar verdi. Bu kapsamda; müteahhit ve kredi veren banka, tüketicinin ödediği parayı faiziyle iade edecek.

Tüketici mahkemesi dilekçe örneği!

Tüketiciler, Tüketicilerin Korunması Hakkında Kanun esasları gereğince hak kaybı yaşamaları durumunda tüketici mahkemesine bir dilekçe ile başvurabiliyor. İşte tüketici mahkemesi dilekçe örneği..

Tüketici mahkemesi parasal sınır 2016!

Tüketici hakem heyeti parasal sınırının, üstündeki değerler için tüketici mahkemesine müracaat edilebiliyor. 2016 yılına ait bu sınırlar tebliğ ile açıklandı. Peki, tüketici mahkemesi parasal sınır 2016 ne kadar?

Yapı Kredi Koray GYO 6.Tüketici Mahkemesi davasına ilişkin bilgileri!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Yalçın Atlı tarafından şirkete açılan Ankara 6. Tüketici Mahkemesi'nin 2013/1915 esas sayılı davası hakkında açıklama yayınlamıştır.

İzmir'deki tüketici mahkemesi sayısı 8'e yükseldi!

İzmir'de tüketici şikayetlerinin artması nedeniyle 1 ay önce sayısı 4 olan tüketici mahkemesi sayısı 8'e yükseldi. Mahkeme başına 2 ila 3 bin dosyanın düştüğü belirtildi

Hamit Demir: Yeni tüketici kanunu konut satışına ek maliyet getirdi!

Demir İnşaat Başkanı Hamit Demir, 28 Mayıs'ta yürürlüğe giren yeni Tüketici Kanunu'nu değerlendirdi. Demir'e göre, 28 Mayıs'ta yürürlüğe giren yeni Tüketici Kanunu konut satışına ek maliyet getirdi. Bu yüzden senetli satışlar artacak...

ABD'de tüketici güven endeksi beklentilerin altında!

Tüketici güven endeksi Temmuz'da 81.3 öncü değerini alarak beklentilerin altında açıklandı. euters anketine katılan analistler Haziran'da 82.5 nihai değerini alan endeksin 83 seviyesinde açıklanmasını bekliyorlardı.

Tüketici derneğinden "devre tatil" uyarısı!

" Devre tatil " satan şirketlerden bazılarının sözleşme adreslerinde bulunmaması nedeniyle "cayma bildirimleri"nin müşterilere PTT tarafından teslim edildiği ve tüketici mağduriyetinin ikiye katlandığı iddia edildi.

Yeni Tüketici Kanunu ofisleri kapsıyor mu?

İnşaat sektörüne güven getirmesi beklenen Yeni Tüketici Kanunu konut alıcısına aldığı evden teslime kadar vazgeçme hakkı tanıdı. Ev alan vatandaş ilk 14 günde karar değiştirir ya da ödeme döneminde iflas ederse evini cezasız iade ediyor...

Tüketici mahkemesi emsal niteliğinde karar verdi Haberi

Tüketici mahkemesi emsal niteliğinde karar verdi

Özel bir banka, müşterisine 600 bin TL konut kredisi verdi. Bu kredi için 19.500,00 TL dosya masrafı aldı. Müşteri bir süre sonra kendisinden haksız para alındığını öğrendi. Önce bankadan parayı talep etti. Olumlu yanıt alamayınca soluğu mahkemede aldı. Mahkeme dosya masrafı adı altında alınan paranın faizi ile iadesine karar verdi.


Ali Özden 23.01.2009 günü özel bir bankadan konut kredisi çekti. Aldığı kredinin tutarı 600 bin TL oldu. Banka, anılan kredi için 19.500-TL’lik dosya masrafı çıkardı.


19.500 TL’lik ‘masraf’ şu kalemden oluştu: Komisyon Tahsilatı. Banka müşterisi Özden, istenen dosya masrafını kabul etti ve taraflar sözleşme imzaladı.


BU MADDEYE DİKKAT!

Özden kredi ödemelerine devam ettiği süreçte, daha önce çıkan yargı kararları ve ‘Tüketici Sözleşmelerindeki Haksız Şartlar Hakkında Yönetmeliğin 7. Maddesi’ne göre bankanın kendisinde aldığı dosya...