27 / 04 / 2024

tüketici

tüketici

Uluslararası mobilya devi IKEA, 2 yıldır maliyet artışını tüketiciye yansıtmamak için 1 milyar euroluk maliyete katlandıklarını ancak gelinen noktada artık zam yapmak başka çare kalmadığını açıkladı.

Tüketici haklarında yeni düzenleme 1 Ekim’de geliyor! Tüketicinin hakları genişliyor!

Yeni tüketici düzenlemesinin 2 gün sonra yürürlüğe girmesiyle kredi sözleşmelerinden mesafeli satışlara ve satış sonrası hizmetlerden tüketici hakem heyetlerine kadar pek çok konuda yeni bir dönem başlayacak.

Tüketicide yeni korku: indirim kaçırma

İki buçuk yıl süren pandemi ve ardından gelen ağır ekonomik koşullar nedeniyle zincir marketlerin indirim kataloglarıyla yatıp kalkan tüketicide yeni bir korku gelişti. İndirim kaçırma korkusu olarak nitelendirilebilecek bu korku, fiyatı düştüğünde alamayıp daha sonra yüksek fiyat ödemeyi anlatıyor.

Konutu teslim eden müteahhitin sorumluluğu ne zaman biter?

Konut sahiplerinin karşılaştığı en önemli problemlerden başında aldıkları konutta sonradan ortaya çıkan hatalardır. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili detayları anlatıyor...

Konut kredisi görünümlü tüketici kredisi!

Tüketici kredisi ve Konut Kredisi kullandırılarak ev sahibi olunabilir. Fakat bu ikisi arasındaki en önemli fark; konut kredisi banka teminatı altındadır. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş anlatıyor:

Bitmemiş projeden konut kredisi kullanırken dikkat !

Tüketici kredisi ve Konut Kredisi kullandırılarak ev sahibi olunabilir. Fakat bu ikisi arasındaki en önemli fark; konut kredisi banka teminatı altındadır. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş anlatıyor :

Banka kredisi olmaksızın senetle satılan ev alınır mı?

İflası erteleme davaları, tüzel kişilik perdesinin aralanması davalarından bahsetmiştik. Senet ile konut alım satımı tüketiciler için gerçekten riskli bir yöntem. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyu şöyle açıklıyor...

Senetle satılan ev!

İflası erteleme davaları, tüzel kişilik perdesinin aralanması davalarından bahsetmiştik. Senet ile konut alım satımı tüketiciler için gerçekten riskli bir yöntem. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyu şöyle açıklıyor...

Vale şirketleri tüketiciyi isyan ettirdi!

Türkiye 'de resmi vale sektörünün yüzde 70'i AVM 'lerde, yüzde 20'si, restoranlarda, yüzde 10 'u otellerde servis verirken, bu oranlar sahil kesimlerinde tersine dönüyor.

Ev eşyasına 6 ayda 62 milyar lira gitti!

Türk halkı bu yılın ilk yarısında mobilya, ev aletleri ve ev bakım hizmetlerine 42 milyar liradan fazla harcadı.

Evinizin elektriği şantiye üzerinden geliyor olabilir!

İstanbul Fatih’de yaşayan A.K. gelen kabarık elektrik faturasını inceleyince şaşırtıcı gerçeği öğrendi. Şikayetvar.com’a gönderdiği şikayetinde elektrik kullanımının mesken kullanım yerine şantiye kullanımı üzerinden hesaplandığını ifade etti

Tüketici güven endeksi yüzde 0,9 azaldı!

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, tüketici güven endeksi ağustos verilerine, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi tespitleri de eklenince tüketicilerin borçlanma eğilimlerinde düşme olacağının anlaşıldığını söyledi.

2.4 milyon kişi tüketici ve konut kredisi kullandı!

Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre; Ocak - Mart 2014 döneminde 2.399.860 kişiye, 29,6 milyar TL tutarında tüketici kredisi ve konut kredisi kullandırıldı.

Türkiye tüketici teknolojisi ürünleri pazarı 8.6 milyar liralık ciroya ulaştı!

Teknoloji pazarında büyüme sürüyor. Türkiye tüketici teknolojisi ürünleri pazarı, yılın ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 18.8 büyüyerek 8.6 milyar liralık ciroya ulaştı

Yeni Tüketici Kanunu ruhsatsız projelerde ev satışını yasakladı!

