19 / 04 / 2024

tüketiciler faturalardan memnun değil

tüketiciler faturalardan memnun değil

ULUSLARARASI yönetim danışmanlığı şirketi Accenture’ın “Türkiye’nin Değişen Enerji Tüketicisi” raporuna göre, Türkiye’deki tüketicilerin yüzde 48’i enerji tedarikçisinden memnun değil, her iki tüketiciden biri fiyata bağlı olarak tedarikçisini değiştirmek

Tüp fiyatlarını gören vatandaşlar doğalgaza geçiyor! İşte zamlı tüp fiyatları...

Yeni yılın ilk tüp zammının yapıldığı açıklandı. Buna göre, tüp fiyatlarında gelen zamlar ocak söndürüyor. Zamlı fiyatları gören tüketiciler doğalgaza geçiş için işlemlere başladılar bile. İşte zamlı büyük ve küçük tüp fiyatları ve haerin detayları...

SON DAKİKA: E-ticarette kargo iade ücretini tüketiciler ödeyecek!

E-ticarette kargo iade ücretine ilişkin yeni karar alındı. Bu kapsamda 1 ocak itibarıyla internet üzerinden gerçekleştirilen alışverişlerdeki kargo iade ücreti tüketiciler tarafından ödenecek.

AVM otoparklarından alınan ücretlere dikkat! Bilinçli tüketici geri alabiliyor

AVM otoparkları 0-3 saat arası ücretsiz olması gerekiyor. Fakat bazı AVM'ler bu kuralı esneterek vatandaşlardan ücret alabiliyor. Bilinçli tüketiciler ise yapacakları itirazla bu hak gasbının önüne geçiyor. İşte tüm detaylar...

Fındık fiyatları düştü mü, bugün ne kadar? 12 Ekim 2023 Giresun, Samsun, Ordu, Trabzon fındık fiyat listesi...

Fındık üreticileri ve tüketiciler güncel fındık fiyatlarını merak ediyor. Vatandaşlar, "Fındık fiyatı bugün ne kadar?" sorusuna yanıt arıyor. İşte 12 Ekim 2023 Giresun, Samsun, Ordu, Trabzon fındık fiyat listesi...

BİM'de Peynir çeşitleri 19.50 TL, pilavlık bulgur 24.75 TL'ye düştü! Bayram indirimlerini kaçırmayın

Salı günlerini indirim yapmayı adet haline getirmiş olan BİM, 25 Nisan aktüel ürün kataloğunu duyurdu. Tüketiciler için çeşitli ürünlere indirim yaparak vatandaşın beğenisine sunuyor. 25 Nisan Salı günü hangi ürünlerini vatandaşın beğenisine arz edecek? Ayrıntılar haberimizde..

Türkiye Finans'dan kampanya gibi kampanya! 20 bin TL almak için 30 TL vermek yeterli!

Türkiye Finans Katılım Bankası, bireysel finansal ürünlerini nakitte ulaşmada zorluk yaşayan tüketiciler için yeniden tasarladığını duyurdu ve finansal ürünlerinde başlangıç faiz oranını %1,79 olarak açıkladı.

Tüp fiyatları cep yakmaya devam ediyor! İşte 15 Mart güncel tüp fiyatları

Tüp fiyatlarının artış göstermesi, özellikle ekonomik olarak zor zamanlarda vatandaşların bütçelerini olumsuz etkileyebiliyor. Bu nedenle, tüketiciler için tüp fiyatlarının düzenli olarak takip ediyor.

A101'de yüzde 30'a varan çılgın indirim başladı! Vanish Kosla leke çıkarıcı 49 TL'ye düştü! 3 Mart 2023 fiyat listesi

A101 25 Şubat ile 3 Mart tarihleri arasında geçerli indirimli aktüel ürünler kataloğu belli oldu. Her hafta paylaşılan katalog tüketiciler tarafından merakla takip ediliyor. 

Aman dikkat Tüketiciler Birliği uyardı! Bunu yapan görürseniz CİMER'e şikayet edin

Türkiye'yi sarsan depremin akabinde yaralar sarılmaya çalışılırken bu durumu farklı kullananlar da var. Bazı sigorta şirketleri sanki yasalmış gibi göstererek,  deprem riskini bahane ederek kasko yapmaktan kaçınıyorlar. Tüketiciler Birliği Başkanı Mahmut Şahin önemli bilgiler açıklayarak uyardı.

Tüketiciler Birliği'nden deprem riski bahanesiyle kasko yapmayan sigorta şirketlerine kritik uyarı!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, depremden etkilenen 11 şehir dışında da araç ve konut için kasko yaptırmak isteyenlerin bazı sigorta şirketleri tarafından "deprem riski" bahanesiyle geri çevrildiğini dile getirdi.

Tüketiciler en çok nelerden şikayetçi? Hangi sektörler memnun etti, hangi sektörler mağdur etti?

Şikayetvar platformuna, geçtiğimiz aralık ayında adeta şikayet yağdı. Bir yıl içerisinde 450 bine yakın şikayeti çözüme kavuşturan platform, 2022 yılı verilerini açıklayarak tüketicilerin en çok şikayet ettiği sektörleri kamuoyuna duyurdu.

Dikkat bu haber herkesi ilgilendiriyor! Aldığı ürünü şikayet eden vatandaşların yarısı kazandı!

Aldığı üründen şikayetçi olan tüketicilerin yarısının kazandığı ortaya çıktı. 2022 senesinde aldığı üründen memnun olmayan vatandaşlar, tüketici hakem heyetlerine geçtiğimiz sene 635 bin 363 başvuru yaparken, ele alınan uyuşmazlıkların yaklaşık yüzde 50'sinin tüketiciler lehine karara bağlandığı ort

Tüketiciler tercih değiştiriyor! Katlanabilir cep telefonu satışı patladı!

Cep telefonu tüketicileri son yıllarda katlanabilir cep telefonlarına yöneldi. Yapılan analizlere göre, tüketiciler katlanabilir telefonlara her geçen gün daha çok ilgi gösteriyor. Satışların 18 milyon rakamına ulaşacağı öğrenildi.

tüketiciler faturalardan memnun değil Haberi

tüketiciler faturalardan memnun değil

ULUSLARARASI yönetim danışmanlığı şirketi Accenture’ın “Türkiye’nin Değişen Enerji Tüketicisi” raporuna göre, Türkiye’deki tüketicilerin yüzde 48’i enerji tedarikçisinden memnun değil, her iki tüketiciden biri fiyata bağlı olarak tedarikçisini değiştirmek istiyor. Accenture Türkiye Enerji Grubu Yönetim Danışmanlığı Direktörü Bakatjan Sandalkhan, tüketicilerin tedarikçilerden, yani elektrik şirketlerinden, beklentilerine yönelik “Tüketicilerin en öncelikli beklentisi zamanında ve doğru fatura gelmesi. Faturaların kalemleri açıklayıcı ve net olmalı. Tüketicilerin en büyük şikayeti tedarikçi firmalardan yeterli bilgi alamamaları” diyor.


TÜKETİCİ MEMNUN DEĞİL

Accenture tarafından dünya çapında yapılan araştırma kapsamında, Türkiye’den iki yılda toplam bin mesken enerji tüketicisi ile görüşüldü. 2013-2014 dönemini kapsayan “Değişen Enerji Tüketicisi” raporuna göre,  Türkiye’deki tüketicilerin büyük bir kısmı mevcut enerji tedarikçisinden aldığı hizmetten memnun değil, bu memnuniyetsizlik tüketicilerin en az yüzde 27’sinin tedarikçilerini değiştirme eğilimi göstermesine...