25 / 04 / 2024

tüketicilerin korunması kanunu devretatil

tüketicilerin korunması kanunu devretatil

Bir yıldan uzun süre için kurulan ve tüketiciye bu süre zarfında birden fazla dönem için bir veya daha fazla sayıda gecelik konaklama imkanı veren sözleşmeler olarak tanımlanan devre tatil sözleşmesinde tüketici hakları bu haberde...

Türkiye Bankalar Birliği’nden dolandırıcılık uyarısı! Sakın bunları yapmayın!

Türkiye Bankalar Birliği, finansal hizmet müşterilerini dolandırıcılık olaylarına önemli uyarılarda bulundu. TBB, tüketicilerin dolandırıcılık olaylarına maruz kalmamak için kendilerini polis, görevli, kargo çalışanı gibi tanıtarak şifre talep eden kişilere şifrelerini paylaşmaması konusunda uyardı.

Alınan tedbirler etkisini gösterdi! Ağustos ayında tüketici beklemeyi tercih etti!

Ticaret Bakanlığı’nın aldığı kararlar sektörde etkisini gösterirken ikinci el araçlarda küçük fiyat düşüşleri yaşanmaya başlandı. Al-satçı kişilerin yerini ihtiyacı olan tüketicilerin almaya başlamasıyla ağustos ayında yeni araç ilanı girişlerinde düşüş yaşandı.

7 ayda 402 bin kişi ‘Aldatıldım’ diyerek tüketici hakem heyetine başvurdu! Sizin de başınıza gelebilir. Hemen bakın!

Tüketici hakem heyetleri bu yıl 393 bin 768 şikayet dosyasını karara bağlarken, 1,9 milyar liralık uyuşmazlığı çözüme kavuşturdu. Tüketicilerin en çok şikayette bulunduğu ürün ise ayakkabı oldu.

Honda Jazz e-HEV’e büyük zam geldi! Jazz e-HEV’in yeni fiyatını görenler şaştı kaldı!

Tüketicilerin en çok tercih ettiği ve Türkiye’de hatırı sayılır bir piyasaya sahip olan araç markalarından Honda, resmi internet sitesinden modellerinin güncel fiyatını duyurdu. Hibrit özelliğiyle yolların aranan araçlarından Jazz e-HEV’e tam 44 bin TL zam geldiği öğrenildi.

ŞOK’ta katlanır yatak 700 TL’ye, toz torbalı süpürge 880 TL’ye, kahve makinesi 390 TL’ye düştü!

Tüketicilerin en çok tercih ettiği zincir marketler arasında yer alan ŞOK Market, bugüne özel birçok ürününe indirim yaptı. Bu kapsamda, ŞOK'ta katlanır yatak 700 TL’ye, toz torbalı süpürge 880 TL’ye, kahve makinesi 390 TL’ye düştü. İşte 31 Mayıs Çarşamba ŞOK tarihli fiyat listesi...

Erik tezgahlardaki yerini aldı: Tüketicilerin favori yaz meyvesi raflarda boy gösteriyor! Eriğin kilosu kaç TL?

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biri olan erik, tezgahlardaki yerini aldı ve tüketicilerin beğenisini kazanıyor. Peki erik fiyatları ne durumda? İşte detaylar...

İşte, otomobilde en gözde modeller! Yakıt tüketimi, fiyat/performans ve yatırım açısından en favori araçlar hangisi?

Şikayetvar Türkiye genelinde 43 marka ve 995 otomobil modeline ilişkin tüketicilerin memnuniyet seviyesini araştırdı. 50 bini aşkın kullanıcı ile yapılan anket sonucu ile sürücülerin tasarım, yakıt tüketimi, fiyatı, performansı ve çeşitli kriterler açısından en gözde olan modeller ortaya çıktı.

Carrefoursa'dan ayçiçek yağına indirim! Fiyatlar birden düştü!

Ayçiçek yağı fiyatları son yıllarda sürekli olarak yükseliş trendindeydi. Ancak Ramazan ayı boyunca yapılan indirimlerle birlikte tüketicilerin daha uygun fiyatlı ürünlere erişimi kolaylaştı. İşte tüm detaylar...

İndirim rüzgarı ayçiçek yağına da uğradı: Migros'ta 5 litrelik ayçiçek yağı fiyatı düştü!

Migros, indirim listesindeki ayçiçek yağı indirimi ile tüketicilerin dikkatini çekti. Ayçiçek yağı, temel bir ihtiyaç maddesi olmasının yanı sıra, litre fiyatı 30 TL'ye kadar düşerek daha uygun hale geldi.

Mutfak tüpleri kapış kapış gidecek! Tüp fiyatlarında indirim!

Mutfakta temel olmazsa olmazlardan olan tüplerin fiyatlarında sevindirici gelişmeler yaşanıyor. Geçtiğimiz yıl başlayan yükseliş trendi tüketicilerin bütçelerini olumsuz etkiliyordu. Ancak, şimdi indirim dönemi başladı ve markalar daha uygun fiyatlı piyasada yer almaya başladı.

Bayram kredilerinde rekabet kızıştı! İşte banka banka bayram kredileri ve faiz oranları!

Ramazan Bayramı’na çok az bir süre kala bankalar kesenin ağzını açtı. Bankalar, bayram öncesi tüketicilerin acil nakit ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla peş peşe kampanyalarını duyururken, 50 bin lira ile 70 bin lira arasında değişen ihtiyaç kredilerinde faiz oranları bankadan bankaya değişiyor.

Et ve Süt Kurumu'nun taklitlerini Bakanlık affetmedi! 29 işletmeye para cezası

Ticaret Bakanlığı, Et ve Süt Kurumu'nun unvanı ve logosunu taklit ederek tüketicilerin güvenini kötüye kullanan işletmeleri affetmedi ve idari para cezası ve söz konusu reklamları durdurma cezası uygulanacağını açıkladı. İşte detaylar...

Tüketiciler en çok nelerden şikayetçi? Hangi sektörler memnun etti, hangi sektörler mağdur etti?

Şikayetvar platformuna, geçtiğimiz aralık ayında adeta şikayet yağdı. Bir yıl içerisinde 450 bine yakın şikayeti çözüme kavuşturan platform, 2022 yılı verilerini açıklayarak tüketicilerin en çok şikayet ettiği sektörleri kamuoyuna duyurdu.

tüketicilerin korunması kanunu devretatil Haberi

tüketicilerin korunması kanunu devretatil

Tüketici Kanunu devre tatil sözleşmesi! 

Devre tatil sözleşmesi, bir yıldan uzun süre için kurulan ve tüketiciye bu süre zarfında birden fazla dönem için bir veya daha fazla sayıda gecelik konaklama imkânı veren sözleşmeler olarak tanımlanıyor.


28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girecek olan 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun hükümlerine göre, devre tatil sözleşmeleri ile sağlanan hakkın şahsi veya ayni bir hak olması bu maddenin uygulanmasını engellemez. Devre tatile konu taşınmazın inşa edileceği arsa için yapı ruhsatı alınmadan tüketicilerle ön ödemeli devre tatil sözleşmesi yapılamaz.


Uzun süreli tatil hizmeti sözleşmesi, bir yıldan uzun süre için kurulan ve tüketiciye, belirlenen süre zarfında konaklamaya veya konaklama ile birlikte seyahat ya da diğer hizmetlerin beraber sunulduğu durumlara ilişkin indirim yahut diğer menfaatlerden faydalanma hakkı verilen sözleşmelerdir.


Tüketicilere...