Yeni Tüketici Kanunu ruhsatsız projelerde ev satışını yasakladı. Ruhsat sürecini beklemek istemeyen şirketler ise senetli satışlara yöneldi. Bazı firmalar ruhsattan önce sözleşme ile bazı firmalarda 'ön satış' diye kaparo alıyor.

Tüketici Güven Endeksi Temmuz ayında yüzde 0,3 arttı!

’Tüketici Güven Endeksi Temmuz Ayı Sonuçları’ açıklandı. Buna göre, Tüketici güven endeksi yüzde 0,3 arttı. Haziran ayında 73,7 olan endeks, Temmuz ayında 73,9 değerine yükseldi...

Tüketici güven endeksi Temmuz'da 73.9'a yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen Tüketici Eğilim Anketi verilerinden hesaplanan Tüketici Güven Endeksi temmuz ayı sonuçları açıklandı. Tüketici Güven Endeksi yükseldi.

Tüketici Güven Endeksi yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen Tüketici Eğilim Anketi verilerinden hesaplanan Tüketici Güven Endeksi temmuz ayı sonuçları açıklandı. Tüketici Güven Endeksi yükseldi.

Konut ve tüketici kredi faiz oranları ortalama 12,65'e geriledi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) son üç Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizini 175 baz puan indirmesinin ardından ticari, taşıt, konut ve tüketici kredi faiz oranları ortalama 150-200 baz puan geriledi...

Yapı Kredi Koray GYO Ankara tüketici davaları ile ilgili açıklama yaptı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Ytaırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Yapı Kredi Koray GYO Ankara tüketici davaları ile ilgili açıklama yaptı.

Yeni tüketici kanunu konut satışına ek maliyet getirdi!

Demir İnşaat Başkanı Hamit Demir, 28 Mayıs'ta yürürlüğe giren yeni Tüketici Kanunu'nu değerlendirdi. Demir'e göre, 28 Mayıs'ta yürürlüğe giren yeni Tüketici Kanunu konut satışına ek maliyet getirdi...

Hamit Demir: Yeni tüketici kanunu konut satışına ek maliyet getirdi!

Demir İnşaat Başkanı Hamit Demir, 28 Mayıs'ta yürürlüğe giren yeni Tüketici Kanunu'nu değerlendirdi. Demir'e göre, 28 Mayıs'ta yürürlüğe giren yeni Tüketici Kanunu konut satışına ek maliyet getirdi. Bu yüzden senetli satışlar artacak...

ABD'de tüketici güven endeksi beklentilerin altında!

Tüketici güven endeksi Temmuz'da 81.3 öncü değerini alarak beklentilerin altında açıklandı. euters anketine katılan analistler Haziran'da 82.5 nihai değerini alan endeksin 83 seviyesinde açıklanmasını bekliyorlardı.

Tüketici derneğinden "devre tatil" uyarısı!

" Devre tatil " satan şirketlerden bazılarının sözleşme adreslerinde bulunmaması nedeniyle "cayma bildirimleri"nin müşterilere PTT tarafından teslim edildiği ve tüketici mağduriyetinin ikiye katlandığı iddia edildi.

tüketici Haberi

tüketici

Uluslararası mobilya devi IKEA'nın CEO'su Jon Abrahamsson Ring, son iki mali yılda maliyetleri tüketiciye yansıtmama için 1 milyar euroluk maliyeti göze aldıklarını ancak enflasyondaki yükselişin devam etmesi nedeniyle artık zam yapmaktan başka çareleri kalmadığını söyledi. Bloomberg'de yeri alan habere göre dev şirketin CEO'su Abrahamsson Ring, satışların düşük maliyetleri segmentlerde sürdüğünü çünkü tüketicinin dünya genelinde sadece düşük fiyatları ürünleri satın almaya devam ettiğini ifade etti.

Dünya genelinde enflasyon yükselirken bu yıl fiyatları yükseltmekten başka seçeneklerinin olmadığını ifade den markanın dünya çapındaki ana firması Inter Ikea Group'un CEO'su Jon Abrahamsson Ring, fiyatları artırmaktan dolayı mutlu olmadığını ancak artan hammadde ve nakliye maliyetlerinin göz ardı edilemez noktaya geldiğini söyledi. Şirketin küresel olarak son iki yılda bir milyar eurodan fazla maliyeti tüketiciyi yansıtmak yerine...